Hárommilliárd dollárral zárta az évet a Call of Duty

A legutóbbi megjelenéseket elnézve talán nem meglepő, de rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött a Call of Duty. Az Activision szerint a sorozat több mint 3 milliárd dollárt termelt az elmúlt tizenkét hónapban.

Az utóbbi években az eladási számok is bizonyították, hogy a Call of Duty-sorozat fénye megkopott, tavaly azonban összekapta magát az Activision, és újra sikert sikerre halmoz a lövöldözős szériával. A Call of Duty: Mobile mára több mint 300 millió letöltésnél jár, a Call of Duty: Modern Warfare remekül sikerült, és a Call of Duty: Warzone is sikeresen vetette meg a lábát a battle royale-anyagok piacán - ez utóbbi 85 millió letöltést tudhat maga mögött.

És bár a Call of Duty: Black Ops - Cold War eladásai kapcsán még nincsenek számaink, a generációváltó epizód minden bizonnyal jól teljesített a kasszáknál, erről árulkodik az is, hogy az Activision szerint rendkívül sikeresen zárták az elmúlt tizenhét hónapot: ez idő alatt a sorozat több mint 3 milliárd dollárt termelt, igaz, ebben nem csak a játékeladások, hanem a licencelt termékek és a merchandising is benne van. Ez összesen 80 százalékos javulást jelent éves szinten, miközben az eladások darabszáma 40 százalékot ugrott. A kiadó összesítése alapján több mint 200 millióan codoztak az elmúlt évben.

A hír végét hadd zárjuk azonban egy rossz hírrel: a készítők bejelentették, hogy a Black Ops - Cold War és a Warzone első közös évada december 10. helyett csak december 16-án rajtol. 

13 komment - szólj hozzá!