Sony: élnek és virulnak a single player játékok

Biztos mindenki hallotta már a klasszikus kijelentést: "a single player játékoknak leáldozott". Erre nemrég rácáfolt a Sony, ugyanis a felméréseik szerint a PlayStation-felhasználók több időt játszanak offline, mint online.

Nagyon érdekes cikket közölt az elmúlt napokban a Vice, miután az oldal szert tett egy belsős Sony-prezentációra. Ezt ugyan értelemszerűen nem mutathatták meg, de így is rengeteg érdekesség derült ki belőle a single player játékokkal kapcsolatban.

A közhiedelemmel ellentétben az egyjátékos címek egyáltalán nem haldokolnak, hanem éppen ellenkezőleg, egy felmérés szerint virágoztak az elmúlt években - derül ki a prezentációból. A PlayStation-tulajok jóval több időt töltenek offline játékok társaságában, mint online, és ez a tény alapvetően befolyásolta PlayStation 5 újdonságainak tervezését is.

A Sony a következő, a single player játékok kontójára felírható problémákra keresett megoldást:

  • "Nem tudom, mennyi időre lesz szükségem, úgyhogy nem állok neki a sztorinak, ha nincs legalább két szabad órám."
  • "Sok időbe telik végigtúrni a videókat, ha elakadok valahol, és segítségre van szükségem."
  • "Félek, hogy társaságban spoilerekbe futok."
  • "Elfelejtettem, hogy hol tartottam utoljára, ezért nehéz visszarázódni a játékba."


A japán cég többek között ezért is implementálta az "Activities" funkciót a PS5-be, amelynek a segítségével rögtön egy-egy küldetéshez ugorhatnak a játékosok, és még azt is megjósolja, hogy nagyjából mennyi időt fog igénybe venni az adott misszió. A korábban már prezentált, játékból elérhető segítségnyújtó videók szintén a fenti visszajelzések alapján kerültek a konzol új fícsörjei közé.

Egy ideális világban persze mindenkinek rengeteg ideje lenne játszani, ugyanakkor sokaknak a tanulás, a család vagy az iskola (esetleg az együtt az összes) miatt ez nem így van, ezért a Sony szerette volna legalább egy picivel megkönnyíteni a single player játékok élvezetét a számukra.

Amik továbbra is élnek és virulnak, ahogy azt a Demon's Souls-remake legutóbbi trailere is jól ábrázolja:

34 komment - szólj hozzá!