A heti játékmegjelenések és filmpremierek

  • Írta: szlav
  • 2020. december 7.
  • Megjelenés
Link másolása
Véget ért a hosszas várakozás, néhány napon belül végre elmerülhetünk Night City alvilágában. Ez a hét a Cyberpunk 2077-ről fog szólni, hiszen nem sok konkurenciája akad az év talán legjobban várt megjelenésének.

A legtöbben már a Cyberpunk 2077 megjelenése előtt kiszórták az idei ünnepi szezonra tartogatott játékaikat, ami egyáltalán nem véletlen - az évek óta fokozódó hype miatt szinte őrültség lenne éppen ezen a héten piacra küldeni bármiféle komolyabb fejlesztést. Ennek ellenére nem csak a CD Projekt RED szerepjátéka lesz az egyetlen legény a gáton, hiszen most érkezik a titokzatos kalandokat ígérő Call of the Sea, a VR-eszközökre fejlesztett Medal of Honor: Above and Beyond, és befut pár fontos megkésett port is a Nintendo Switchre. Jó játékot!

PC:

  • Call of the Sea (december 8.)
  • Cyberpunk 2077 (december 10.)
  • Medal of Honor: Above and Beyond (december 11.)
  • Unto the End (december 9.)


PlayStation 4:

  • Cyberpunk 2077 (december 10.)
  • Puyo Puyo Tetris 2 (december 8.)
  • Sword of Gargantua (december 8.)
  • Unto the End (december 9.)


PlayStation 5:

  • Puyo Puyo Tetris 2 (december 8.)


Nintendo Switch:

  • DOOM Eternal (december 8.)
  • Ghostrunner (december 9.)
  • Puyo Puyo Tetris 2 (december 8.)
  • Space Invaders Forever (december 11.)


Xbox One:

  • Call of the Sea (december 8.)
  • Cyberpunk 2077 (december 10.)
  • Panzer Dragoon: Remake (december 11.)
  • Puyo Puyo Tetris 2 (december 8.)
  • Unto the End (december 9.)


Xbox Series X/S:

  • Call of the Sea (december 8.)
  • Puyo Puyo Tetris 2 (december 8.)


Mozipremierek (december 10.):

  • A héten nincsenek mozipremierek.
84.
84.
Helium Prime
Nem mindig tudunk harcolni a természettel, John . Nem harcolhatunk a változásokkal, a gravitációval és a semmivel sem.
Egész életemben csak harcoltam ...
HOLLAND VAN DER LINDE

Kawada: Persze nem mindenkinek jöhet be a stílus,de hogy nem volt története vagy bugyuta az szerintem nem igaz!
73.
73.
Zuzmo
#72: Bőség zavara van, nagyon sok cím jelenik meg, és az emberek mindig a legújabb megjelenésekkel akarnak játszani. Filmszerű élményre vágynak, folyamatosan történjenek a dolgok, sokat ne kelljen gondolkozni (keresgélni, próbálkozni stb.), csak kikapcsolódjon a játékos, de szerintem aki akar, talál másféle játékokat is attól függetlenül, hogy ezek a sláger címek.
72.
72.
delphijos
#65: Na, most alapvetően egyetértünk.

Azt viszont meg kell jegyeznem hogy az viszont fontos hogy a játékostársadalom eléggé megváltozott. Rengeteg ember játszik, és a többség SZERINTEM már kezd a “casual” típusba tartozni. Valamint az korosztályok is változtak, manapság jóval több 30-40 feletti játékos van. Nagy részük nem akar / nem tud ( időhiány ) miatt több száz órákat egy játékba ölni, és persze nem arról van szó hogy 2-3 óra alatt akar végigrohanni, de egy olyan játékba ami nyílt világú , teszem azt semmi segítséget nem ad hogy mit kell csinálni ( emiatt nagyon kitolódik a játékidő ) már bele se kezdenek, vagy évente 1 max 2 fér bele. Az hogy havonta kitoljon egy ilyet esélytelen. Éppen ezért az ilyen játékok kezdenek “rétegjátékká” válni. Kiváncsi lennék mennyi pl. az RDR2 végigjátszási statisztikájára.... mert azt pl. biztos rengetegen várták, és emiatt meg is vették ( már csak az első rész miatt is ) kérdés hogy mennyien vitték végig. Egy kevésbé “legendás” cím, ami rengeteg időt igényel szerintem nem lenne ennyire sikeres. Véleményem szerint ez is az oka hogy “egyszerűsödnek” a játékok. Én magamon látom, hogy több száz órára egyszerűen nincs időm egy címre.
71.
71.
Darksiders84
#65: Én pl ezért szerettem a Zelda játékokat a nagy dungeonok/templomok tele nem egyszerűen végigrohanható pár szobából , hanem mindig kellett agyalni , hogy akkor mégis hogyan megoldható. Most az Immortalsnál is ez van vagyis hasonló jó kis logikai részekkel van tele ami nagyon megdobja az élményt , persze az elején még könnyüek , de fokozatosan egyre csavarosabbak jönnek.
70.
70.
br1Koo
#65: Már kinyírták.. A legtöbb mai AAA játékban már objective marker nélkül nem lehet továbbjutni mert a játék nem úgy lett tervezve, hogy az ki van kapcsolva..
65.
65.
Helium Prime
Más!
Azt gondolom nem a játékok lettek rosszabbak hanem a játékosok lettek mások! Mintha nem lenne már sokakban a felfedezésre való hajlam,kíváncsiság!Az már unalmas,ha nekik kell megfejteni,utánajárni valaminek egy játékban!Rejtvények ne is legyenek mert ótvar lesz és játszhatatlan és megszakad az élmény,ha állandóan youtube videókat kell nézni hogyan tovább! (sajnos sok mai játékos elakad egy PREY elején,nincs kreativitás,szar a game :D)Már kezdik is szolgáltatásként reklámozni a hülye vagy nyomd meg a retard gombot és jön a segítség minden játékban opciót is ugye!
Remélem ezek az igények azért nem fogják kinyirni azokat a játékokat amiket nekünk kell játszanunk...
54.
54.
br1Koo
Szerintem ez egy baszó, "beefy" shooter/slasher lesz, kisebb rpg elemekkel(nem bánom ha összetettebb lesz, sõt). Szerintem azért New Vegas szintre nem kell itt számítani komplexitásban, ha annak a fele megvan már eléggé hangulatosak lesznek a beszélgetések, és kellõ súlyt képesek adni a harcoknak. Én igazából a pályadizájntól félek, hogy túl bugyuta lesz, na meg persze reménykedem a hud részletes testreszabásának lehetõségében, mert irritál a rikító szir-szarokkal telehányt képernyõ.
50.
50.
delphijos
#47: “ahogy a minden más esetben korrupt és lefizetett gamer média és kritikusok hirtelen korrektek és megbízhatóak lesznek amint azt mondják amit hallani szeretnének tőlük”

