Ezresével vásárolták fel a PS5-öket a nyerészkedők

Nem újdonság, hogy világszerte hiánycikk a PlayStation 5, ami egyrészt köszönhető a hatalmas keresletnek, de emellett a nyerészkedők keze is benne van a dologban. Egy brit csoportnak például több mint háromezer PS5-öt sikerült felvásárolnia.

Minden idők legjobb konzolos rajtját hozta össze a Sony a PlayStation 5-tel, azonban mégsem lehet boldog mindenki maradéktalanul, hiszen nagyon sokaknak nem jutott az új masinából. Ez azonban nem csak az óriási keresletnek tudható be, hanem annak is, hogy egyes magánszemélyek és kereskedők - látva az igényt - brutális felvásárlásokba kezdtek.

Pontosan ezzel kapcsolatban írt egy cikket a Buisness Insider, ahol a CrepChiefNotify nevű brit csoportról közöltek információkat. A 12 tagból álló brigád egy olyan szoftvert fejlesztett, amely folyamatosan monitorozta a weboldalakat, így gyorsabban fel tudták vásárolni a készletre kerülő konzolokat, mint egy átlagos felhasználó. Ezzel a módszerrel közel 3500 konzolt szereztek az elmúlt időszakban.

Nem nehéz olyan hirdetéseket találni, ahol a magánkereskedők az eredeti ár duplájáért (vagy még drágábban) árulják a konzolokat, viszont a CrepChiefNotify ezzel szemben egy előfizetéses modellt használ, ami lehetővé teszi a tagoknak a PS5-höz hasonló hiánycikkek megvásárlását. A szolgáltatás azonban nem olcsó mulatság: az előfizetés összege 40 dollártól akár 530 dollárig is terjedhet.

A fenti számokból kiindulva több tíz- vagy akár százezres készlet is felgyűlhetett olyanoknál, akik további profit reményében vásárolták fel a next-gen konzolokat. Remélhetőleg hamarosan megoldódik ez a kellemetlen helyzet, hiszen a Sony legutóbbi közleménye szerint már úton van az utánpótlás a PS5-ből, ami talán már idén eljut a helyi kereskedőkhöz.

107 komment - szólj hozzá!