A The Last of Us II volt a Golden Joystick sztárja

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 25.
  • Rendezvény
Link másolása
Tegnap este került megrendezésre az idei Golden Joystick díjátadó, ahol öt kategóriában is győzött a The Last of Us: Part II, míg a Naughty Dog az év stúdiójának járó díjat vihette haza.

Kedd este került megrendezésre a 2020-as Golden Joystick díjátadó, amelyet a járvány miatt ezúttal kénytelenek voltak online formában megtartani, de a győztesek kihirdetése így sem maradt el. Az este legnagyobb nyertese egyértelműen a The Last of Us: Part II volt, amely öt különböző kategóriában is győzedelmeskedett, valamint a fejlesztőcsapat, a Naughty Dog is hazavihette a legjobb stúdiónak járó díjat.

  • A legjobb történetmesélés - The Last of Us: Part II
  • A legjobb multiplayer játék - Fall Guys
  • A legjobb vizuális dizájn - The Last of Us: Part II
  • A legjobb kiegészítő - No Man's Sky: Origins
  • Az év mobilos játéka - LEGO Builder's Journey
  • A legjobb hang - The Last of Us: Part II
  • A legjobb indie játék - Hades
  • "Még mindig játsszuk" Minecraft
  • Az év stúdiója - Naughty Dog
  • A legjobb e-sport játék - Call of Duty: Modern Warfare
  • A legjobb streamer - iamBrandon
  • A legjobb családi játék - Fall Guys
  • A legjobb közösség - Minecraft
  • A legjobb alakítás - Sandra Saad (mint Kamala Khan a Marvel's Avengersben)
  • A legnagyobb áttörés - Innersloth (Among Us)
  • Kiemelkedő hozzájárulás - a teljes videojátékipar
  • Az év PC-játéka - Death Stranding
  • Az év hardvere - NVIDIA GeForce RTX 3080
  • Az év PlayStation-játéka - The Last of Us: Part II
  • Az év Xbox-játéka - Ori and the Will of the Wisps
  • Az év Nintendo-játéka - Animal Crossing: New Horizons
  • A legjobban várt játék - God of War: Ragnarök
  • "Kritikusok választása" különdíj - Hades
  • Az év játéka - The Last of Us: Part II


A teljes díjátadó itt nézhető vissza:

69.
69.
Ps fanboy
A készítők is elmondták még megjelenés előtt, majd a gamer oldalak pedig lehozták, hogy nagyjából 5 óra cinematic átvezeztőre lehet majd számítani az amúgy 25-30 órás történetben. Nincs az 10 óra közel sem.
68.
68.
kexiaxel
Azon csodálkoztam volna ha nem zsebel be minden díjat.
Számomra ez a játék 10/10.
49.
49.
kryszisz
#45: Hát, ha nem is te, és nem is feltétlenül a Last 2-nél, de azért elég bevett (=idióta) szokás előhúzni a "mindenki le lett fizetve" kártyát olyan címek esetében, amelyek kiemelkedő kritikai sikert értek el. Atroll1 abban téved itt most csupán, hogy mivel a Last of us 2 egy nyíltan libsi propaganda cím (ezt vagy ketten is mondták, tehát kétséget kizáróan így van), ezért itt nem a Sony, hanem maga SOROS fizetett le mindenkit (sajtót és játékosokat egyaránt), hogy emeljék piedesztálra a játékot. Ha már így összegyűltünk bevallom, hogy én is kaptam tőle egy 3000 Ft-os Rossmann utalványt csak azért, hogy itt GK-n hirdessem az igét. Holnap veszek is belőle 2 Head&Shoulders-t, mert amúgy elég drága csesszemeg.
48.
48.
Ooorky
Egy elég jó videó arról mennyit érnek az internetes szavazások

