Végül az EA vásárolja fel a Codemasterst

Néhány hete arról hallhattunk híreket, hogy egyeszségre jutott a Take-Two és a Codemasters, így a Grand Theft Auto-széria kiadójánál landolhat a versenyjátékairól ismert stúdió. Azóta fordult a kocka, végül az Electronic Arts nyerte a licitet.

Egy hónappal ezelőtt gyakorlatilag biztosra vehettük, hogy a Take-Two karjaiban landol a Codemasters, hiszen a Rockstar és a 2K Games anyavállalata 994 millió dollárt tett le a brit stúdióért, amelyre a Codies vezetői rá is bólintottak. Igen ám, de a legfrissebb értesülések szerint az utolsó pillanatban az EA is betolta a zsetonjait a potba, így 1,2 milliárd dollárért végül hozzájuk kerül a fejlesztőcsapat. A Codemasters igazgatótanácsa azóta hivatalosan is megerősítette, hogy elfogadták az Electronic Arts ajánlatát.

Az akvizíció egész biztosan óriási vérfrissítést jelent majd az EA versenyjátékainak, hiszen ezzel nem csupán a Need for Speed-szériát vivő EA Gothenburg és Criterion áll majd a gépparkjukban, de az F1-széria, a Project CARS, a DiRT-sorozat és a leendő WRC-játékok fejlesztői is. Állíthatjuk akár azt is, hogy a 2021 márciusáig végbemenő üzlettel az EA szinte teljes monopóliumra tesz szert a mainstream versenyjátékok piacán, legalábbis akkor, ha leszámítjuk a konzolgyártók exkluzívjait.

25 komment - szólj hozzá!