Egy éven belül jöhet az okostévés xCloud-app

A Microsoft intenzíven támaszkodik majd az Xbox Game Pass szolgáltatásra a jövőben, aminek a tartalmát akár a felhőn keresztül is elérhetjük. Phil Spencer szerint már az okostévés xCloud-appra sem kell sokat várni.

Az Xbox Game Pass tartalmához (legalábbis annak egy jelentős részéhez) már kellően erős PC és Xbox nélkül is hozzáférhetünk, hiszen az xCloud szervereivel megtámogatott szolgáltatással az androidos eszközeinkre is streamelhetjük a kedvenc játékainkat.

És ez csak a kezdet: Phil Spencer, az Xbox első számú embere már korábban is célozgatott rá, hogy innen csupán egy ugrás a tévéokosító streaming stickek piacra dobása, a minap pedig arról beszélt, hogy az Xbox akár egy egyszerű alkalmazás is lehet majd a tévénken. Spencer a The Verge podcastjében mondta azt, hogy lényegében semmi akadálya annak, hogy a szolgáltatást egy okostévés app formájában tálalják újra, és szerinte erre "a következő egy évben" sor is kerül majd.

Ez alapján persze joggal merül fel a kérdés: mi értelme bíbelődni a hardvergyártással, ha a felhő mindent megold? Noha korábban a Microsoft az eszközfelhozatal változatosságával érvelt amellett, hogy van értelme folytatnia a konzolgyártást, Spencer most azt is megjegyezte, hogy szerinte a jövő a lokális hardver és a felhő kombinálásában van. Bárhogy is legyen, ő eléggé valószínűtlennek tartja, hogy az Xbox Series-konzolok lennének az utolsó játékgépeik.

3 komment - szólj hozzá!