Ismét megzuhantak a CD Projekt RED-részvények

  • Írta: Baloo
  • 2020. december 11.
  • Biznisz
Link másolása
Paradox módon, miközben álomszerű rajtot produkált a Cyberpunk 2077 a pénztáraknál, a fejlesztőstúdió részvényei mégis jelentősen megzuhantak az elmúlt napokban. Valószínűleg mindez a játék technikai állapotának köszönhető.

Sejthető volt, hogy népszerű lesz a Cyberpunk 2077, azonban az előrendelések és a játékkal egy időben játszó játékosok száma talán minden képzeletet felülmúltak. Pontosan ezért meglepő, hogy a CD Projekt RED részvényei az elmúlt napokban jelentősen, nagyjából 29 százalékkal megzuhantak.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy mindez a Cyberpunk 2077 technikai állapotának köszönhető, hiszen már PC-n is szép számmal akadnak bugok és egyéb problémák az RPG-vel, de az előző generációs konzolok alapváltozatain finoman is fogalmazva döcögősen fut a játék. A közösségi médiában terjedő beszámolók és tesztek pedig könnyen hatással lehettek a részvényárfolyam csökkenésére.

Idén nem ez az első értékcsökkenés, amit elszenvedett a lengyel stúdió, nyáron a Cyberpunk 2077 újbóli elhalasztása miatt indult negatív irányba a részvények értéke.

