Konzolgyártók a biztonságosabb játékért

  • Írta: gorien
  • 2020. december 15.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft, a Nintendo és a Sony közös nyilatkozatot adott ki, amelyben a játékosok biztonságérzetének megóvását, erősítését tűzik ki célul. Három elvet fogalmaznak meg, amelyek mentén tenni fognak ezért.

A Microsoft, a Nintendo és a Sony közös nyilatkozatban tett hitet a biztonságosabb játékra való törekvés mellett. Mivel videojátékkal minden korosztály képviselői játszanak (köztük a legfiatalabbak, azaz a legsebezhetőbbek is), és sokan online, másokkal kapcsolódva teszik ezt, a három vállalat együtt igyekszik mindent megtenni azért, hogy a játékosok tapasztalatai pozitívak legyenek.

Hogy ezt elérjék és biztosítsák, három főbb irányelvet fogalmaztak meg, amelyek mentén törekszenek a biztonság növelésére:

  • A megelőzéshez tartozik a játékosok és a szülők egyértelmű tájékoztatása a felhasználási feltételeket és az etikai kódexeket illetően. Olyan eszközöket fejlesztenek, amelyekkel testre szabható a játékélmény, és amelyekkel megakadályozható a nem megfelelő viselkedés még az előtt, hogy annak kárát látná valaki.
  • Az együttműködés alá értelemszerűen az ipar különböző képviselőivel való közös munkát sorolják. Jogi szervekkel és szakértőkkel közösen hozzák meg az online biztonsági intézkedéseket, de a játékosközösségre is támaszkodnak, hogy gyűlölködésre és zaklatásra ne legyen lehetőség a játékokban.
  • A felelősségvállalás fül alatt pedig arról írnak, hogy a játékosaik biztonsága érdekében könnyebbé teszik az etikai kódexet sértő tartalmak, magatartás jelentését, ugyanakkor a jelentett és büntetett felhasználók számára is egyértelműen kommunikálják, mi vezetett a retorzióhoz.


A nyilatkozatot azzal zárják, hogy tudják, mekkora kihívás egy digitális, folyton kapcsolatban lévő világban megvédeni a játékosokat. Aláhúzva, hogy erre senki nem képes egyedül, összefogva vállalják: mindent megtesznek azért, hogy a játszás mindenki számára biztonságos és szórakoztató elfoglaltság maradjon.

3.
3.
shatterhand
Nincsc report vagy mi? En mindenkire nyomok aki csúnyát ir. Sonynak beadom, hogy mélyen megsertettek aztan bannoljak kis pihire
2.
2.
Őrnagy
Több millió Fifa - rajongó egyszerre hördül fel.
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Szerintem a mikrotranzakciókra való ráfüggés sokkal veszélyesebb egy fiatal gyerekre mint pár toxic köcsög akiket alkalmanként angoltudás nélkül nem is ért meg. A cyberbullying továbbra is egy elég komoly dolog, de mielőtt azt merik mondani hogy "Erre mindenkire szükség van" talán nem kellene engedni az olyan digitális kaszinókat, mint a FIFA, NBA, amikre az egyértelmű pofátlan szerencsejáték ellenére rá van írva hogy PEGI 3..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...