Jon Watts rendezi a Fantastic Four-filmet

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 11.
  • Cooltúra
Link másolása
A Star Warshoz hasonlóan Marvel-fronton is alaposan belehúzott a Disney, a cég egy nagy adag látnivalóval és bejelentéssel szolgált az Investor Day apropóján. Lássuk, hogy mire számíthatunk a közeljövőben!

Kang lesz az új Ant-Man főgonosza

Kiderült, hogy az új Ant-Man-film végleges címe Ant-Man and the Wasp: Quantumania lesz. Az egyelőre dátum nélküli moziban több ismerős arc is szerepel majd, az újoncok között említhetjük viszont Kathryn Newtont és Jonathan Majorst: előbbi Cassie Langet, Scott lányát fogja alakítani, míg Majors Kang, a Hódító szerepébe bújhat, ami azért is érdekes, mert a találgatások szerint ő lehet az MCU következő Thanos-szintű gonosza.

Változatlanul moziexkluzívként kezd a Black Widow

Noha a Warnerhez hasonlóan a Disney is úgy döntött bizonyos filmjei esetében, hogy azok a Disney+ kínálatában is elérhetőek lesznek a premierkor (most például ez a sors vár a Peter Pan & Wendyre és a Pinocchióra is), a cég leszögezte, hogy a Black Widow-nál nem ez lesz a helyzet, és az anyag változatlanul moziexkluzívként fog elrajtolni 2021. május 7-én.

Az új Doctor Strange kapcsolódik majd a harmadik Pókember-filmhez

Kevin Feige megerősítette, hogy a 2022. március 25-én debütáló Doctor Strange in the Multiverse of Madness kapcsolódik majd a jövő év végén érkező Pókember-filmhez. Ez persze azok után nem meglepő, hogy tudjuk: Peter Parker mentora maga Doctor Strange lesz, ráadásul mindjárt három Pókembert is kapunk majd. A Sam Raimi rendezte, egyébként viszonylag ijesztőnek mondott filmnek ezenkívül a WandaVisionhöz is lesz némi köze (lásd alább), így Elizabeth Olsen is visszaköszön majd benne Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams és Benedict Wong mellett. Friss hír továbbá, hogy Xochitl Gomez is csatlakozott a stábhoz, méghozzá America Chavez szerepében.

A Pókember-filmek rendezője szállítja a Fantasztikus Négyest

Az Investor Dayen derült ki az is, hogy rendezőre lelt a korábban már bejelentett Fantasztikus Négyes-film: a mozit az a Jon Watts dirigálja majd, akinek a Tom Holland-féle Pókember-filmeket is köszönhetjük. Mindez azért is érdekes, mert a Fantasztikus Négyes karakterei az elsők, akiket a Marvel megpróbál integrálni az MCU-ba a Fox felvásárlása után.

Nem keresnek senkit Chadwick Boseman helyére

Augusztusban jött a szomorú hír, miszerint rákban elhunyt az MCU Fekete Párduca, vagyis Chadwick Boseman. Noha az új Black Panther-film már készül, Kevin Feige most megerősítette, hogy nem keresnek majd új színészt Boseman helyére (és korábban leszögezték, hogy digitálisan sem fogják pótolni), így valószínűleg a forgatókönyv alapos átírásával búcsúznak el a karakterétől. A premierre 2022. július 8-án számíthatunk.

Jövő ősszel rajtol a Hawkeye

Noha a napra pontos premierdátumot még nem tűzte ki a Marvel, azt már lehet tudni, hogy jövő ősszel rajtol el az egyszerűen csak Hawkeye címen futó sorozat. Ebben Clint Barton (Jeremy Renner) és Kate Bishop (Hailee Steinfeld) kalandjait követhetjük nyomon, az inspirációt pedig Matt Fraction 2012-ben indult képregény-sorozata szolgáltatta.

Nézzünk bele a Lokiba!

Újabb, ezúttal már hosszabb kedvcsinálót kapott a Loki, amelyben ismét Tom Hiddleston alakítja a karaktert. Ahogy az előzetesből is kiderül, a sorozat az Avengers: Endgame azon jelenete után veszi kezdetét, amikor a Bosszúállók egy része visszautazik 2012-be, egy balesetet követően pedig az antihős megszerzi a Tesseractot, és meglép vele. Így akad majd össze a TVA-vel (Time Variance Authority), akik azért felelnek, hogy minden olyan idővonalat eltávolítsanak a multiverzumból, ami veszélyes lehet arra. A premier májusban várható.

