PS2-es játékokat is lehet emulálni a Series S-en

Látványos bravúrt sikerült néhány embernek végrehajtania az Xbox Series S-en: PlayStation 2-es játékokat futtattak a Microsoft új konzolján, ami azért is ironikus, mert a PS5 erre önmagában nem képes.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#95
#94: Persze én ezt tökéletesen megértem és el is fogadom. (lehet, hogy pont neked nem válaszoltam akkor, de mikor ezt a részét pedzegetted, akkor egyet is értettem).
A lentebb leírtakkal is egyet értek. Tisztában vagyok ezekkel. De nem is erről beszéltem. Gamecubenál nem látsz háborogni , hogy miért nem tudom futtatni az n64-es kazijaimat. Én itt arról beszéltem, hogy ps3-nál telt be a pohár, amikor szoftveresen élvezték a kompatibilitást. Ennyi. Írtam is, hogy a pénztárcámmal fogok szavazni. A három Ps4 közül egyiket sem olyan helyről vettem, ahol ezért a Sony kap valamit, mert bár utólag azt mondom, hogy a Days Gone és TloUs2 miatt megérte a konzol, nem érzem hogy ők megérdemelték volna azt a kis aprót.
Most a ps5-nél kicsit meginogtam, lehet beruházok majd egyre mert a mostani hozzáállás kezd tetszeni. De ez is csak pár napja motoszkál a fejembe.
Egyébként nem teljesen fedi a valóságot a kompatibilitás dolog sem, mert a négyesen kívül, mind kompatibilis volt visszafelé.
#94
#87: Most van időm én is reagálok. Ki mondott ilyeneket ? Nekem aztán pont ne gyere az “öreg játékos” szöveggel, mert már ZX Spectrumon toltam.... Ha visszaolvasol, írtam hogy abszolút megértem az igényt. És mellette kifejtettem hogy én se azt mondom hogy ez a fasza, csak hogy a konzol azért más. Az előző generációig az architektúra is mindig más volt. Lehet igy utólag a Sony is bánja hogy “elvadultabb” rendszereket csinált amit nehezebb ( erőforrás igényesebb ) emulálni ( EE , CELL ) de akkor szerintem nem volt tervezési szempont. Ilyen szempontból az MS könnyebb helyzetben van, az első box gyakorlatilag pc volt, a 360-ban meg egy PowerPC CPU és egy kvázi Radeon GPU. De nem is ez a lényeg, hanem amit írtam, az hogy mennyibe kerül. Az MS sokkal több pénzből gazdálkodik ( nem innen jön a nagy pénz ) és ahogy szintén már írtam, ott “beleférhetett” hogy az mondták, mindegy mennyi, és nem baj ha a játékosok 5-6 százalákának fontos, legyen meg. A Sony nem vállalta ezt, úgy voltak vele hogy nem éri meg. Egy cégnél nincs olyan hogy Ahogy kifejtettem, Te mint vásárló szavazhatsz, a pénztárcáddal. Majd kiderül hogy a Sony hibázott-e, ha emiatt tömegek nem vesznek ps5-öt. Egész egyszerűen konzol fronton nem értem ezt a nagy felháborodást, mert pont itt baromira nem volt jellemző hogy minden megy mindenen. És már meg se említem azt hogy ha “vált” az ember, akkor a másik gyártónál vett cuccai mennek a levesbe... ( amúgy a “ki mit vesz” vitánál fel is hoztam ezt szempontként , ha valaki ps4-en vett egy valag játékot, hiába jobb teszem azt az SX, nem biztos hogy szívesen váltana ) Egyszerűen ezeket konzolos gamingnél bele kell számolni.

És azért PC-n se az van hogy berakom a Win95-re fejlesztett játék CD-jét , és suhan Win10-en. Persze, az egy nyitott platform, több a lehetőség, de pl. egy emulátor az NEM hivatalos support ( és abba ne is menjünk bele hány ember játszik azokon “okosba”. Vagy a GOG, szintén lehetőség, de ott is meg kell venni a játékot, és időt töltenek a kompatibilitás megoldásával sok játéknál. Szóval azért ott se tökéletes minden.

