Sony: élnek és virulnak a single player játékok

Biztos mindenki hallotta már a klasszikus kijelentést: "a single player játékoknak leáldozott". Erre nemrég rácáfolt a Sony, ugyanis a felméréseik szerint a PlayStation-felhasználók több időt játszanak offline, mint online.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#34
Nem csak a sony szerint :)

Elég ránézni a steamchartsra mi vezeti most..
#33
#32: Irónia off
#32
#28: Figyejé, itt nem bírjuk ám az ilyen nagyarcú toleráns libsiket. Mond meg melyik a szar : a multi vagy a szingli! Aztán álld az ütéseket! Nem ám, hogy "minden szép meg jó"!
Ez nem megy itt. Ne csodálkozz, ha bannolnak
#30
#27: Mondjuk az fura hogy “beszólsz” a népnek hogy ezen hiszti van, elmeséled hogy fasza mindkettő, aztán a MMO-sokba meg “belerúgsz” egyet kb. hogy “na az tényleg szar”.
#29
#26: Na igen.
Mikor rádöbbensz, hogy azért grind-olsz, hogy még többet grind-olhass (mondjuk ez sajnos sok single játékba is beférkőzte magát).
Aztán jön a jóskapista, hogy GOTY, mert több száz óra tartalom van benne.
#28
#27: Én már bele se megyek ilyen "csakamulti vagy csakasingle" vitába. Egyszerűen a hányinger kap el, amikor a multis próbálja győzködni a single játékost vagy fordítva.
Igazából én nem mondom magam multis játékosnak, de azért bőven van ott is élményem, hála a jó égnek.
Emlékszem, amikor opposing force-ban leraktam ezeket a lézeres, robbanó szarokat és próbáltam olyan helyre lerakni, ahova reflexből fordulok be én is. Tehát, ez a "énisbeszopnám" gondolkodás. Aztán jött a kaján vigyor az arcomon, amikor percekkel később láttam hogy "godach killing lézeresszarral jackslater-t"
De sorolhatnám a Quake3-at, a CS1.6 (asszem Crossfire pályáját) a sok Unreal meccset (brutális állat a pályán!!!!!!!!!!!!!!!!) és azóta is rávetemedek ezekre.
A PUBG és Ring of Elisyum pl pont azért tetszett, mert ugye squadba vagy duóba is lehetett nyomni (függően attól, hogy hány haver ért rá) és ha viszont nem volt senki, akkor soloban nyomtam. Nem kellett figyelni senkire, nem kellett alkalmazkodnom hanem csak mentem és vagy szerencsém volt, vagy nem. (nem volt) :D
Szóval aki leszólja a multit, annak igazán vagy sosem volt jó társa/csapata vagy nem is játszott ezekkel. Ellenben, tökéletesen megértem, ha valaki normálisan érvel, miért nem szokott ezekkel játszani. (nincs társ, nincs sok idő rá blablabla)
Azért én még mindig azt mondom, hogy nem jobb vagy rosszabb a multi/single hanem teljesen más élmény.
Amikor vezet a haver és hárman üvöltjük neki, hogy ne arra menjál vazzz! de megkér minket, hogy bízzunk benne mert most van egy tuti ötle.....Aztán robban a kocsi és mindenki hulla, az ügyeletes rohadék meg Ő, akit legszívesebben mindenki megtaposna. És akkor jön a nagy röhögés és megkérdezzük a másikat, hogy Na, tolunk még egy meccset? (Hajnali egykor, úgy hogy négyőnk közül hárman ötkor kelünk) :D
#26
Csak addig szórakoztató a multiplayer, amíg rá nem jön az ember hogy se eleje, se vége. A csalókról, hackerekről meg nem is beszélve.
#25
#11: Velem pontosan ugyanez szokott történni. Bár Fortnite-ba egér + bill-el a “futottak még” kategóriát már csapom.
#24
Nem gondoltam,hogy a Nintendo elmaradottsága online chat terén inkább pozitív lesz,Switchen ugyanis nem lehet halált kívánni,beleordítani és válogatott gusztustalanságokat művelni online játékban.:)
#23
#22: De egyébként most, hogy írtam rögtön két multis élményt is, szinte kizárólag csak single játékokkal vagy single kampányokkal játszom. Gondolom ez mindent elmond arról, hogy melyiket tartom jobbnak. Én abból az időböl jövök, amikor még "nem volt" internet, úgyhogy már kezdetben sem kaptam rá, most meg annyi változott, hogy ...van internet.
#22
#11: Pl a Mortal 9 teljesen játszhatatnan volt online bekapcsolt voice chat-tel. Én abban bunyóztam azért rendesen, de azokat amik ott mentek sem az agyam, sem a dobhártyám nem bírta. Valamikor csak az jött nyél hangerőn, hogy valakivel üvölt az anyja, mint az állat, de olyan nyelven, ami nem is létezik az Omega relén innen. Azért ranked meccs volt és azért szarrá vertem közben az afk kariját (gonosz röhögés).

