Végül az EA vásárolja fel a Codemasterst

  • Írta: szlav
  • 2020. december 14.
  • Biznisz
Link másolása
Néhány hete arról hallhattunk híreket, hogy egyeszségre jutott a Take-Two és a Codemasters, így a Grand Theft Auto-széria kiadójánál landolhat a versenyjátékairól ismert stúdió. Azóta fordult a kocka, végül az Electronic Arts nyerte a licitet.

Egy hónappal ezelőtt gyakorlatilag biztosra vehettük, hogy a Take-Two karjaiban landol a Codemasters, hiszen a Rockstar és a 2K Games anyavállalata 994 millió dollárt tett le a brit stúdióért, amelyre a Codies vezetői rá is bólintottak. Igen ám, de a legfrissebb értesülések szerint az utolsó pillanatban az EA is betolta a zsetonjait a potba, így 1,2 milliárd dollárért végül hozzájuk kerül a fejlesztőcsapat. A Codemasters igazgatótanácsa azóta hivatalosan is megerősítette, hogy elfogadták az Electronic Arts ajánlatát.

Az akvizíció egész biztosan óriási vérfrissítést jelent majd az EA versenyjátékainak, hiszen ezzel nem csupán a Need for Speed-szériát vivő EA Gothenburg és Criterion áll majd a gépparkjukban, de az F1-széria, a Project CARS, a DiRT-sorozat és a leendő WRC-játékok fejlesztői is. Állíthatjuk akár azt is, hogy a 2021 márciusáig végbemenő üzlettel az EA szinte teljes monopóliumra tesz szert a mainstream versenyjátékok piacán, legalábbis akkor, ha leszámítjuk a konzolgyártók exkluzívjait.

23.
23.
crytek
Közben friss hír take two még nem tett le a bizniszről és tesznek majd új ajánlatot..Bár kétlem ,hogy az EA-t úgy felül tudják licitálni hogy az elálljon tőle...
22.
22.
Zuzmo
#18: Ennek nulla a realitása, még annak is nagyon kicsi, hogy folytatást csináljanak hozzá.
20.
20.
Terrybully
Nem vágom mit sír mindenki. Az utóbbi időben a codemasters üzleti modellje kezdett átmenni az egyik legundorítóbb formába. A dirt rally 2-t elég megnézni....jó helyre kerültek. Megtalálták egymást. :)
19.
19.
joshfeed
Sajnálom főleg a WRC miatt, mert Az EA-nél kuka lesz minden.

#18 A Driveclub tényleg rohadt jó lenne PC-re !
18.
18.
crytek
#13: EA megvehetné akkor már a Driveclub jogait és kiadhatná pc-re. Az nagyon jó game!
17.
17.
ATi0021
Jobban illenek az EA-hoz.

Minden évben kiadják az F1 játékot ami copy-paste akár a FIFA .
Colin Mcrae Rally, GRID1, Dirt Rally, és az F1 2010 (esetleg 11) -en kívül sok mindent nem tettek le az asztalra. Arról nem is beszélve évről-évere csak a pénz, a minőség nem számított nekik.

Amikor a Take2 val hozták össze őket, bíztam benne ebben lesz fordulat. Esetleg kapunk egy remek Midnight Clubot, de most max egy Codemasters futtattak még kategóriájú NFSre fogja futni.

Amúgy sem értem az EA-t ha ennyire autós játék irányba gondolkodnak miért nem vették meg annó az Atarit , Eden Gamesel és Test Drive Unlimiteddel. Akár hogy is nézem mainsteam autós téren jelenleg a Forza Horizon a mérce.
16.
16.
Anti4730
Remelem a driveclub csapatot raallitjak egy jo kis need for speedre!
15.
15.
Grabowsky30+
#6: Ez szerintem előbb utóbb be fog következni! Évek óta pletykálnak róla! Nem tudom Codies régen jó volt most csak a Dirt Rally 2.0 az egyetlen értelmes ami kijött a kezeik közül! Kizárólag autós játékokkal foglalkoznak és nem raknak vr támogatást a játékaikba ez szerintem nagyon béna a Dirt Rallyban van egyedül, de ahhoz nem kevés vásárlói hiszti kellett! Nem hiszem, hogy ezzel mi játékosok rövid távon rosszul járunk. Aztán, hogy a jövőben miben látja majd az EA a lóvét majd kiderül. Nekem sanszos, hogy az f1 jogok kellettek nekik főleg!
14.
14.
Falcon
Neeeeeeeee ...... ezt ki kellet adnom magambol
13.
13.
Heldengeist
#12: Amennyire tudom, úgy van Steamen, mint az Ubisoft. Meg lehet venni ott a játékaikat, de kell hozzá a másik kliens is. Ez nem visszatérés, hanem egy kicsit olyan, mintha G2A-n vagy valami más 3rd partytól vennél legális Origin kulcsot.
12.
12.
crytek
#8: "Origin kliens exkluzív használatát" Azt minek amikor az EA is visszatért steamre?
10.
10.
Nothing
9.
9.
Ooorky
#8: Már most instant szarok lettek.
10 évre visszamenőleg.
8.
8.
Heldengeist
Akkor 5 éven belül ezek a játékok is szarrá mennek. Kíváncsi vagyok, engedni fogják-e a saját motor használatát, vagy őket is átkényszerítik a Frostbite-ra. És hogy mikortól fogják rájuk erőltetni az Origin kliens exkluzív használatát. Például csak a jövőbeli megjelenések esetében, vagy bele patchelik régebbi játékokba is.
7.
7.
Helium Prime
#6: Bizony mondom néked! :)
Nem te vagy az első aki felhozta ezt a lehetőséget!Különösen a Zenimax után!
6.
6.
Ooorky
Már csak 1 megoldás maradt: MS megveszi az EA-t.
5.
5.
drat576
#4: A WRC-nél az R-t le is húzhatod.
4.
4.
Na akkor ennyit erről, meg a wrc-ről is.
2.
2.
crytek
RIP 1 év után 1$-os bundles grid ultimate és $-os Dirt stb :(

Kár érte kiváló ügynök volt
1.
1.
Zuzmo
Akkor az összes autós játék benne lesz game pass-ben?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...