A lényeg hogy én NEM azt mondom hogy ez az igény “hülyeség”, csak próbálom reálisan nézni. És még egyszer. Ha úgy érzed az egyik gyártó “cserbenhagy” ezzel az igényeddel, szavazz a pénztárcáddal. Ennyi.
#92
#90: Mert nem fogom emulálni ami megvan :P
+Nem szorulok rá, mint anno ultimétej kolléga, aki verte a nyálát a switch emulátorra...
#91
Szerintem a PS4 visszafelé kompatibilis lenne a hárommal, ha technikailag meg tudták volna oldani.
#90
#88: A PS2-höz van olyan emulátor, hogy azt a PS6 nem csinálná utána. Faszi, most van géped, vagy nincs géped? Akkó meg minek a killerkarbonkábel az Aliról?
#89
#87: Szerintem aki játszik és írogat magyar oldalakon és fórumokon, annak már mindegyiknek volt nagyon sok olyan élménye, hogy full rettenet és sokszor hozzá nem értő emberek szénné szedték. Az a jó, amikor összeállnak az ilyenek és úgy visszaigazolják egymást és magukat, hogy utána a végén az jön le, hogy te vagy a hülye. Nagyon idegesítő és szerfelett nagy önuralmat kell tanusítani, ha inkább nem akarunk visszaírni nekik. Az életem felében még nem is létezett ez az önuralmam és inkább kardélre hánytam a sok-sok barmot. ... Hosszú idő kellett, hogy rájöjjek: márpedig a legjobb *tényleg* a nyugalom és a ökröket meg hagyni kell legelészni a hatlamas mezőkön. Kivéve, amikor nem. Úgysem tudják megállni, hogy ne definiáljanak, de igazából amit rólad gondolnak, vagy mondanak, az csak egy képzelet, sosem lesz valós alapja neki. Így lettem én is PS hater, aztán pont ma győztem meg munkatársamat, hogy vegyen egy PS4 Pro-t most nyugodtan zsír újan, mert akciós a Markt-ban és azzal fossá tudja játszani a fejét, ha unatkozik.
#88
#86: Ps2-höz alin vettem vmi spec kábelt amivel be lehetett üzemelni az új tv-n is.
De tényleg nyűg, pc-n megnyitom a gog-ot és ott virít szinte az összes régi kedvenc 24 évre visszamenőleg, legálisan.
#87
#86: De érted?
Lentebb írják, hogy hülye és elvetemült az, aki ilyen klasszikusokat akar új konzolon játszani.
Leugat, űgy hogy nekem ps1 is volt, meg ps2 és három is.
Bejött a Ps4-el és tett egy mércét, majd elkezdi nekem megmondani, miért vagyok hülyegyerek, azért mert 25+ éve támogatom a céget, ki adókat, fejlesztőket.
Azért van most neki lasztoflófasz 2,mert én már a crash bandicoot második részét is megvettem eredetiben, ps1-re, úgy hogy azt se tudta, iszek e vagy eszik a konzolokat.
De érted... Ő akar most engem kioktatni meg definiálni....
#86
#80: Nagyjából igen.Ráadásul a ps3/360 generációnál régebbi játékokat elég macerás megoldani,ha meg is van a régi konzol,mert analog jelet használnak,az újabb tv-ken meg nincs scart aljzat.Nekem van egy régi tv-m fent az emeleten,de nincs az az isten,hogy lehozzam.Viszont időnként elő kerül néhány klasszikus.A ME trilógia például,Dragon age,Fallout 3/New Vegas,Mercenaries,SW kotor,republic commando,Battlefront 1-2 mind elő-elő kerül.
Szerintem elég jó,hogy némiképp megtartják az értéküket ilyen módon a régi játékok,nem csak kacatként végzik.
#85
#82: a retroarch-ot én régóta használom, és lehet a programon belül letölteni grafikai patcheket, és a kép élesítését meg nagyon sok beállítást is lehet változtatni, és sokféle shadert is lelehet tölteni ami teljessé teszi a játékélményt, pl én ps1 és ps2 játékokat játszok vele. csak arra kell figyelni hogy a ,,core settingsben" is át kell írni a felbontást 3840*2160-ra, nem csak a video settingsben (mert az csak az ui felbontása, és a core meg a betöltött játéké, pl suikoden 2 core)
#84
#83: Ja, valahova még írtam hogy ugyan az Outer Worlds eleve egy kicsit “fura” grafika szempontjából, de annál szerintem ez az auto HDR csak árt. Az nem tetszik így. Ja, és magamat cáfolandó a 2 gennel visszakompról, a RDR viszont nagyon kultúráltan fest, bár az is már X-en is elég korrekt volt. Ott komolyan fel se tűnik milyen régi a game.
