Egyelőre anyagi bukta a Marvel's Avengers

A Square Enix elnöke megerősítette, hogy a Marvel's Avengers még nem hozta vissza a fejlesztési költségeit, amit a vártnál rosszabb eladásokkal és a drága marketingkampánnyal magyarázott.

Azt hinné az ember, hogy a Marvellel manapság bármit el lehet adni, a jelek szerint azonban a nem túl jó fogadtatásban részesült Marvel's Avengers túl nagy vállalásnak bizonyult a Square Enix számára. Már a kiadó legutóbbi pénzügyi helyzetjelentése is azt sejtette, hogy a játék erősen lefelé húzta a cég számait, a minap pedig Yosuke Matsuda elnök konkrétan megerősítette, hogy az Avengers egyelőre anyagi bukta.

A számítások szerint a játék 67 millió dolláros mínuszt hozott össze a Square Enixnek az elmúlt negyedévben, ami Matsuda elmondása alapján azzal magyarázható, hogy a vártnál gyengébben teljesített a kasszáknál az anyag, ráadásul intenzív marketingkampányt kellett folytatniuk a megjelenéskor. A Marvel's Avengers így még a fejlesztési költségét sem hozta vissza, ugyanakkor az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a helyzet még javulhat, és reményeik szerint az új tartalmak adagolásával fog is.

Korábbi becslések szerint egyébként a játék 40 százalékkal múlta alul az eredeti eladási terveket, és mintegy 100 millió dollárba került a fejlesztése.

30 komment - szólj hozzá!