242.
242.
delphijos
#241: Továbbra is csak azt mondom, hogy az nem érdem hogy csinálok egy játékot ami baszott részletes, atom textúrákkal, fényekkel, és utána miután AZON A HARDVEREN AMIN BEIGÉRTEM ÉS MEGJELENTETTEM NEM FUT RENDESEN, széttárom a kezem hogy “bocs, túl jó a grafika ehhez”. Hanem pont az, hogy akár trükkökkel, de fut azon normálisan amin kiadom. Még az új konzolokra is lehetne úgy fejleszteni mondjuk hogy “szó sem lehet dinamikus felbontásról, nekünk a minőség az első, fix 4K-ba fog futni RT-vel” aztán ahol 20 fps lenne, csak annyi lenne a magyarázat “bocs, ennyit bír a vas”. De így nem lehet játékot tervezni.
239.
239.
230.
230.
godach
öööö
nemrég indítottam a Cybert
Tény és való, hogy már a menüben több hangulat van és élet mint a játékok 90%-ban
A karaktergenerálás, amit le szoktam tojni magasról, 10 percet vett el az életemből.
Lehet, hogy a gyenge gépem miatt, de eddig amit néztem az nem nextgen de egy korrekt iparos munka.
(mondom ezt, kb 20 perc játék után)
229.
229.
godach
#228: Gondolom valami régi motoros itt, aki viszont nem meri "felvállalni magát".
Kellett egy account... nem meglepő.
Duken vagy Ultimate kb
223.
223.
kopic
Xboxone-n milyen most a jatek? Vki tudja!
216.
216.
Helium Prime
*léphetsz stb Tórárettetóre! :)
215.
215.
Helium Prime
#214: Ne haragudjatok,de ilyen Gow meg Tlou2,GOT hoz hasonlítani a legnagyobb hülyeség!Ott tök egyszerű fix textúrákat használnak amikkel semmiféle interakcióba nem lehetsz és nem is reagálnak semmire!Pl ütheted vagy beléjük tárazhatsz nem történik semmi!Ezeket 3D objektumokkal összemosni nem más mint a hozzá értés teljes hiánya! Ráadásul mindegyik egy cső játék fix hátterekkel!
209.
209.
georgie.70
Nem tudom lehet velem van a baj, de nekem ez a game egyszerűen túl bonyolult...
PS4-prón játszom, hát azt hogy hogy néz ki azt már sokan leírták előttem,szóval annyit tennék hozzá,hogy én kicsit sajátosan jelenítem meg. Egy Oppo udp203-ason küldöm keresztül a ps-ből a képjelet ami annyit jelent hogy így az Oppo képjavító áramköreit kihasználva jelenik meg nálam a kép.... Ezt amúgy annak mondom aki ilyet még nem próbált, hogy rengeteget dob a képminőségen, az oppoval külön élességet lehet állítani ami teljesen másképp élesít mint bármelyik led tv, ezáltal illetve amiatt hogy én bekapcsolom a motion rásegítést a tv-n, egész jó képet kapok még ebből a játékból is... Viszont minden más tekintetben katasztrófa ahogy kinéz, komolyan nem értem m it lehet ezen védeni, amikor kockák az emberek, és úgy egyáltalán egyszerűen nem szép a játék, tényleg olyan mintha egy 10 évvel ezelőtti grafikát néznék...Hozzáteszem ezt youtube-on nézett PC-s gameplayeken is ilyennek látom szóval nem a konzol miatt..Komolyan Last of us 2 meg GOT után vagy RED DED 2 UTÁN VAGY God of war stb sorolhatnám után, egyszerűen nem értem mi ez.... Tisztában vagyok vele milyen komplex bonyolult összetett világot kell megjeleníteni működtetni, de éppen ezért ezt a játékot most kellett volna elkezdeni fejleszteni és a PS5 GENERÁCIÓ VÉGÉN MEGJELENTETNI, MERT EZ ÍGY KATASZTRÓFA.. A másik probléma de ez már inkább a saját korlátaim miatt lehet bár elég sok játékon vagyok túl mégis számora egyszerűen túl zavaros ami folyik a képernyőn, mind a hekkelés vagy egyszerűen a kezelőfelület, értsd ahol tudok fegyvereket váltani ruhákat vagy fejleszteni.. Sose hittem volna hogy egy magyarított játékot értetlenül nézek miközben minden magyarul le van írva! Pedig túl vagyok jó néhány összetett játékon, természetesen főleg olyanokon amik nem magyarítottak voltak mégis eligazodtam.. Sokszor meg nem tudom most azert nem tudok valamit megcsinálni amit szeretnék mert én vagyok hülye vagy a játék bugossága miatt hiányzik egy parancsgomb... Mint pl amikor kiakartam szállni az autóbol és hiányzott a parancsgomb jobbról. Csak a rádio illetve a külső belső nézet váltás volt feltüntetve, a kiszállás nem!!
Az már a saját bajom hogy nekem nem jön be ez a gangsta stílus ahogy ezek beszélnek egymással,jobban örültem volna egy neo noiros blade runneres hangulatnak, de ezt persze eddig is sejtettem , bár tény és való hogy próbáltam magam távol tartani az összes előzetestől hogy még nagyobbat durranjon a game...
Hát ez nem jött be... Nekem hatalmas csalódás minden vonatkozásban,és bár próbálkozom vele és reménykedem, de kétlem hogy be fog ez nekem jönni... Főleg így hogy állandóan felbaszom magam valami hülyeségen, pl a hekkeléstől hülyét kapok, vagy az istennek sem tudom azt a fegyvert vagy hekk kártyát a használandók közé tenni amit akarok.. Szóval kurva szomorú vagyok mert nagyon vártam....
207.
207.
manderel
#205: Lejjebb már írtam, és nem szeretem magam ismételni, de igaza van abban hogy nem kell hozzá Nasa vas.
Full HD Highon, egy 1660Ti társaságában is elszalad 50-60FPS-el.
202.
202.
#201: Spoiler Zoli haverom már panaszkodott volna, ha nem lehet megcsinálni az irányítást. Mai napig a nyilakon játszik és elképesztő gombokat állít be mindenre - de csak azt fújja, hogy jó a játék. Szegényem ráfeszült, a megjelenés utáni első 24 órában tolt 18 óra gameplayt, ma estére szerintem 50 körül lesz.

Ő pl nagyon kritikus mindennel (és az irányítással is), de azt mondja, hogy elképesztő a játék. Eltolták volna ugyan ezt a kritikát kapta volna később is, vagy másik rosszat, mert a CD-t ugye csak utálni lehet :)
201.
201.
Mortis
#200: s ugye nem ez az egyetlen nyomiság. nincs toggle-walk opció, nem lehet rendesen átírni a billentyűket...ez mind-mind figyelmetlenség miatt van. el kellett volna tolni tavastra a megjelenést.
200.
200.
#198: Ja, ez bénan lett megcsinálva, mert a gog galaxy alapból beállított nyelvéhez igazodik. Ha az angol, akkor angolul jön be, ha az német, akkor németül jön be... De a kliens nem támogat magyar nyelvet...

