Hárommilliárd dollárral zárta az évet a Call of Duty

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 5.
  • Biznisz
Link másolása
A legutóbbi megjelenéseket elnézve talán nem meglepő, de rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött a Call of Duty. Az Activision szerint a sorozat több mint 3 milliárd dollárt termelt az elmúlt tizenkét hónapban.

Az utóbbi években az eladási számok is bizonyították, hogy a Call of Duty-sorozat fénye megkopott, tavaly azonban összekapta magát az Activision, és újra sikert sikerre halmoz a lövöldözős szériával. A Call of Duty: Mobile mára több mint 300 millió letöltésnél jár, a Call of Duty: Modern Warfare remekül sikerült, és a Call of Duty: Warzone is sikeresen vetette meg a lábát a battle royale-anyagok piacán - ez utóbbi 85 millió letöltést tudhat maga mögött.

És bár a Call of Duty: Black Ops - Cold War eladásai kapcsán még nincsenek számaink, a generációváltó epizód minden bizonnyal jól teljesített a kasszáknál, erről árulkodik az is, hogy az Activision szerint rendkívül sikeresen zárták az elmúlt tizenhét hónapot: ez idő alatt a sorozat több mint 3 milliárd dollárt termelt, igaz, ebben nem csak a játékeladások, hanem a licencelt termékek és a merchandising is benne van. Ez összesen 80 százalékos javulást jelent éves szinten, miközben az eladások darabszáma 40 százalékot ugrott. A kiadó összesítése alapján több mint 200 millióan codoztak az elmúlt évben.

A hír végét hadd zárjuk azonban egy rossz hírrel: a készítők bejelentették, hogy a Black Ops - Cold War és a Warzone első közös évada december 10. helyett csak december 16-án rajtol. 

13.
13.
Falcon
#11: Én csak free for áll T játszom tőbbi játék mód és azok külön pályái nem érdekelnek ez is milyen már hogy minden játék módhoz külön pályákat csinálnak ez nagyon nagyon tévúton jártak
12.
12.
kryszisz
#9: Gondoltam rá, hogy a kampány meg a korszak miatt beszerzem majd egy pár hónap múlva (ez lenne konkrétan az első CoD amiért fizetnék, én kb. az MW3-nál kiszálltam a dologból még középsulisként, addig is csak a kampány pergett le virágbótból), de aztán mindenhonnan azt hallottam, hogy mekkora szar az egész. De az utóbbi pár napban meg azt hallom/olvasom sok helyen, hogy annyira meg mégsem rossz...teljesen összezavarodtam csesszemeg:D
11.
11.
Wask
#9: Mw 10 pályával jelent meg...
10.
10.
Turley
#4: Jólvan Rambo, nyugi
9.
9.
Falcon
Én is hozzájárult a mix box X szeria 1 cross gen verzióval imádom a játékot nagyon jó nagyon tetszik hogy végre nem kis minimap okon kell harcolni tetszik hogy 9 pálya van már alapból benne call of duty modern warfare nek fél év kellett mire ide jutott csak sajnos vannak még vele gondok például néha a nextgen verzió töltődik be néha meg a sima one verzió ammi azért durva
8.
8.
A kólll of dáti barmok száma mindig is meghaladta a normális, igényes gamerek számát.
Ismerek olyat aki 8 éve Codozik, közben alkholista lett, és ki sem száll a húgyfoltos gamerszékéből, közben facebookon fenyegeti a való világ béli ellenségeit némi bolti lopás miatt. Agyhalál.
7.
7.
De vidámak vagytok így korán reggel :)
5.
5.
Anti4730
#4: Ja, te biztos sokaig huznad :)))
4.
4.
GAMEROD
Látszik hogy mekkora igénye van az emberiségnek a háborúra, hamarosan élőben is lehet cod-ozni, 100 év úgysem telt el sehol háború nélkül. Bár a mai cicanadrágos gyufaszál lábú "férfiak" nem biztos hogy sokáig húznák-.
1.
1.
Raam989
És még van pofájuk azt mondani, hogy nehezen térülnek meg a játékok fejlesztési költségei, ezért indokolt a 70 dodós áremelés...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...