Konzolgyártók a biztonságosabb játékért

A Microsoft, a Nintendo és a Sony közös nyilatkozatot adott ki, amelyben a játékosok biztonságérzetének megóvását, erősítését tűzik ki célul. Három elvet fogalmaznak meg, amelyek mentén tenni fognak ezért.

A Microsoft, a Nintendo és a Sony közös nyilatkozatban tett hitet a biztonságosabb játékra való törekvés mellett. Mivel videojátékkal minden korosztály képviselői játszanak (köztük a legfiatalabbak, azaz a legsebezhetőbbek is), és sokan online, másokkal kapcsolódva teszik ezt, a három vállalat együtt igyekszik mindent megtenni azért, hogy a játékosok tapasztalatai pozitívak legyenek.

Hogy ezt elérjék és biztosítsák, három főbb irányelvet fogalmaztak meg, amelyek mentén törekszenek a biztonság növelésére:

  • A megelőzéshez tartozik a játékosok és a szülők egyértelmű tájékoztatása a felhasználási feltételeket és az etikai kódexeket illetően. Olyan eszközöket fejlesztenek, amelyekkel testre szabható a játékélmény, és amelyekkel megakadályozható a nem megfelelő viselkedés még az előtt, hogy annak kárát látná valaki.
  • Az együttműködés alá értelemszerűen az ipar különböző képviselőivel való közös munkát sorolják. Jogi szervekkel és szakértőkkel közösen hozzák meg az online biztonsági intézkedéseket, de a játékosközösségre is támaszkodnak, hogy gyűlölködésre és zaklatásra ne legyen lehetőség a játékokban.
  • A felelősségvállalás fül alatt pedig arról írnak, hogy a játékosaik biztonsága érdekében könnyebbé teszik az etikai kódexet sértő tartalmak, magatartás jelentését, ugyanakkor a jelentett és büntetett felhasználók számára is egyértelműen kommunikálják, mi vezetett a retorzióhoz.


A nyilatkozatot azzal zárják, hogy tudják, mekkora kihívás egy digitális, folyton kapcsolatban lévő világban megvédeni a játékosokat. Aláhúzva, hogy erre senki nem képes egyedül, összefogva vállalják: mindent megtesznek azért, hogy a játszás mindenki számára biztonságos és szórakoztató elfoglaltság maradjon.

3 komment - szólj hozzá!