Fortnite - tömegeket vonzott a Galactus-esemény

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 3.
  • Hír
Link másolása
Véget ért a Fortnite Marvel-specifikus évada, méghozzá stílszerűen Galactus érkezésével: noha a Világevőtől sikerült megszabadulnia a játékosoknak, azért így is alaposan összekuszálta az univerzumot.

Minden korábbinál nagyobb felhajtást csapott az Epic a héten a Fortnite világában, de egy Marvel-specifikus szezonzáró esetében ez talán annyira nem meglepő. Ahogy arról mi is írtunk, a második fejezet negyedik évadát Galactus érkezésével zárta a csapat, az élő esemény pedig óriási népszerűségnek örvendett: több mint 15,3 millió játékos játszotta egyszerre (ami abszolút rekordnak számít házon belül), míg a YouTube-on és a Twitchen további 3,4 millióan követték a történéseket.

Az eseményt magát egyébként a fenti videón nézhetitek vissza, dióhéjban annyi történt, hogy Galactus jött, látott és majdnem győzött, még szerencse, hogy a Bosszúállók rájöttek, hogyan lehetne megszabadulni tőle: a játékosokat beleültették a Fortnite már jól ismert, az alkalom apropóján robbanótöltetekkel felszerelt iskolabuszaiba, akiknek bele kellett vezetniük azokat a gonosztevő szájába, hogy belülről robbantsák fel szerencsétlent. Noha az akció sikerrel járt, hozott áldozatokat: a Fortnite univerzuma alaposan összekuszálódott.

Ez pedig már az ötödik évad meséje: az élő eseményt követően leálltak a szerverek egy rövid időre, amíg a fejlesztők előkészítették a terepet, nem sokkal később pedig kezdetét vette az új szezon. Noha a Fortnite játszótere alapvetően egyben maradt, a felborult tér-idő kontinuum miatt helyenként jócskán megváltozott. A segítségünkre Jonesy sietett, aki az univerzum minden tájáról vadászok toborzásába kezdett, és a legfurcsább szerzeteket sikerült összegereblyéznie.

Az Epic pedig láthatóan mindent kihoz abból, hogy ez a sztori lényegében bármit megenged neki: a The Mandalorian Din Djarinja és Baby Yodája már megérkezett a játékba, a szivárgások szerint pedig hamarosan Kratos és Master Chief is felbukkanhat a battle royale-ban.

4.
4.
hedzsooo
#1: Online jatekokra rendszerint nem akarok idot pazarolni de pl. a Fortnite-ra olykor idot szakitok. Kezdetben csak az unokateso miatt, aztan + mert meg is kedveltem, miutan rajottem h hogyan is kell jatszani:)))
3.
3.
hedzsooo
#1: Mondjuk van aki a WoW-ot is fikazza a kinezete miatt, pedig az ugye nem mai gyerek mar, ahhoz kepest pedig jo kis frissiteseket kapott az is... Plusz ott is ugye a sajatos grafikai stilus resze ahogyan kinez, ennyi
2.
2.
hedzsooo
#1: Sokan szidjak, pedig faxan igenyes a karakterek kidolgozasa, rengeteg animacio van benne, az alap mozgas is korrekt, stb. Van aki szerint gagyi a grafika, pedig igazabol meg RTX-et is tenyleg kiralyul tamogatja, a rajzos/rajzfilmszeru grafika a stilusahoz tartozik ami mellett elgge realiszikusan, jol kidolgozot modellekkel dolgoznak, tereptargyak + minden tekinteteben... Es mindig van boven uj kontekt, beujitas, szoval tenyleg kapnak is vmi a penzukert cserebe a jatekosaik
1.
1.
Daniel21
Nem játszom a Fortniteot, de ez olyan állatul jól néz ki, hogy megnéznék hasonló eventeket más színvonalú RPG játékokban is! (pl: FF14, Monster Hunter World, vagy akár az Elder Scrolls Online.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...