Távozott a BioWare két oszlopos tagja

  • Írta: szlav
  • 2020. december 4.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Újabb két kulcsfiguráját veszítette el a BioWare. A stúdió vezető menedzsere, Casey Hudson és a 90-es évek óta itt dolgozó Mark Darrah is elhagyta az Electronic Arts szerepjátékgyárát.

Miközben a BioWare konyháján javában készül a Mass Effect: Legendary Edition és az új Dragon Age, csak úgy hullanak a fejek a csapat éléről. Tegnap Casey Hudson és Mark Darrah is bejelentette a távozását a nagyközönség színe előtt (amiről egyébként a BioWare blogján is olvashatunk), ezzel jelentősen megtizedelve a szerepjátékairól híres stúdió ipari veteránjainak névsorát.

Casey Hudson 1998-ban csatlakozott a BioWare csapatához, azt azonban meg kell említenünk, hogy a stúdió és a menedzser múltja eddig sem volt zökkenőmentes, Hudson ugyanis 2014-ben egyszer már elhagyta a céget, néhány évet lehúzott a Microsoftnál, hogy aztán 2017-ben visszatérjen az élére. Részben Hudson nevéhez köthető a Star Wars: Knights of the Old Republic és a Mass Effect-trilógia sikere. A távozásáról egy önálló blogposztban olvashatunk bővebben, melyben Hudson megköszönte mind a rajongók, mind pedig a stúdió eddigi folyamatos támogatását.

Mark Darrah szintén régi veterán volt a BioWare berkein belül, hiszen 1997 óta egyengette az innen kigördülő szerepjátékok sorsát. Az ő neve els sorban a Dragon Age-trilógia kapcsán lehet ismerős, mivel vezető producerként tevékenykedett a franchise felett, de személyesen neki köszönhetjük a Baldur's Gate II harcrendszerét is. Darrah egy hasonló blogbejegyzésben mondott búcsút, és emlékezett meg az elmúlt bő két évtized eseményeiről, Hudsonhoz hasonlóan azonban egyelőre ő sem árulta el, hogy mik a kilátások a jövőre nézve.

Hudson és Darrah távozása egyébként kísértetiesen egybecseng a nemrégi hírekkel, miszerint Mike Laidlaw, a Dragon Age tervezője egy új stúdió élén próbál szerencsét. Egyelőre azonban semmi kézzelfogható jel nem utal arra, hogy a távozó páros bármelyik tagja a Yellow Brick Gamesnél kötne ki, habár nem lennénk meglepődve, ha végül erre kerülne sor.

2.
2.
hedzsooo
#1: *Az mondjuk tenyleg faxa lenne, ha a csapatuk egykori kemeny magja ismet osszeallna akar a Yellow Brick Games nev alatt
1.
1.
hedzsooo
Nyalvan aki tud vhova ertelmes/anyagilag nem rosszabb helyre kerulni, az igyekszik elhagyni a sullyedo hajot, meg azok is, akik eddig talan biztak a csodaban... Kb., miota az EA felvasarolta a BioWare-t...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...