Next-gen frissítést kap a Metro Exodus is

A 4A Games bejelentette, hogy hamarosan érkezik a következő generációs frissítés a Metro Exodushoz, illetve újból megerősítették, hogy nagyban dolgoznak a következő Metro-játékon, amely PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re készül.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#19
#15: Én sem kötekedesből,de nem DX verzióról beszéltek hanem a konzolokról!
#18
#15: DevKit akár a konzol megjelenése után is változhat! Pl Xbox One-XOX-Pc ahol egy gombnyomás a váltás!
#17
#6: Szintén.
Én rögtön 2x vittem végig a 2 befejezés miatt és semmi egetverőbe nem futottam bele. Meglepően szépen futott sok ma megjelenő játékkal ellentétben.
Bár a konzolok lehet már nehezebben birkóztak meg vele.
#15
#13: Tényleg nem akarok most beleállni egy vitába, de az hogy 3 hónappal a megjelenés előtt nem végleges a hw az teljesen kizárt. Ahogy írtam, azt el tudom képzelni hogy pont az új RDN2 feature-öket támogató fejlesztőkészlet lehet hogy nem volt még kész, és pont ezeket még nem tudták használni a fejlesztők, de ilyenkor már mennie kellett a gyártásnak is. Lehet hogy hiány van, de 2-3 millió biztos készült a box-ból és a ps5-ből is. Az azért nem egy hét. És nem csak az összeszerelésre gondolok, hanem az alkatrészek gyártására is. A prototípusok meg jóval előtte elkészülnek. Nincs az a cég aki vállalna olyan kockázatot hogy nincs a kezében a MŰKÖDŐ , VÉGLEGES hardver 3 hónappal a launch előtt....
#13
De pont a Hw nem volt kész és végleges!
Ettől függetlenül lehetett egy hozzávetőleges devkit,de nem a végleges!Azt csak az adott hónapban kapták meg a fejlesztők!
#12
#11: Hardverre EGÉSZ BIZTOS nem vártak a launch előtt 3 hónappal. Max. fejlesztőkészletre, hogy befejezzék a rdna2 implementálását a Direcx-be, vagy hasonló. Ne viccelj, akkor már rég kész kellett legyen minden....
#11
#10: Azért ez nem ugyan olyan komment,nyilatkozat,hogy utána azt mondják!
Jaaaj csak vicceltem! :D
Másrészt fizikálisan nem létező technológia nem valószínű,hogy ott lehetett évek óta!Arról nem is beszélve,hogy igen csak jelentős változtatásokat kértek az AMD-től!
(Hardveres RT,gpu+cpu 1 Soc,DirectStorage)
#10
#9: Azért a júliust kétlem. Kizárt hogy 3 hónapot adtak a fejlesztőknek... bár túl sok nem belsős cím ( és belsős se sok ) nem volt. Talán még igaz is.
#9
#5: Nem sokkal korábban Phil Spencer, az Xbox főnöke szintén a The Verge-nek adott egyik interjúban beszélt arról, hogy ők csak nyáron kezdték el gyártani a konzoljaikat, mert bizonyos "AMD-technológiákra" vártak, így pedig lépéshátrányba kerültek a Sony-hoz képest. A lap meg is jegyezte a másik cikkben, hogy tudomásuk szerint a PS5 fejlesztői készleteit jóval hamarabb kiosztották a stúdióknak, így azzal több idejük volt dolgozni. A Microsoft konzoljaira viszont csak júliustól kezdve lehetett játékokat előterjeszteni és a fejlesztői készletekből is kevesebbet osztottak szét.
#8
#5: “ A legtöbb játék már úgy készült, hogy a devkit évek óta ott volt a fejlesztőknél”

Hát ha utánanézel rájössz hogy ez nagyon nem igaz. A box devkit durván késett, és ps5 ugyan előbb ment ki, de szó sincs “évekről” ott sem.
#7
#6: Egy helyen szakadt be az fps, de akkor eléggé. Amikor a bunker-ben, a liftel felfelé haladva a fények vertek befele mindenhonnan. Nah ott annyi sugarat kellett szerintem számolni, hogy nem is csodálom, hogy megfeküdt. De, csak ott! Azóta szerintem annál a pontnál is fluidabb.
#6
#5: Ezt azért némileg cáfolnám azért. Én megjelenéskor vettem meg PC-re és RT-vel játszottam vele, de se nagyobb bugba, se game breaking bugba nem szaladtam bele. Optimalizálással sem volt különösebb probléma, nagyon szépen futott már akkor is. Azóta, csak sokkal jobb lehet.
#4
Már nem next gen :)
#3
"már nagyban dolgoznak a következő Metro-játékon, ami kizárólag PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re készül"

Na ONNANTOL LESZ ERDEMES az uj gepeket megvenni, amikor mar kizarolag arra keszulo jatekok jonnek...
#2
” de természetesen a PC-sek sem maradnak le róla.”

Ezen jót mosolyogtam :)
#1
Ez tényleg dícséretes hogy a legtöbb játékot frissítenek az új gépekre, csak a épp nem lehet kapni őket hiába rendelem elő időben.