Mit ígér a FIFA 21 a next-gen konzolokon?

Noha a FIFA 21 előző generációs kiadása nem sok változást hozott, az új konzolokra szánt változatban már lesz újdonság bőséggel. Mondjuk meg is kérik majd az árát.

Az EA Sports a minap egy sajtótájékoztatót tartott (via Eurogamer), ahol a főszerepet a FIFA 21 PS5-re, illetve Xbox Series X/S-re szánt kiadása kapta. A next-gen változatok december 4-én kerülnek majd boltokba, és ha nem az előző generációs példányokról frissítünk majd rájuk, 70 dollárt kell lecsengetnünk értük a boltok kasszáinál.

Cserébe az új portok egészen más játékélményt ígérnek a készítők szerint, és nem csak azzal vakítanak majd az új platformokon, hogy 4K-ban, 60 fps mellett és gyorsabb töltési idővel mehet a virtuális foci. A beszámolók szerint jobb fény- és árnyékeffekteknek örülhetünk majd, néhány topjátékos haját szálanként renderelik már, ezenkívül az izomzatuk formája is változik a mozdulatoktól függően - ez utóbbiak nyilván a visszajátszások alkalmával lesznek látványosak.

A labdakezelés is más lesz, az új változatokban ugyanis a labda összepréselődik valamennyire, ha megrúgják, valamint a korábbi kiadásokkal ellentétben a játékosok nem egy-egy frame erejéig érintkeznek a labdával, hanem hosszabban, ami élethűbbé teszi a játékot. Az animációk is változnak: korábban a készítők több rövidebb animációból rakták össze a játékosok mozgását a reszponzivitás érdekében, ezért tűnhetett sokszor úgy, hogy az a váltások miatt darabos. Ezúttal hosszabb animációkat kapunk, amelyek során a játékosok többször érintkeznek a labdával, és a váltások is folyamatosabbak lesznek. (Ide tartozik valamennyire, hogy PS5-ön a DualSense ravaszai nehezebben adják majd magukat sprintelésnél, ha fáradtak a játékosok.)

Kapunk egy új kameranézetet is, az EA Sports Game Camet leginkább a Sky Sports közvetítéseihez hasonlították, és kicsivel többet látunk általa a pályából. Sokat dolgoztak a labda nélküli játékosok viselkedésén is, ők jóval több apró mozdulatot hajtanak végre: megigazítják a csapatkapitányi karszalagjukat vagy a sípcsontvédőjüket, mutatják, hogy merre passzoljunk, egyébként pedig sokkal nyugodtabban mozognak, ha nincsenek játékban. Az igazán fontos góloknál is nagyobb lesz az élet a pályán: egy utolsó perces találatnál a játékosok jobban ünnepelnek, akár az edzővel együtt is, és a kommentátorok is izgatottabbak lesznek.

Nem árt azonban tudni, hogy a FIFA 21 nem támogatja majd a cross-gen játékot, méghozzá épp a fenti változtatások miatt - egyedül a mentéseinket mozgathatjuk oda vissza azonos konzolcsaládon belül, de ezt is csak a Volta és az Ultimate Team módokban tehetjük meg.

Ezzel együtt rossz hír, hogy a PC-s verzió még nem kapja meg a next-gen változtatásokat, az EA Sports szerint azért, hogy ne kelljen módosítani a minimum gépigényen.

15 komment - szólj hozzá!