Ezzel meg messzemenően egyetértek. Nem akarok persze konzolvitát, de ha ez egy Sony ex lenne, 90 feletti átlagokkal, már most tele lenne a komment szekció.... ( persze tudom hogy nem kizárólag erre gondoltál )
49.
49.
delphijos
#42: Persze nem tudom mióta tesztelik, de egy ilyen “kaliberű” játékról “pár óra” játék után irt review-ekből azért még nem kiáltanék GOTY-t. Ha már egy hete nyüstölik az más persze....
47.
47.
SLi
#42: nekem semmi bajom nincs ezzel a játékkal, nyilván én is vártam meg miden, de úgy néz ki nem forgatja ki sarkaiból a játékipart mint ahogy azt mindenhonnan sulykolták
ez a goty kb annyit ér mint egy oscar, szerintem egy Hades sokkal inkább goty mint ez, de nyilván nem versenyezhet azzal a fizetett média cunamival ami a Cyberpunkot tolja, nincs ezzel baj csak megmosolygom ahogy a minden más esetben korrupt és lefizetett gamer média és kritikusok hirtelen korrektek és megbízhatóak lesznek amint azt mondják amit hallani szeretnének tőlük.
45.
45.
kryszisz
#43: Hát, amilyen hisztit le tud verni a géming társadalom minden szarért mostanság, én meg már nekik sem igazán hiszek. Persze a hivatalos kritikákat sem tartom olyan nagyon sokra az esetek többségében, de ha választanom kell, akkor inkább azok.
44.
44.
hedzsooo
#40: Persze-persze, akkor te szerintem ne is jatszal majd vele minimum meg fel evet. XD
43.
43.
hedzsooo
#42: + anugy is a puding probaja az eves. ;) En inkabb belekezdek magam hamarosan, amig masok meg a revieweket nyalazzak at...

+ amugy tobbet adok a tobbi jatekos velemenyere GOG-on, + Steamen, inkabb azok kozul olvasok el majd tobbet. :-)))
42.
42.
kryszisz
#40: 42 review alapján eddig 91 pontos metaátlagon áll. Nem azért, de ennyivel lazán GOTY aspiráns;)
40.
40.
SLi
ajjaj elvileg nagyon bugos, még tovább kellett volna csúsztatni, rövid kampány, gyenge gunplay, bullet sponge ellenfelek, a teszt videókban csak CDPR által közreadott felvételeket lehetett használni
hát ez nem lesz az a fáklyás menet mint ahogy be lett hirdetve
39.
39.
gorbesz
#32: Egy oraja kijottek Szekeres ur. Igy hijjak a szomszedom heh
38.
38.
Hab
#32: IGN szerint sok benne a bug :D Azért adtak rá egy 9-est.
37.
37.
hedzsooo
Remelem a CE megerkezik holnap! Bar mar igy is leszedtem amit lehetett a GOGon, + hamarosan Steamen is, de ugy lenne jo ha megerkezne a fizikai kiadasa is szoborral, + tokkal-vonoval! :)))
36.
36.
hedzsooo
En itt nem latok semmit sem a Cyberpunk 2077-en kivul. :-)))
32.
32.
szekeres91
Nem tudjátok, hogy mikor jönnek ki a tesztek?
31.
31.
Juha
#30: Gondolom itt a fémdobozos kiadás külön, bontatlan gyűjtői kiadást jelent, nem önmagában egy aludobozt...
30.
30.
godach
#27: Én hagynám ezt a fémdobozos részét.
Szerintem annyira cinkes az aki pénzért adná ezt neked, mint a nyerészkedők a PS5-ön. Bár te tudod mennyit ér meg neked. Én tuti már csak elvből sem adnék pénzt olyan tagnak, akinek a tok semmit nem ér, de két májkrém áráért azért eladná.
27.
27.
br1Koo
#26: Hát, külön még nem találtam fémdobozt, csak a játékkal együtt. Filmeknél kb a duplájába kerül, játékoknál kb másfélszeresébe ha jól emlékszem (nem mostanában vettem játékból ilyen kiadást).
26.
26.
Darksiders84
#24: Na jó , de ha mondjuk nem jut csak egyszerű műanyag dobozos , akkor mennyit érhet külön egy ilyen fém doboz 3-5 ezer?
24.
24.
br1Koo
#22: Szeretem a csinos tokokat, főleg olyan játékokét/filmekét amiket imádok. A látottak alapján a CP2077 pedig tetszeni fog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...