Tavasszal PC-n és iOS-en is elrajtol az xCloud

A Microsoft egy blogposztban bejelentette, hogy jövő tavasszal a PC-ken és az iOS-es eszközökön is elérhetővé teszi a korábban xCloud kódnéven futott felhőalapú játékszolgáltatását.

Jelen állás szerint csak az androidos felhasználók nyúzhatják a Microsoft felhős játékszolgáltatását, a rendszer segítségével az Xbox Game Pass (bizonyos) játékait streamelhetjük az okostelefonunkra vagy a tabletünkre. A cég sosem csinált titkot belőle azonban, hogy idővel más platformokra is kiterjesztené az xCloudot, és most már azt is tudjuk, hogy mikor kerül erre sor.

A mai bejelentés szerint a remondiak jövő tavasszal teszik elérhetővé PC-n és iOS-en a felhőalapú játékot, az előbbi esetében a hivatalos Xbox-alkalmazáson, az utóbbinál - az Apple megkötései miatt - a böngészőnkön keresztül próbálgathatjuk a rendszert - a hozzáférés mindkét esetben Xbox Game Pass Ultimate-előfizetést igényel. Ennél több részletet nem tudtunk meg a Microsoft terveiről, Phil Spencer, az Xbox első számú embere azonban korábban már utalt rá, hogy nem állnának meg itt: ha minden jól megy, nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek az xcloudos streaming stickek vagy az okostévés Xbox-alkalmazások.

10 komment - szólj hozzá!