Cyberpunk 2077 - AMD-vel várni kell a ray tracingre

Nemrég megtudtuk, hogy milyen gépre lesz szükségünk, hogyha a ray tracinget bekapcsolva szeretnék futtatni a Cyberpunk 2077-et PC-n, és most az is kiderült, hogy ez a funkció nem lesz elérhető az AMD videokártyáin a megjelenés napján.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#20
Nagy parasztvakítás az RTX, közel egy éve használom a kártyát, de nem vágtam tőle magam hanyatt, sokan meg azt se tudják mit kéne hogy lássanak. Amit eddig trükkökkel oldottak meg, most teljesítményzabáló számításokkal, aztán minimális különbség van a kettő között. Ja, hogy az ellenfél meglátható a tükröződésben? Ezt már a RE1-ben is megoldották 1995-ben.
#14
#13: A játék ratyi, de nem az volt a lényeg, ja.
#12
Ilyen van, ahogy azt is sejteni lehet, hogy az utolsó nagy csúszás is nagyrészt az nvidia ray tracing biznisz miatt volt. Utolsó percben bedobott megoldás és az AMD támogatást még külön meg kell írni.

Érdekesség, hogy a Godfall, ami PS5 és PC megjelenés viszont kizárólag csak AMD kártyákon támogatja a ray tracing-et.
#11
#10: Ugyanígy megkapják, csak újabb a fejlesztői környezet az amd-hez, gondolom kevesebb idő volt rendesen megcsinálni és inkább várnak vele. Még mindig nem lát hogy hol az előny, vagy hogy ki veri a raytracingre
#9
#8: Mintha lenne bármi csakis erre specifikus dolog, vagy erre jobban optimalizálnának :D
#8
#7: "Az Nvidia kártyák előnyben"
#7
#5: Leírnád hogy mi volt az eredeti cím?
#6
...Nekem nem AMD van a vasamba, meg is kell meg majd varnom a megjelenes utan erre, mert az a franya RTX 3060-as meg mindig nincsen piacra dobva. :D Pedig azzal mar Full HD mellett eldocogne a jatek nalam is a ray tracing effektek mellett is. :)))
#5
És átírták a címet. Úgy látszik leesett valakinek, hogy nem oké clickbaitelni.
#4
#2: Ez meg irgalmatlan közhely. Amúgy meg az AMD se olcsó, csak ami hely pofátlan árak vannak VGA fronton, ahhoz képest nem ANNYIRA pofátlan.
#3
#2: Vigyázz mert crytek a világból is kiátkoz mindjárt, és legalább 10 teszttel bizonyítja, hogy hülye vagy:P Amúgy az az RTX-es trailer amit leadtak azért finoman szólva tetszetős volt.
#2
Miért vesz bárki AMD-t? Olcsó húsnak híg a leve