Én rendes pofázással az életben csak MMORPG játékban találkoztam, a guild saját TS szobájában. Amúgy meg mindig némítva + mikrofon nincs a gépre csatlakoztatva, vagy nincs bedugva a fülesbe.
#21
Nyílván a múlti címek sokkal jobban mennek manapság mert van már rá lehetőség hogy online frissítgessék és játtsza az ember bàrhol is van. De szerintem a single gamek most fogják majd igazán az aranykorukat élni mert sokkal jobb a technologia hozzá hogy egy jó mozi szintű alkotást összedobjanak. Itt már csak az a buktató hogy a több éves fejlesztés, rendezés, szereplő válogatás stb stb belefér e a fejlesztő csapatnak és legfőképp hogy ez mind megéri e pénzügyileg, hiszen a multikból sokkal több pénzt tudnak kisajtólni. Ezért is mondom azt hogy le a kalappal azok a fejlesztő csapatok elött akik single gameb gondolkodnak. Bármilyen is legyen az a single game.
#20
Haverokkal 2 hetente egyszer jön össze multizós est. Ezt leszámítva ha összejön a játék meló után, akkor is inkább az irgalmatlanul felgyült backlogomat takarítom (most Nier automata, majd Dead Stranding, esetleg Doom Ethernal)

A multikkal a bajom hogy ha egyedül játszok, nem érzem, hogy haladok valamerre.
#19
Törölt felhasználó
#2: I second that opionion
#18
#15: Ha megjelenne egy baszó MMO mint amilyenek 2005-2010 körül voltak random elszórva, akkor én simán visszafüggenék. A legjobb videojátékos élményeim ez a műfaj adta. Jó közösségek is voltak és tényleg összekellett tartani. Nem kellett rp-t játszani, jöttek a történések maguktól, működött a világ mint a valódi életben. Fasza volt.

Pont az a baj, hogy az összes ami megmaradt kb. egy single player játék szintjén lebeg ahol néha összefuthatsz másokkal. Szóval ilyen szempontból MMOzhatsz. A WOW is tök sztori központú szerintem.

#12
Akkor kifogtad a szar közösségeket. Én jól éreztem magam azokkal akikkel játszottam régen.

#11
Jó hát az esport marketing mindenkit KDR buzivá tett. PC-n csúcs konfigon is lowon játszanak mert amúgy "nem látnak" meg "kevés" az FPS. Plusz mindenki ugrál, pörög mint állat.

De vannak olyan címek ahol nem (csak) ez a lényeg. Az összes ilyen arena shootert dobni kell, mert ott ha nem vagy jó akkor nem tudsz mit csinálni, mert mást kontentet nem tud nyújtani a játék.
#17
Èn kb csak multizok.
Ha single player, akkor max indie cuccok.
Old man's journey ès hasonlók.
Igazából már nem akarom bele èlni magam egy játèk világába se, elèg volt az assassins creedekkel ebből.

De a multiban meg az a rossz, hogy pc-n elèggè sok egyrèszt a csaló, másrèszt az olyan hülyegyerekek, akik falon rohangálnak meg repkednek ès arra èlveznek, hogy ők az elsők.

De azt is aláírom, hogy egy jól összerakott ès hangulatos offline játèk èrtèkes tud lenni.
Diablo 2, Heroes 5 jajj de jók voltatok.
#16
#14: Ebben van igazság, nem is kevés. Nálam is teljesen kikopott emiatt a multi mára, pedig 10 éve még szinte csak azt toltam.
#15
#14: 10 évet wowoztam, és a gondolata is taszít hogy online játsszak másokkal..ráadásul a mai gimis korosztály annyira alpári és rosszindulatú, hogy max úgy játszanék újra wowwal ha teljesen egyedül küldizgetnék, és így single player játékot csinálnék belőle :D