Felsorakozik a Shang-Chi szereplőgárdája

Lehullott a lepel a Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings szereplőgárdájáról. Újdonság lehet Michelle Yeoh neve, aki Jiang Nant alakítja, Awkwafina lesz Shang-Chi barátja, Katy, míg Meng'er Zhang Xialing, Ronny Chieng Jon Jon, Fala Chen Jiang Li, Florian Munteanu pedig Razor Fist szerepében lesz látható. Emellett megtudtuk, hogy a Tony Leung alakította Mandarin neve Wenwu. A főszereplőt Simu Liu játssza.

She-Hulk - szállingóznak az első nevek

Az Investor Dayről tudtuk meg a She-Hulk-sorozat színészgárdájának első neveit is. Így Bruce Banner unokatestvérét, a címszereplő Jennifer Walterst Tatiana Maslany alakítja majd, de Tim Roth is visszatér az Abomination szerepében, és Hulkot is viszontláthatjuk Mark Ruffalo alakításában.

The Falcon and Winter Soldier - az első kedvcsináló

Kevin Feige, az MCU atyaúristene jelentette be a Disney Investor Dayen, hogy március 19-én rajtol el az Anthony Mackie és Sebastian Stan karaktereire fókuszáló sorozat, amely az Avengers: Endgame és a Spider-Man: Far From Home eseményei után játszódik majd, és a Daniel Bruhl alakította Zemo jelenti a legnagyobb fenyegetést benne. Alább találjátok meg az első kedvcsinálót hozzá:

Kiderült, hogy kit alakít Christian Bale az új Thorban

Január óta tudjuk, hogy Christian Bale is szerepelni fog a negyedik Thor-filmben, és most már azt is tudjuk, hogy Gorrt, az istenölőt alakítja majd. Az úriemberről annyit érdemes tudni dióhéjban, hogy miután elveszítette a szüleit, az istenekből is kiábrándult, később szerzett erejével pedig évezredeket töltött azzal, hogy kiérdemelje az istenölő jelzőt.

Befutott a WandaVision utolsó trailere

Január 15-én kerül fel a Disney+ kínálatába az első MCU-sorozat, a WandaVision. Ahogy arra az alábbi előzetes is rávilágít, egészen szürreális kalandban lesz részünk, azt is sejteti ugyanakkor a kedvcsináló, hogy nincs minden rendben - persze hogy is lenne, hiszen Vision nem élte túl az Avengers: Infinity War eseményeit. A széria a House of M és a Vision című képregény-sorozatok adaptációjának tűnik egyébként: az előbbi arról szólt, ahogy Wanda a valóságot hajlítgatta, míg az utóbbiban Visionnel próbáltak hétköznapi életet élni.

A What If...? is megkapta a maga trailerét

A What If...? a nyáron debütál majd a Disney+ műsorán, és egy animációs sorozat lesz, aminek az epizódjai a Marvel-univerzum alternatív módon lezajlott eseményeit mutatják be. Érdekesség, hogy a narrátor a The Watcher lesz, akit Jeffrey Wright szólaltat meg.

Öt új Marvel-anyagot jelentettek be a Disney+-ra

Ha még nem lenne elég készülőfélben lévő Marvel-tartalom a Disney szolgáltatására, a cég most gondoskodott az utánpótlásról:

  • Secret Invasion - A Marvel-képregények egyik legfontosabb eseményét dolgozza fel a sorozat, amelyben Samuel L. Jackson és Ben Mendelsohn is visszatér majd.
  • Ironheart - Riri Williams (Dominique Thorne) is megkapja a maga sorozatát, a történet szerint a tinédzser egy kis bütyköléssel magára ölti Tony Stark páncélját, hogy ő váljon a környék hősévé.
  • Armor War - Az Armor Wars az Ironheart ellenpólusa lesz, War Machine-nel (Don Cheadle) a főszerepben meséli el, hogy mi történik, ha Stark technológiája rossz kezekbe kerül.
  • The Guardians of the Galaxy Holiday Special - A Marvel első élőszereplős karácsonyi műsora, amely 2022-ben debütál, és a harmadik rész munkálatai alatt fogják rögzíteni.
  • I Am Groot - Az utolsó újoncunk pedig a rövid epizódokból álló I Am Groot, amelynek Baby Groot a főszereplője. Hősünket a sorozat mindenféle ismeretlen arccal hozza majd össze az MCU-ból.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...