Cyberpunk 2077 - a Sony levette a PS Store-ból

Aki az elmúlt napokat nem egy szikla alatt töltötte, az tudja, hogy a Cyberpunk 2077 konzolos változatai nem sikerültek túl jól, pontosan ezért hosszas huzavona után a Sony úgy döntött, hogy leveszi a játékot a PlayStation Store-ból.

Nagyon úgy néz ki, hogy véget ér az elmúlt napok hullámvasútja, már ami a Cyberpunk 2077 PlayStation 4-es verzióját illeti. Noha a CD Projekt RED, mikor elismerte a konzolos változatok problémáit, arra buzdított, hogy a játékosok igényeljék vissza a pénzüket a Sonytól és a Microsofttól, kiderült, hogy ennyire nem egyszerű a helyzet.

A lengyelek ugyanis nem igazán egyeztettek a platformtulajdonosokkal, így például a Sony ugyan visszatérítette egy-egy panasszal élő játékosnak a játék árát, a japánok szigorú visszafizetési szabályzata miatt sokaknak vissza is dobták a kérelmét. A nagy kavarodás után végül a Sony és a fejlesztőstúdió közös megegyezéssel visszavonta a játékot a PlayStation Store polcairól.

A Sony a visszavonás mellett már mindenkinek visszafizeti a pénzét, aki a PlayStation Store-on keresztül vette meg az RPG-t (és persze igényt tart erre), azonban a lemezes változat továbbra is megvásárolható lesz a boltokban. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a digitális visszavonás meddig lesz életben, de könnyen lehet, hogy a múltkor emlegetett februári időpontig nem fogjuk megtalálni a Cyberpunk 2077-et a PS Store kínálatában. A Reuters szerint a csapat nem tárgyal hasonló lépésről a Microsofttal.

A CD Projekt RED emellett kiadott egy közleményt, amiben ismét megerősítette, hogy a játékhoz folyamatosan fognak érkezni a különböző frissítések és javítások a jövőben. 

202 komment - szólj hozzá!