13 millió példányban fogyott a Cyberpunk 2077

  • Írta: fojesz
  • 2020. december 23.
  • Biznisz
Link másolása
Dacára minden botránynak, a megjelenése óta több mint 13 millió példányban fogyott a Cyberpunk 2077 - és ebben a számban már nem szerepelnek azok a kópiák, amiket a játékosok "visszavittek" a boltoknak.

Az elmúlt hetek a Cyberpunk 2077 botrányaitól voltak hangosak, ettől nem függetlenül döntött úgy a CD Projekt RED, hogy megosztja velünk, mi újság a játékkal az eladások terén.

Nos, a jelek szerint a problémás rajt nem vágta haza a bizniszt, a lengyel fejlesztőcég ugyanis arról számolt be, hogy a Cyberpunk 2077-ből december 20-ig több mint 13 millió példányt értékesítettek. Ez már a ténylegesen gazdára talált példányok száma, illetve nem szerepelnek az összesítésben azok a kópiák, amelyekért visszakérték a pénzüket a játékosok. (Kivéve persze, ha a visszatérítést a sajtóközlemény publikálása után kérték.)

A csapat a közleményben jelzi egyébként, hogy a számokat azért hozták nyilvánosságra, hátha hatással lehetnek a befektetői döntésekre; mint ismert, a CD Projekt RED részvényei nagyot estek a Cyberpunk 2077 rajtját követően, egyes becslések szerint a csapat alapítói egymilliárd dollárt buktak a papírok zuhanása miatt.

A Cyberpunk 2077-et egyébként 8 millió példányban rendelték elő.

106.
106.
Ooorky
#104: Én beállok 2 évenkénti ~közepes gamer notebook cserére.

Persze, dupla annyi a bekerülési költség, mint egy hírös konzolnál, de hordozható, szebb grafika, visszakompatibilitás az első pattintott bináris játékokig és még jó áron el tudom passzolni garancia lejárta előtt 2-3 hónappal.

Persze ha jön vmi upgrade-elt Switch/új Nintendo konzol az elsők között leszek akik berendelik :D
104.
104.
delphijos
Én sose feledkeztem meg róla hogy a “konzollét” jár kompromisszumokkal. De ez van. Mostanában volt hogy elgondolkodtam egy valamirevaló PC összerakáson, de nézegetve a VGA árakat úgy döntöttem hogy kihagyom. RTX 2070 alá már nem mennék , és egész egyszerűen ennyi pénzt meg nem akarok kiadni. Úgyhogy marad az a gép ami össze van “dobálva”, játékra elég korlátosan alkalmas. De basszus , pedig komolyan futná rá, de egy VGR-ra nem vagyok hajlandó ennyi pénzt adni. Persze, tudom hogy játszani kevesebb is elég lenne, de ma meg már nem mennék lejjebb ha már vennék valamit.
103.
103.
Datzy
Nekem nagyon bejön a játék. Baj, hogy egy early access állapotban adták ki, mint final release. De nekem minden hibájával együtt 100x jobban bejön, mint a kalácsképű kovácsokkal, fogadósokkal zsúfolt, csirkebélszagú fantasy világok. :)
101.
101.
Vis Major
#98: a "probléma" az hogy nem az Nvidia és Amd fejleszti a játékokat.

Adhat neked bármelyik motorgyártó 1500Le-s motort, viszont ha te nem vagy képes hozzá olyan karosszériát és futóművet építeni akkor nem lesz képes az aszfaltra átvinni ezt a teljesítményt és a kanyarokban is lassú leszel.
100.
100.
zozo76hun
99.
99.
Vis Major
#97: Akkor nem sok játékkal játszottál eddig. Vagy nem értem egy a gyerekkorom óta dolgot. Ez lehet 16-18éves korodig. Lehet 14-40éves korodig is.

Amiről viszont írsz, én így voltam a Witcher 3-al. Aztán az évek alatt kiderült hogy az sem volt nextgeneráció grafikában de még játékmechanikában sem.
98.
98.
Ooorky
#96: Cp '77 pc-n már most next gen+