Egyszerűen csak balfaszok. Elég lett volna egy .ini file
199.
199.
Drraco
A játék érdemeit, komplexitását szerintem senki sem vitatja. Az viszont, hogy azt elfelejtették lekommunikálni, hogy akik az elmúlt 8 évben várták ezt a játékot, és talán emiatt vettek PS4-et/XBoxot, vagy fejlesztettek Pc-t, azok nem kapják meg. Hogy az elmúlt egy évben úgy döntöttek, inkább átállnak a next-genre, csak erről elfelejtettek szólni azoknak, akik majdnem egy évtizedig hype-olták őket... Lehet szemellenzősködni, meg odavágni lazán, hogy vegyél gépet a Nasa-tól, ez akkor is elég szemét húzás volt.
198.
198.
Ganzer
Jó kis játék, eddig 11 órám van benne. Az mondjuk eléggé vicces hogy a mai napig nem képes megjegyezni hogy magyar feliratokkal játszom. Minden egyes indulásnál be kell állítanom (gog, pc).
197.
197.
delphijos
#195: Ez olyan lett mint egy telex. Csak a “stop” hiányzik a mondatok végén. :)
196.
196.
Observer
#195: a mellek tortenetek es a fosztori is nagyon jo
egy nagyon nagyon jo jatek csak tobb benne a bug mint a szokasos a witcher 3 ban nem volt enyi bug kozel se megjeleneskor nem ertem mert adak ki felkeszen mert amugy maga a jatek csidalatos lene. es pcen is gondol vanak.
193.
193.
Darksiders84
Ps5-ön nem lehet a megszokott bal kis gombbal képet csinálni mivel kidob a menübe akárhol próbálom. Ilyen se volt még más játéknál. Azt is észrevettem , hogy hiába állítom amit legalább lehet , de csak ezt grafikánál a videó HDR10+ legyen és mégse , mert később vissza nézve ismét alapon van pedig a tv tudja .
192.
192.
delphijos
#169: Mondjuk ez tényleg nem túl “igazságos”. Képzeld el a CP-t 5 év múlva egy akkori kártyán “szét” moddolva.
190.
190.
Mortis
#181: itt a vízválasztó szerintem a DLSS és a ray-tracing: ha azt be tudod kapcsolni és tartani a stabil 60 fps-t, akkor tényleg egy igazi next-gen élménnyel leszel gazdagabb. alább már be lett linkelve; tessék megnézni a Digital Foundry videóját, lehetőleg legalább 1080p-ben s utána lehet véleménytformálni és átértékelni az álláspontokat.
189.
189.
#188: Én így is hőbörögtem XD
188.
188.
godach
#187: Azért a gta5 lassan 10 éves játék. Egy TloUs2-nél ilyen bugosan, ilyen igénytelenül már te is hőbörögnél, valljuk be.
187.
187.
Amúgy majdnem tök felesleges vitatkozni a grafikán. Szerinem mindenki látja, hogy milyen és ha valaki ilyeneket beszél, hogy a GTA-na jobban néz ki, az vak. Különben is a GTA5 is így jött ki, PS360-okon ugyanúgy 720p volt, kockás és homályos és bizony simán megfutotta a 21-25-28 fps-t is. Mindemellett olyan bugged volt, hogy az autót nem mutatta, csak a hapsit hogy a levegőben ül, aztán még át is estem az út közepéről a híd alá.

De ott nem volt ilyen hőbörgés és ennyi géniusz sem. "Mindenki" 15 pontokra tartotta (gondolom ezek leszármazottai az RDR2-t 10 pontosnak látók), sajtó is tolta bele a kraftot, meg akinek tetszett az jót játszott is vele.

Most itt ez a Cyberpunk, mindenki látja, hogy milyen és hogy néz ki és ÁÁÁÁÁ az mondjuk senkit sem érdekel, hogy kiemelkedően jó a cucc, de az, hogy szar a grafika, meg hogy bugos a játék az már megy vég nélkül. Tök jókat tudnék rajta vitatkozni mindenkivel, de annyi idő alatt akár játszhatok is vele :)
186.
186.
Ooorky
http://kepkezelo.com/images/mv1aen8re8upprs9prw8.jpg
183.
183.
hedzsooo
Jajj, most mi lesz. Jo kis lufi ez, ennyi. Majd elszall :D Addig is menjunk inkabb vissza, aztan csapassuk megint a jatekot! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...