Mit ígér a FIFA 21 a next-gen konzolokon?

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 26.
  • Hír
Link másolása
Noha a FIFA 21 előző generációs kiadása nem sok változást hozott, az új konzolokra szánt változatban már lesz újdonság bőséggel. Mondjuk meg is kérik majd az árát.

Az EA Sports a minap egy sajtótájékoztatót tartott (via Eurogamer), ahol a főszerepet a FIFA 21 PS5-re, illetve Xbox Series X/S-re szánt kiadása kapta. A next-gen változatok december 4-én kerülnek majd boltokba, és ha nem az előző generációs példányokról frissítünk majd rájuk, 70 dollárt kell lecsengetnünk értük a boltok kasszáinál.

Cserébe az új portok egészen más játékélményt ígérnek a készítők szerint, és nem csak azzal vakítanak majd az új platformokon, hogy 4K-ban, 60 fps mellett és gyorsabb töltési idővel mehet a virtuális foci. A beszámolók szerint jobb fény- és árnyékeffekteknek örülhetünk majd, néhány topjátékos haját szálanként renderelik már, ezenkívül az izomzatuk formája is változik a mozdulatoktól függően - ez utóbbiak nyilván a visszajátszások alkalmával lesznek látványosak.

A labdakezelés is más lesz, az új változatokban ugyanis a labda összepréselődik valamennyire, ha megrúgják, valamint a korábbi kiadásokkal ellentétben a játékosok nem egy-egy frame erejéig érintkeznek a labdával, hanem hosszabban, ami élethűbbé teszi a játékot. Az animációk is változnak: korábban a készítők több rövidebb animációból rakták össze a játékosok mozgását a reszponzivitás érdekében, ezért tűnhetett sokszor úgy, hogy az a váltások miatt darabos. Ezúttal hosszabb animációkat kapunk, amelyek során a játékosok többször érintkeznek a labdával, és a váltások is folyamatosabbak lesznek. (Ide tartozik valamennyire, hogy PS5-ön a DualSense ravaszai nehezebben adják majd magukat sprintelésnél, ha fáradtak a játékosok.)

Kapunk egy új kameranézetet is, az EA Sports Game Camet leginkább a Sky Sports közvetítéseihez hasonlították, és kicsivel többet látunk általa a pályából. Sokat dolgoztak a labda nélküli játékosok viselkedésén is, ők jóval több apró mozdulatot hajtanak végre: megigazítják a csapatkapitányi karszalagjukat vagy a sípcsontvédőjüket, mutatják, hogy merre passzoljunk, egyébként pedig sokkal nyugodtabban mozognak, ha nincsenek játékban. Az igazán fontos góloknál is nagyobb lesz az élet a pályán: egy utolsó perces találatnál a játékosok jobban ünnepelnek, akár az edzővel együtt is, és a kommentátorok is izgatottabbak lesznek.

Nem árt azonban tudni, hogy a FIFA 21 nem támogatja majd a cross-gen játékot, méghozzá épp a fenti változtatások miatt - egyedül a mentéseinket mozgathatjuk oda vissza azonos konzolcsaládon belül, de ezt is csak a Volta és az Ultimate Team módokban tehetjük meg.

Ezzel együtt rossz hír, hogy a PC-s verzió még nem kapja meg a next-gen változtatásokat, az EA Sports szerint azért, hogy ne kelljen módosítani a minimum gépigényen.

14.
14.
Oistrakh01
Én majd jövőre a pes-el fogok probálkozni unreal 5 motorral fog jönni, szerintem most jön majd el az ideje és végleg legyalázza a fifat.
12.
12.
Lizard0828
#11: Igen,ennek igy kellene lennie,reméljük az EA-ben van annyi és megtiszteli végre vásárlóit,rajongót :)
11.
11.
Yanez
#10: A fifa 22-től azért várunk egy engine cserét, ami már végre nem csak vizuálisan fog nextgen érzést adni a játéknak.
10.
10.
Lizard0828
Lehúzzák még az utolsó bőrt :D Úgy van :D
A mechanika nem változik szóval ezt nevezhetnék már lassan FIFA 22-nek is!
Vagy jövőre nem akarnak ennyit sem "dolgozni" az EA-nél ?!
9.
9.
Yanez
Mivel a játékmechanika marad, így ez inkább csak kozmetikai frissítés. Nem is értem miért lesz drágább! Most 50%-os akció van. Megveszed PS4-re, majd ingyen frissíted PS5-ön. Ha pedig nincs ps4, akkor elég a lemezt megvenni, majd betenni a PS5-be. Esetleg akinek nincs és nem is volt ps4-e, és a digitális ps5-öt vette meg, annak mondjuk nem lesz választása, muszáj lesz kicsengetni a 70 dodót.
7.
7.
delphijos
#6: A karrier módtól kivoltam. Tök mindegy mit csinálok, szinte garantált a félidőben a csere... és nem tudok mit csinálni. Ha szórom a gólokat akkor is, ha szar vagyok, akkor is....
6.
6.
Beniciodeltoro
Sokkal több animáció kellene cseréknél, szabálytalanságoknál, menedzsereknél, a lelátón.
Sokkal kidolgozottabb játékos karrier mód, GTA szerű pl, amatőr szinten külvárosban lakik, és ahogy egyre profibb lesz a karrierjében szebb lakás, jó csajok, szép autók.
Paparazzik, újságírók annyi mindennel fellehetne pörgetni ezt a játékot hogy ne csak a fociról szóljon.
És mivel játékos karrier, nem csak fekete játékosként rúghatjuk a bőrt, mert a sztori mód ezt ugye nem engedte.
5.
5.
csongor1996
Hát ezek nagyrésze nem igazán hangzik úgy, hogy igényli a next-gen hardvert.
4.
4.
Viktor_The_Best
Ebben minden egyes fűszál tükröződni fog a ray tracing miatt...
3.
3.
delphijos
Na, benyaltam a hype-ot , és megvettem a Beckham Edition-t. 45%-os akció, és SX verzióra frissítés. Ez van, bedarált a marketing :D Igaz én a 20-at kihagytam.
1.
1.
Gykrizsi
Hangzásra egész jó dolgok vannak itt, majd meglátjuk élőben milyen a dolog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...