Cyberpunk 2077 - a dobozos játék is visszaváltható

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 19.
  • Hír
Link másolása
Folytatódik a Cyberpunk 2077 szappanoperája. Már a Microsoft is bejelentette, hogy visszatéríti a játék árát, a CD Projekt RED pedig, "ha kell, saját zsebből" oldja meg, hogy a dobozos példánnyal rendelkezők is visszakérhessék a pénzüket.

A Cyberpunk 2077-fiaskó tegnap érte el a mélypontját, amikor a CD Projekt RED és a Sony bejelentették, hogy felfüggesztik a játék árusítását a PlayStation Store-ban, a vételárat pedig - a japánok szigorú szabályzatától függetlenül - minden vásárlónak visszatérítik, aki kéri.

Noha azóta azt is megtudtuk, hogy a Microsoft nem tervez hasonló lépéseket, azt a redmondiak is megerősítették, hogy a Cyberpunk 2077 visszaváltására vonatkozó kérelmeket rugalmasabban kezelik majd, és ők is visszatérítik a játék árát a vásárlóiknak - igaz, állításuk szerint az igénylések nagy részét így is jóváhagyták.

Fontos megjegyezni azonban, hogy fentiek csak a digitális példányokra vonatkoznak - mi a helyzet a dobozos kiadással? A CD Projekt RED ezzel kapcsolatban is kiadott egy közleményt, amiből kiderült, hogy a lengyelek a PS4-es és Xbox One-os átirat lemezen vásárolt kópiáira is visszaváltási programot indítanak.

Amennyiben valaki nem tudja visszakérni a pénzét abban az üzletben, ahol megvette a játékot (a Best Buy például jelezte, hogy nyitott erre), írjon emailt helpmerefund@cdprojektred.com email címre, csatolja a vásárlás nyugtáját, és várjon, amíg a csapat értesíti a teendőkről. A CD Projekt RED jelezte, hogy erre csak december 21-ig van lehetőségünk (ezt követően számíthatunk válaszra is tőlük), és "ha kell, saját zsebből" gondoskodik a visszaváltásról.

Természetesen a visszaváltás nem kötelező, és hiába vették le például a PlayStation-verziót a PlayStation Store-ból, a játék játszható marad, és a támogatása sem szűnik meg. A minap meg is érkezett konzolokra az újabb hibajavításokat és teljesítményproblémákat orvosló hotfix, a kampány elejét érintő változtatások listáját erre találjátok - az ígéretek szerint hamarosan a PC-sek is megkapják a maguk frissítését.

Eközben a Bloomberg arról cikkezik, hogy a lengyel csapatnál házon belül is áll a bál, egy csütörtöki konferenciahívás alkalmával a munkavállalók számon kérték a menedzsmentet a kötelező túlórázás és az irreális határidők kapcsán is.

Egy konkrét példa szerint az is felmerült, hogy januárban, az első halasztás alkalmával miért mondta Adam Badowski vezető és Marcin Iwinski társalapító, hogy a játék készen van és játszható, amikor egyértelműen nem ez volt a helyzet - erre az igazgatótanács minden konkrétum nélkül csak annyit válaszolt, hogy vállalja a felelősséget a történtekért.

115.
115.
Niltheone
Én csak azt nem értem, miért csinálnak úgy az emberek mintha ez lenne az egyetlen játék, ami hibásan jelenik meg? Fura mód anno a Horizon Zero Dawn Pc-s portja fele ekkora port nem kavart pedig az szinte játszhatatlan volt, de lehetne mondani, a RDR-pc-s verzióját, GTA4et anno, vagy a No Man Sky-t de ha már vásárók félre vezetéséről lenne szó, én még a Death Stranding-et is ide sorolnám, ami szerintem az évtized trollkodása lett, vagy anno a Gearbox féle Colonial Marines, ahol szimplán az E3-on demonstrált gameplay felvételek nem feleltek meg a valóságnak.(Nagyon nem!). Nyilván most a konzolfelhasználók vannak szopóágon, és érthető a felháborodás és mielőtt bárki azt hinné védem a CDPR-t:

-Nem vagyok Fan, a Witcher játékok nem tetszettek, egyszerűen nem voltam kibékülve a harcrendszerrel egyik részben sem.