https://www.youtube.com/watch?v=HiTqIyx6tBU


Itt is eléggé látszik, hogy sok (feltehetően fiatalkorú) PS fanboy szabadult rá a szavazásra, remekül bemutatja a PC nyertes játéka is (anno mikor WoT-ra szavaztam ingyen gold-ért akkor nekem is minden kategóriát le kellett szavazni), a Switch-es kategóriában is 4 olyan játék volt amit én jobbnak tartok az Animal Crossing-nál, csak annak volt a legnagyobb hypeja, ezért ismerhette az is aki sose játszott rajta...
40.
40.
Ooorky
Nekem nagyobb a pöcölőm, mert több weeb szavazot a játszóra amivel játszózok.
38.
38.
Observer
Erthetetlen bekem hogy hogy tudot a Nd a last of us2-vel olyan jatekot kesziteni ami technikailag messze felulmulja az osszes tobbi jatekot. Mintha egy filmben iranyitanak. Nem kel ps5 hogy next genel jatszak eleg csak betenem a proba a tlou2-töt.
36.
36.
Obi Wan Kenobi
#33: Azért egy Call of Duty inkább áll közelebb egy Big Mac-hez, mint a művészethez, szóval ott az objektivitás előjön, ahogy a grafikánál is. Nem a művészi megvalósításnál, a grafikánál.
33.
33.
momant
#32: :), leírod , h megy a hiszti aztán azért betolsz egy kis vicceskedő hisztit :D egyébként nem játszottam még egyikkel fődíjazottal sem , de sztem bármelyik megérdemli, miért ne érdemelné? művészi alkotások így nyilván szubjektív, aki rá akar ezekre erőltetni bármiféle objektivitást az csak saját maga korlátoltságát hirdeti.
32.
32.
DannyWalker
Hogy itt mekkora hiszti megy egy olyan díjátadó miatt, amelyen néhány évvel ezelőtt a Fortnite lett az év játéka a GoW és a RDR2 előtt. Nem történt semmi más, csak a történelem megismételte önmagát. Csak most egy rohadt jól kinéző, agyonhypeolt, de rém gyenge játék kapta a díjat a Ghost of Tsushima előtt... még hogy legjobb történetmesélés, inkább az év vicce :D
31.
31.
Vis Major
#30: Oke, le esett. ;D XD
30.
30.
Marcus88
#26: De neked irtam.
Olvass a sorok közt és leeseik.
29.
29.
Ooorky
Míg félálomban megírtam az előző szösszenetet milyen hisztit lenyomtatok...
Te jó ég. Csak egy játék b+
28.
28.
Ooorky
#23: Én a 2000 fő dolgozott rajta és hasonló faxságokra gondoltam. Ilyenkor a pizzás fiút és a szomszéd mosoda dolgozóit is hozzáadják a marketing miatt, mióta ~15 éve az EA elsütötte, hogy az aktuális FIFA-n 500-an dolgoztak...
Persze, mert összeadta 3 stúdió létszámát, mivel a másik két studióból néhány ember besegített az animációkba és az új engine-be...
27.
27.
Vis Major
26.
26.
Vis Major
#25: Szerintem ezt nem nekem írtad XD
25.
25.
Marcus88
#23: Minden évben min 5-6 ilyen alkotást adnak ki az Ubi és társai,nem igaz,hogy nem látod,hogy semmivel sem jobb a TLOU2 mint azok!

A történet az megosztó,de a többi része az kiemelkedő volt.
Csak az az igazán vak aki nem akar látni,vagy nem játszotta a játékot.
24.
24.
kryszisz
#22: Marketing BS? Mivel Vis Major a technikai oldalról beszélt, így én is arról írom csak az alábbiakat (és zárójelben hozzáteszem, hogy az én nihilista lelkemnek a sztori is 11/10, de ez ugye valóban szubjektív): ez a játék múltidőbe tett mindent (ismétlem: MINDENT), amit eddig videójáték címszó alatt kiadtak. És szerintem új generáció ide vagy oda, de erre a szintre az elkövetkezendő 2-3 évben sem fog még rálicitálni semmi, max az RTX miatt, de az a generációváltás miatt nem releváns.
23.
23.
Vis Major
#22: Valóban nem. Elég volt végig tolnom ahoz hogy lássam; vannak játékok és van a TLoU 2. A "háttér" csak érdekesség hogy moért is lett olyan amilyen
22.
22.
Ooorky
#20: Nem kell minden marketing BS-t benyalni mert kakis lesz a szád XD
14.
14.
Cole
Nekem meg bő egy éve a DS volt az első amit úgy vittem végig, hogy nem könyörögtem magam a gép elé, csak mert jó volt végig vinni, végig akartam vinni. Nekem tetszett a hibái ellenére, amik voltak rendesen. A PC port jó volt az mondjuk tény, de azért akkora durranás nem volt a sztori stb, hogy év játéka legyen de kellemes meglepetés volt a sok sablon game között.
Ellenben LoU2 nem jött be. Jó volt de nem hozta nálam az első részt, nem volt még az a húha faktor nekem de mint játék ettől függetlenül jó volt. Végigvittem de nem jó szájízzel.
Ízlések és pofonok.
12.
12.
Mortis
az év fejlesztőcsapata, fizetetlen túlóra és elnyomó légkör vádak kereszttűzében...hát nem tudom. az egy dolog ,hogy a játékuk kapott díjakat- nem megyek bele-, mert azt önmagában kell értékelni, de hogy a stúdiót magát díjazzák legjobb esetben butaság, de gyanúsabb a tudatos hazugság. megpróbálni eltakarva a tényeket és mesterségesen fenntartani a status quo-t.
10.
10.
Ooorky
#4: Untitled Goose Game, mindkét platformon :D
7.
7.
murek
Novemberben év legjobb játka dí..., cyberpunk még meg sem jelent.
6.
6.
godach
#4: Annyira nem meglepő. Én pl leraktam 4 óra után és azóta se vettem elő. (tervezem) de mivel több platformon nyomom számomra nem volt egetrengető.
Nem tudom miért, de nekem stíluson belül mindig a Shattered Memories jut eszembe, mint no1.
Mivel ezzel és il, ilyenekkel a PC-s társadalomnak nem volt dolga, nem csoda hogy tetszett nekik.
Rendezés terén igazából számomra 10-9 filmet lealáz, tehát Kojima tényleg ott van a toppon. Csak azt a marha nagy egót hagyná el, mert amikor 5 perc alatt 5x olvastam a nevét, már a hányinger ketülgetett...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...