Nvidia és Amd is akkora ugrást hajtott végre az idei gpu-ival, hogy múlt időbe rakták a konzolokat.
97.
97.
Mortis
#96: csak a saját példámmal tudok élni, de a Cyberpunk volt gyerekkorom óta az első olyan játék, amivel hajnalok hajnaláig játszottam; megszakítás nélkül; anélkül hogy kiléptem volna bármit megnézni a neten; anélkül hogy kimentem volna a wc-re. csak jártam a városban s örömmel nyomkodtam az f-fet az agyhalott npc-k mellett, mert a grafikai minőség, a környezeti zajok, a háttérben szóló reklámok nem engedték megtörni a varázst. leültem tv-zni v lakásában s ottragadtam, miközben a gta 5 mozijában 10 percnél nem töltöttem többet.
ha ez a játék valaha ki lesz javítva, talán egy kissé több testreszabhatóságot engedve a játékosnak: akkor igenis 'next-gen'-nek, előrelépésnek kell majd nevezni a videójátékos médiumban.
94.
94.
Dasen
https://youtu.be/Mm6Q8J8K6OM
93.
93.
Onion
Siker titka: Annyira rossz, hogy már jó.
92.
92.
Caleon
Elengedtem a hiányosságokat. XSX-en elég stabol, a bugokat megszoktam. A játék beszippantott, élvezem. Gyakorlatilag felváltva tolom a Watch Dogs Legionnal és mindkettőt nagyon élvezem. Ezt nagyjából kipörgetem az ünnepek alatt, aztán nextgen upgrade után kezdem újra.
83.
83.
Ooorky
#77: Részvények árfolyamának már régóta semmi köze a valós teljesítményhez, sok ember a sajtóhírek alapján szórja el a megtakarítását rájuk, elég megnézni usa-ban mennyi zombi cég részvényei vannak az egekben.
76.
76.
Gerhman
Cyberpunk review :D Szakadok! Nézzétek meg rohadt vicces!
https://youtu.be/DPW6fkcM-14
75.
75.
delphijos
#74: Ez nem agyhalott, hanem profi. Szar a gém, kéri a refundot, de azért játszani még akar vele. Így kell 2 táborhoz tartozni :)
74.
74.
Ooorky
#72: Lehet, hogy itt van 2 szörnyű tábor akik egymást köpködik, de legalább itt nincs egyetlen ilyen agyhalott sem XD

https://twitter.com/tomwarren/status/1340008500051718144
73.
73.
Helium Prime
72.
72.
delphijos
Szerintem ennyi idő után már mindkét “tábor” rájöhetett volna hogy nem tudja meggyőzni a másikat. Kicsit olyan ez mint a BL. Van aki odáig van már attól hogy a Fradi bejutott a csoportkörbe, mások meg bosszankodnak hogy ott meg “boxzsáknak” használták őket.
66.
66.
Gerhman
#54: Respect! Nekem tetszik a game de az ami itt megy egy két emberkétől hogy úgy állítják be mintha nem lenne vele probléma és csak alap konzolokon szar az optimalizáció az már vicc kategória. Meg hogy a hangos kisebbség höbörög nem pedig a csalódotttöbbség,mivel ugye nyilván a legtöbb gamernek xbox ps4 van. Sokszor mondtam már maga a játék jó,nagyon jó de el kéne fogadni hogy ez még a beta verzió és hogy sokaknak játszhatalan még sajnos.
59.
59.
Vis Major
#57: Itt mindenki az aki más véleményen van mint ők :D
57.
57.
Helium Prime
54.
54.
godach
#51: Rendben. Legközelebb meg ha valaki pénz szűkében lesz, akkor nyugodtan letorrentezheti a játékukat, mert bizonyított már a W1-2-3-nál hogy ha van pénze, akkor megveszi csak "most nincsen".
Egyre szánalmasabbak ezek a védések és undorítóbb maga a játék meg a cég is.
Kíváncsi lennék, ha rohadt sajtot kapnátok, mennyire vergődnétek. Úgy hogy én nem rohadtat kaptam, tehát szerintem ti vagytok a hülyék mert így jártatok.

Részemről ahogy ma már írtam valahol, felőlem lehet beletenyerelni, szagolni, megnyalni a kutyaszarba úgy hogy aztán tapsikoltok milyen vagányak vagytok, hogy nem léptetek bele. (szánalmas ilyen minőségben védeni valamit)
50.
50.
Vis Major
#42: A megjelenés előtt 1-2hónappal volt interjú a CDPR fejeseivel (A Witcher trilogia dirctoraival). Azt mondták hogy még ők is meglepődtek mennyire jól fut a game sima ps4 és Xbox-on.

Szerény véleményem szerint az hogy a befektetők "kényszerítették" őket arra hogy idő előtt adják ki , szerintem hazugság. Mindig hangoztatták hogy ők függetlenek és azok is maradnak. Erre büszkék is hogy önerőből érték el amit és nekik senki nem dirigál.
DE!!! Ha mégis a befektetőkön múlt akkor aza a CDPR akik a játékosokért vannak elvileg, simán kimondhatták volna a nagyvilágba hogy a játék nincs kész de a befektetők kényszerítenek minket arra hogy félkészen, hazudozva adjuk ki.
46.
46.
Ooorky
#40: Én 14 éve itt vagyok, de a ps felszopásom kívül másra nem emlékszek tőled.

Más: Állítsatok már be vmi profilképet, mert komolyan azt hittem tudathasadása van vmelyik trollnak, majd rájöttem, hogy 3-4 külön account hőbörög egymás után :D
42.
42.
Heisenberg88
#40: Hát nem tudom hogy mennyire hazudnak!?Inkább csak megszívt*k.Szerintem a befektetők rá kényszerítették h adják ki,pedig ennek a gamenak kellett volna még egy jó fél év.De legalább korrektek és vissza térítik.Hány kiadó csinálná ezt meg?
33.
33.
Ooorky
#31: Igazuk is volt, hiszen fut azokon a roncsokon is XD
Ha annyira gáz lenne az eladások beleálltak volna a földbe, de szépen fogy, miközben a szokásos vonyító kisebbség veri a nyálát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...