#83
#82: Hát pont az Alan Wake ilyen. Nem mondom hogy a korához képest nem néz ki tisztességesen , de nekem pl. nem tűnik fel hogy bármennyivel is szebb lenne SX-en mint X-en volt, már az is több mint ami elvárható. Ellenben a gyorsabb mozgásoknál , körbefordulásoknál kicsit zavaróan “szellemképes” lesz a karakter. 360-on nekem ez kimaradt, azt nem tudom megmondani hogy eredetileg is ilyen volt vagy sem. Lehet nem a legjobb 2 gennel ezelőtti játékokat nézni, mert tényleg fogyasztható, de azért csodák nincsenek. A kedvencem a Forza 6 és a TR-ek is meglepően jól néznek ki.
#81
#78: Jobb mint one x-en!:D Bár ami ott is natív 4k volt az itt is annyi,fps-ben vannak különbségek!Az autó hdr-t még csak Alan Wake alatt néztem annak nagyon jót tett persze lehet másban is mert sok játék pörög!Lehet placebo hatás,de szebbnek néz ki minden bc játék is one x hez képest is.Pedig az is javított rajtuk.
#80
#76: Néha én is, és ahogy nézem mások is odaírják, hogy nem állandóan játszanak régi játékokkal. Szerintem felesleges, mert ez az abszolút normális. Holnap eszembe jut, hogy nekem tetszett a Mass Effect, akkor csak rányomni akarok és nem gépet cserélni, sem új verziót vásárolni. Szerintem az volt a világon a legnagyobb rüszü állat, aki elsőre azt mondta, hogy felesleges a bc és azzal érvelt, hogy azért vesz új gépet, hogy az új játékokkal játsszon :) Az nem gamer, mert nincsenek kedvenc játékai és vélhetőleg agya sem. Ez a meg kell tartani a régi gépet duma egy mérhetetlen nagy BS. Ki a tököm lakik az Amazon raktárban meg akar olyan sok kábelt oda?
#79
#75: “ Most aki nem tudja megoldani a kompatibilitást, az nem is akarja. Nincs mese.”

Így van. Ez pusztán valamilyen általunk nem ismert kalkuláció eredménye. Megnézik mennyi hasznot hozna, és mennyi a költség. Egész biztos nem az a lényeg hogy pár remaster-t el lehessen adni. De egy rendes BC-vel dolog van. Ha hivatalosan támogatva van, akkor nincs az hogy “örülj ha működik , de amúgy kussolj”. Lehet az MS-nél azt mondta a vezér hogy “leszarom mennyi, meg ha kevesen használják, csináljátok meg”. A Sony-nál meg nem ez volt. Azért az egyértelmű hogy az MS mozgástere nagyobb. (Amúgy ok is csináltak már olyat hogy eladták a telókat, jött az új OS nem sokkal később, és a nemrég eladott hw-t meg nem támogatta.) Aztán te mint felhasználó eldöntöd melyikük kütyüje kell. Ezen kár háborogni. Ezek üzleti döntések, és te meg dönthetsz a pénztárcáddal. Pusztán erről van szó.
#77
#72: Figyelj,ha te azok közé tartozol akik szívesebben fizetnek ezért mint a másik lehetőség akkor nyugodtan magadra veheted!
#76
#74: Amikor a Ms elérhetővé tette a bc-t szerintem akkor a játékosok érdeklődése eldöntötte,hogy mekkora igény van rá.Most tovább vitték,a Sony pedig konkurencia,ha a Sony tábort nem fogja zavarni a bc hiánya,de ha sokan átpártolnak tőlük,akkor bizony ez egy elvárható követelmény lesz,ami alapjáraton csak egy nagyon jó plusz.
Nem azt mondom,hogy állandóan előző generációs játékokkal játszom,de azért időnként előkerül egy-egy.