Ezresével vásárolták fel a PS5-öket a nyerészkedők

Nem újdonság, hogy világszerte hiánycikk a PlayStation 5, ami egyrészt köszönhető a hatalmas keresletnek, de emellett a nyerészkedők keze is benne van a dologban. Egy brit csoportnak például több mint háromezer PS5-öt sikerült felvásárolnia.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#107
Had nyerészkedjen mindenki aki akar. Aztán ha a lelkes és türelmetlen játékosok már kifizették az extrát legfeljebb rajtuk marad a készlet egy része amikor az értelmesebbje meg elmegy megvenni hivatalosan garanciával.
Ha nem idén, legfeljebb majd jövőre nekem is lesz egy rendes áron.
#106
#105: A termékek nem országokba "kerülnek", hanem régiókba. Esetleg kivételt képezhet USA, Kína, meg egyéb apróbb államok, de ezektől most eltekintünk. Nincs olyan, hogy Magyarországra gyártott TV, csak Európára gyártott van. Aztán hogyan dől el, hogy ezek közül melyik országba melyik készülék kerül, azt nem tudom, de le merem fogadni, hogy szimplán logisztika kérdése.
#105
#104 Akkor elméletben te hol látod a döntési pontot ahol szétválik, hogy egy termék X országba vagy Y országba kerüljön?

- ha gyártásnál nem más minőségi anyagokat használnak vagy más gyártási folyamatot
- ha QA-n sem lehet külön választani
#104
#102: Senki sem mondott olyat, hogy szétválasztanak bármit is a gyártás során.
#103
99+100!
Mint jeleztem, én sem tartom valószínűnek, hogy a kinti darabok megbízhatóbbak lennének... de ugye az élelmiszereknél is tagadták az illetékesek ugyanezen vádakat, mostanra meg ez egy elfogadott ( bevallott ) tény.
Kawadának is igaza lehet, hiszen a raktárkészletek ide-oda vándorolhatnak, nem romlandó az áru, hosszú ideig lehet tárolni, bármi lehet a sorsuk. A konzolok tárolásának/használatának mikéntje jobban befolyásoló tényező a tartósságát illetően, mint a másodosztálybeli spekukációk.
#102
#93 Ez elég "legenda" gyanús. Bár a sony gyárában nem jártam, a legtöbb gyárban nincs olyan QA, ami %-osan belövi a qualityt. Vagy megbukik a QA-n és szétszedik / selejtezik vagy átmegy QA-n és megy a "stock"-ba.

#100 Ezek nagy részét a gyártás és összeszerelés után adják hozzá a nagy gyárakban, nincs értelme már a gyártás folyamán szétválasztani ezeket, nagyon megdrágitaná és bonyolitaná a gyártási folyamatot. Pl. csomagolás, tartozékok, használati utasitás
#100
#95: Minek a ténye? Bizonyos helyeken 110V a hálózati feszültség, máshol pedig 220V. Aztán ott van a használati útmutatók, amiket a régió nyelveire le kell fordítani, ott vannak a készülék menük és karakterkészletek, amikre szintén fel kell készíteni a készülékeket. Ezért van az összes műszaki cikk régiósítva. Ettől függetlenül a fődarabok ugyanazok bennük. Meg kellene érteni, hogy a gyártóknak nem érdeke hibás készüléket gyártani, eladni meg végképp nem. Az csak garanciális problémákhoz vezet, ami nekik pénzbe kerül.

#97
Gondolom van mellette egy Magyarországon vásárolt készülék is és párhuzamosan futnak, ugyanazzal a játékkal, stb... Amennyiben nincs, ez így csak konteó továbbra is.
#98
#96: Az a legjobb, amikor otthon felnevelsz egy csirkét, barátok és család lesztek vele, aztán ledarálod.
#97
Pulyka! 81#
Valami van abban amit mondasz, mert az én PS4 pro-m németországból érkezett egy ismerősöm által, és bár van ventillátor hangja, de nem vészes, pedig idegesítenek a felesleges hangok. Igaz kap kicsi 15 w-os ventivel plusz hűtést, de ezt inkább a tartósság megőrzése miatt alkalmazom, biztos ami biztos.. A kontroller is kapott pofonokat, semmi gond vele. Lehet igazság abban, hogy ahogy az ételeknél, úgy az elektronikai termékeknél is van másod stb osztály. Az utóbbinál azért nehezebb ezt kivitelezni, de nem kizárható.
#96
Zacskós leves meg darált hús.

Na pont ez az, amit nem kell venni sehol, mert mindenhol SZAR.

Hát mennyi tartósítószert eszel meg ezekkel.

Vegyetek csirkemellet a pultból, az fixen jó. Még jobb, ha otthon nevelitek. :DDD
#95
#94: Pedig tény.
TV-kből is külön alverziók vannak országcsoportokként pl.
#94
#93: Szerintem kizárt.
#93
#92: Senki se azt gondolja hogy direkt “kétféle” készül. Hanem van QA, és ami esetleg egy UK piacra szánt cuccnál már fennakadna, azt lehet még “máshova” átengedik. Persze ez is csak elmélet. De ilyesmit simán el tudok képzelni.
#92
#81: Elektronikai iparban nincs kettős minőség. Totálisan értelmetlen és nagyon drága lenne.
#91
#87: Mikor Sopronban laktam rendszeresen kijártam ételért.
0,66-1 € volt egy Maggi/Knorr zacskós leves, úgy, hogy tele volt színültig a zacskó.
Darált húsokból is 5-10%-osak voltak a pultban, nem 20-30.
Na meg a bejáratnál kéregető négerek szinte minden áruháznál...
#90
#85: Nem csak a nyugatihoz, ukrán (orosz) üdítők is sokkal jobb minőségűek (és 2 literesek), főleg azért, mert a helyi multikkal is versengeniük kell.
#89
#88: Nekem sem sok a 4 óra.Melóba nem kell járnom,reggel edzés,kertben nincs meló,így játék és még idegeskednem sem kell,a fizut kapom.
#88
#86: Bocsánat, nem csak a 66osnak szól, hanem a többieknek is, akik reagáltak.
8-16-ban dolgozunk ho-ban. Utána elintézzük amit el kell intézni, aztán 20-24-ig kockulunk. Én nem értem mi a gond ezzel. Mint írtam is, nem ez a normális életünk, de november 11 óta kb igen, mert semmit nem csinálhatunk.