- Megvan a Cyberpunk 2077 előrendeltem és találkoztam benne nem egy buggal. Nálam ez főleg Grafikai glitchek , néha idiótán viselkedő MI, valamint azt hiszem 1 crash formájában mutatkozott. (77 óra játék alatt, PC-n Ultra beállításokon egy RTX 2060-al Ray Tracing nélkül) Dühítő? Igen néha nagyon az volt! Kijavíthatatlan? Rohadtul nem. Ha ezen viszont túl teszi magát az ember, szerintem egy nagyon jó RPG-t kapunk, rengeteg emlékezetes karakterrel, és minőségi küldetésekkel, jól felépített fejlődési rendszerrel, és nem utolsó sorban egy nagyon jó sztorival.

Az egészből csak azt akartam kihozni, hogy igen a CDPR megérdemli a kritikát a játék állapotával kapcsolatban, de ne csináljunk már úgy mintha ezt nem lehetne kikalapálni maximum 1-2 hónap alatt főleg, hogy már most 11 nappal a megjelenés után sokat javítottak rajta.
Nyilván habzó szájjal neki menni a fejlesztő stúdiónak sokkal könnyebb, mint várni pár hetet, hogy rendesen kikalapálják a még meglévő hibákat, de ez a mai társadalomra nagyon illik szóval nem is vártam többet, főleg az ezelőttiek fényében amikor a CDPR fejlesztőit érték halálos fenyegetések, mert el merték tolni még egyszer a megjelenést. Ezért nem is tudok sajnálni senkit, nem véletlen volt a folyamatos tologatás, messziről érezhető volt, hogy a játék még nem áll kész teljesen a bevetésre : )
Ettől függetlenül én PC-n szerencsésnek érzem magam, hogy többé kevésbé zökkenőmentesen megvolt az első végigjátszásom aminek ha voltak is idegesítő pillanatai, de magát a játékot élveztem. Most pedig várok ameddig kikalapálják, és neki ugrok egy új karakterrel.
114.
114.
Gerhman
#111: Ps5-ön játszom és ott nem egy nagy szám a grafika. Nyilván azért mert ps4-es maga a game. Amúgy én is a melléküldetéseket csinálom és lassan adagolom a fő sztorit ami szenzációs akárcsak a mellékküldetések. Változatosak és amit a legjobban szeretek, rengeteg alternatív megoldással, különböző módokon lehet ezeket teljesíteni.
113.
113.
hedzsooo
#110: Konzolon lehet valoban nem a legszebb. Plane a regebbi konzolokon. De ez szerintem varhato is volt. A gond az ordas sok crashelessel, + igen durva grafikai glitchekkel, bugokkal van a regi konzoloknal..

