Önálló játék a Cyberpunk 2077 multiplayere

A CD Projekt RED megtörte a csendet a Cyberpunk 2077 többjátékos porciójával kapcsolatban. Adam Kiciński elárulta, hogy több lesz ez egy játékmódnál, inkább önálló produktumként érdemes rá gondolunk.

Már jó ideje tudjuk, hogy a Cyberpunk 2077 később online multiplayeres módot is kap, a CD Projekt RED viszont elég szűkszavúan kezelte a témát, mégpedig szándékosan. A stúdió vezérigazgatója, Adam Kiciński a legfrissebb üzleti jelentés során azonban végre elárult egyet, s mást a többjátékos projektről, elsőként például azt, hogy hiba szimplán egy "játékmódként" hivatkozni rá, ennél ugyanis jóval nagyobb dologról van szó.

Kiciński elmondása szerint a többjátékos verzió egy teljesen különálló produktum, amely minden tekintetben megáll a saját lábán is. Természetesen kapcsolódik majd a most decemberben megjelenő Cyberpunk 2077 történetéhez, valószínűleg a világ is közös lesz, a lengyel fejlesztőcsapat azonban egy teljesen önálló, szintén nagy kaliberű projektként tekint rá. Ezt tovább erősíti az a tény is, hogy a többjátékos kalandon egy második belső fejlesztőcsapat dolgozik, párhuzamosan a sztorimód fejlesztőivel.

A lengyelek fejese ennél többet azonban egyelőre nem árult el a projektről, kihangsúlyozva azt is, hogy az eddigi titkolózás is szándékos volt, hiszen ez a projekt még bőven fejlesztés alatt áll, és jobb, ha a fókusz jelenleg a Cyberpunk 2077 alapjátékára vetül. 2021 első negyedévétől azonban beindulhat ezen a fronton is a marketingvonat, az viszont valószínű, hogy az online játékot legkorábban csak 2022-ben vehetjük majd kézbe.

Érdemes végszóként megemlíteni, hogy a szóban forgó multiplayeres mellékhajtás tartalmaz majd valamiféle mikrotranzakciós rendszert - erről korábban is tett már említést a CD Projekt. Egyelőre nem tudni, hogy ez egész pontosan mit jelent, a lengyelek célja azonban az, hogy a játékosok azt érezzék, hogy az opcionális vásárlásokkal a játékosok ténylegesen olyan tartalmat kapnak, amire érdemes pénzt költeni.

29 komment - szólj hozzá!