Rekordot döntöttek az új konzolok a briteknél

A VGC értesülései szerint mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X/S rekordmennyiségben fogyott az Egyesült Királyságban - a készlethiány ellenére is. A Sony új gépe ráadásul lekörözte az eddig abszolút rekordernek számító PS4-et.

Korábban is érkeztek már számok a japán next-gen konzoleladásokról, illetve azt is tudjuk már, hogy mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X/S remek rajtot produkált. A VGC-nek hála most pedig megtudtuk, hogy az Egyesült Királyságban is rekordmennyiségben vitték haza a következő generációs konzolokat.

A szűkös globális nyitókészlet ellenére a Microsoftnak így is sikerült az első nap 155 ezer Xbox Series-konzolt eladnia, amivel megdöntötte az Xbox One eddigi 150 ezres rekordját. Külön érdekesség, hogy a briteknek inkább az erősebb konzolra fájt a foga, ugyanis az eladott gépek kétharmada Xbox Series X volt.

A PlayStation 4-ből az első két nap 250 ezer példányt adtak el az Egyesült Királyságban; ezt a rekordot döntötte most meg a Sony, azonban arról még nincs adat, hogy pontosan mennyi eladott PlayStation 5-tel sikerült túlszárnyalniuk az egyébként abszolút rekordernek számító teljesítményt.

Végezetül pedig egy kis extra érdekesség a következő generációs konzolokkal kapcsolatban: az Xbox fejese, Phil Spencer, a The Verge-nek adott interjúja alatt elmondta, hogy teljesen lenyűgözte a PS5 kontrollere, a DualSense. Véleménye szerint az összes piaci szereplőnek tanulnia kellene egymástól, amikor valaki egy ilyen jó ötlettel áll elő.

26 komment - szólj hozzá!