Illetve volt a megjelenesekor, mert azota mar ki is adtak +2 patchet, a legutobbit tegnap es allitolag mar most fenyevekkel jobb a regi konzolon is a jatek, mint durvan 1 hettel ezelott volt
111.
111.
Helium Prime
#110: Szerintem igen jó grafikával rendelkezik és a városban rengeteg lehetőség van még amiket reményeim szerint ki fognak használni a dlc-k is.
Mondjuk én úgy játszom,hogy a fő történetre csak akkor megyek rá,ha feltétlenül szükséges!
110.
110.
Gerhman
#73: A játék nagyon jó amúgy de közel sem a legrészletesebb grafika és jó gameplay jelemzi. Grafika elmegy a gameplay a lövöldözés meg közepes. Az összetett jól felépített város, a taktikázás, sokféle opció, a karakterek, a történet és a mellékküldetések miatt lesz maradandó élmény játszani. Mint a W3-nál ami az egyik kedvencem!
109.
109.
Helium Prime
Az 1.05-ös patch tényleg sokat javított a kezdetekhez képest!
108.
108.
Helium Prime
#94: Te legalább frankón kis betűvel kezded a mondatot és a végét is üresen hagyod! :)
Okosan!
100.
100.
delphijos
Amúgy az 1.05 egész jó hatással van a framerate-re alapkonzolon ahogy néztem. Box-on a 10-11 harcnál 25 környékére ment fel.
99.
99.
Beniciodeltoro
#92: Tegnap én is sokat toltam, de 1 db buggal se találkoztam a frissítés óta.
96.
96.
godach
#94: Biztos nem az. Duken előszeretettel rendel elő. Sosem adna ilyen tanácsot. Főleg ha ps logó is van rajta. Arra áll ám a cerka xd
95.
95.
godach
#93: Nekem folyamatosan volt. Havernak is. Úgy látszik viszont (mivel mástól nem igazán hallottam) hogy ez sem olyan jelenség ami mindenkinél fenn áll.
(ezért is nem fedik a valóságot az összevágott bugvideók)
94.
94.
Akutyafáját
#88: attól még hogy felkiáltójelezel, az egyetlen hülyegyerek te maradsz..duken
93.
93.
#89: Amúgy volt nálam is az a riadó bug, amit kérdeztél egyik nap. Fősztoriban volt nekem így bebuggolva. Most ráment az 1.05 és megszűnt. Remélem nem jön elő többé, mert ez szopás volt.
92.
92.
#91: Nincs kétség, hogy tele va na net bugvideókkal. Az az igazság, hogy még az 1.04 és a hozzá való driver telepítése előtt lépten nyomon belefutottam én is bugokba, de most toltam 2-3 órát (korán kelés) és igazából egy bugba sem futottam most bele.
91.
91.
Jinbobo
Hihetetlen milyen bughalmaz ez a játék kérem szépen. Most néztem videókat róla, eddig komolyan azt hittem kicsit eltúlozzák a dolgot. Kötve hinném hogy ennek idővel minden hibáját orvosolni tudják majd. Amikor jött a hír, hogy újabb megjelenési elhalasztást kapott, sokan azt írták, sebaj, csak legyen jó. Hát itt van e... Nem tudom ki látta a Karácsonyi vakáció filmet, de ez pont annak a sült csirkének az esete. Kívülről nyálcsorgató, belül meg szét van esve az egész.
88.
88.
Helium Prime
Hírhez! Játék jó! Pénzét most már mindenki visszakapja akinek nem tetszik! Ettől függetlenül semmit nem rendelünk előre!
Én azoknak nem is adnám vissza! :)
Tanuló pénz hess picsába hülyegyerek! :)
87.
87.
Helium Prime
Ezt tartom az egyik legszánalmasabb dolognak!
Amikor valaki képes megnézni ki mikor regisztrált például!
Mintha az jelentene bármit is.
Számomra hasonló mint mikor valaki azzal takarózik,hogy ő már x ideje a cégnél dolgozik miközben fele annyit sem ér mint az új ember akit felvettem!
Most te felsőbbrendűnek érzed magad Cica???
79.
79.
KopyAti
#62: Az új Resi még totál nem biztos, hogy jön a régiekre.
73.
73.
delphijos
#70: Igen, ezzel a “legrészletesebb OW grafika” meg a jó gameplay mantrázása én sem értem mit javít az egészen ÖSSZESSÉGBEN.
Pont az a baj, hogy ennek a hírértéke eltörpül a problémák mellet. És ezt tényleg kár megint a vásárlókra kenni.

Van hogy csak egy dobás van. Persze nem poltikát akarok idehozni, de lehet hogy Szájer is jól végezte a munkáját, és egyetlen egyszer használt ereszt....most kit érdekel már hogy dolgozott ? Ez is ilyen.... de a CDPR-nek van esélye hogy visszaszerezze ( ha nem is az összeset ) a renoméját. És nem is a CP miatt, hanem hogy a következő játékát legalább fele ennyire várják. És ne úgy hogy “meh”....
72.
72.
Caleon
#70: Sajnos tényleg nagyon gáz a játék. Ma mondtam a feleségemnek, hogy karácsonyra egy-két leárazott játékot kérek. Szembesített vele, persze évődve, hogy nemrég azt mondtam, a Mass Effect Trilogy megjelenéséig nem is kell nekem más, ha beránt a CP. Kérte, hogy demonstráljam, mi öli meg a beleélést.
1 A rongybaba fizika olyan pózokba rakja a hullákat, ahogy már a Gary's mod-ban is csak trollkodásból lehetett. Sok hulla szabályosan lemegy hídba és riceg a lába.
2 A MI agyhalott, egy bandatag előttem térdelt, én a háta mögött. Velem szemben a másik bandatag lőtt rám, de ez csak ott kuksolt, míg tarkón nem lőttem, akkor jött csak rám. Még ugráltam is mögötte.
3 Lopakodás legtöbbször kizárt, a pályatervezés és a MI illogikus viselkedése miatt.
És mindez XSX-en, bele sem merek gondolni, mi várhat valakit egy alap XO-n.
Utoljára akkor láttam ekkorát bukni egy játékot, mikor PC-re kijött az Arkham Knight.
70.
70.
godach
Igazából nagyon sokszor beszéltünk már arról, hova tart a játékipar.
Na hát ide.
Félelmetes látni, hogy valaki védi ezt a féreg céget, vezetőségtől megkezdve.
Én amikor rossz voltam, pofont kaptam az élettől amiből tanultam. Ez jár most a CDPR-nek is és undorító olvasni azt a két-három embert itt, akik fél szemüket becsukva védik őket, mindezt úgy hogy azt hiszik magukról LOL, hogy okosak és felsőbb rendűek. Tényleg, a mai nap már csak nevettem az egészen...
66.
66.
Tokodboy
#58: Azert az igazsághoz hozzátartozik hogy en az eges játék k történelemben nem emlekszem ennyire szarul es rondán futó játékra mint a cyberszar.

Ez mar eleg felszopkodasnak számít amit művelsz a cdprel szemben, meg Kojimat sem cummantottak le ennyire mint Te most oket. ....

Egyebkent meg nehogy azt hidd hogy jofejsegbol adjak vissza a penzt. Csakis azert higy elkerüljék a meg nagyobb buktat es arfolyamzuhanast. Szarnak ezek mindenki fejere csak a pénz érdekli oket elhiheted. A sok csicska meg benyeli hogy milyen jo fejek. Ok meg jókat röhögnek a sok balféken akik oket védik persze miközben 3 ljudmilla pörög a szerszámukon......
62.
62.
Darksiders84
Lehet , hogy nagyon előre mentem , de remélem az új Resident nem fog így szerepelni , mármint a régi gépeken kezdték és az újra adják ki amilyen lesz , de lehet még a régieken is tiszteletét teszi valahogyan , de ne így legyen mint most , amikor megjelenik. Mikor is lesz ez ?
61.
61.
delphijos
#58: Ja, és az meg szerintem megint kisstílű hogy a ps közösség rohadék, bezzeg akik box-on nyomják, azok jóravaló, türelmes emberek. Jó lenne tudni hol mennyi ment el a játékból. ( nem akarok a konzoleadások száma alapján következtetni, de szerintem kb. ugyanaz lehet az arány ) Egy nagyobb tömeg persze hogy hangosabb.
60.
60.
#58: Jó ez talán túl brutál, de tényleg remélem, hogy a nagy kiadók azt fogjákl mondani ettől a dátumtól kezdve, hogy barátom: semmit ezeknek nem szabad megjelentetni a régi gépre, mert ezt fogják csinálni. Senki nem fog ezen túl plusz munkát fektetni egy olyan PS4 portba, ami nem úgy néz ki, mint egy CGI trailer. Kör bezárult, ez a precedens.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...