Szavazz 2020 legjobb játékaira!

Link másolása
Idén is megtartjuk a szavazásunkat, amelynek a keretei között az év legjobb játékaira adhatjátok le a voksaitokat. Tizenhat különböző kategóriában teljesedhettek ki, szűk egy hetetek van rá!

A szavazásunkat a már szokásos keretek között tartjuk, számos kategóriában adhatjátok le a voksaitokat, erre pedig közel egy hetetek lesz: az alábbi űrlapot január 5-én, 22 órakor fogjuk lezárni, utána pedig igyekszünk mihamarabb jelentkezni az eredményekkel.

A szavazáshoz most is a Google-t hívtuk segítségül, annyi megkötés pedig ezúttal is van, hogy csak a Gmail-fiókotokkal bejelentkezve tudtok szavazni - így tudjuk kiszűrni a visszaéléseket. A feleletválasztós kategóriákban több jelöltetek is lehet, ott viszont, ahol egy játék címét kérjük, csak az első jelöltet vesszük figyelembe. A szavazás egyik kategóriában sem kötelező, ha valamelyikben nem vagytok jártasak, nyugodtan ugorjátok át!

Habár igyekeztünk minél több játékot beletenni a szavazásba, természetesen előfordulhat, hogy egy-két cím kimaradt - ezeket az egyes kategóriák "Egyéb" mezőjében adhatjátok meg. Előtte persze érdemes egy keresést elereszteni az oldalon (Ctrl+F), lehet, hogy a kiszemelt anyag elbújt egy másik kategóriában. Hajrá!

A szavazás lezárult, hamarosan jövünk az eredményekkel!

66.
66.
gyerecske
#65: Lehet védeni (egyébként én is jól elvoltam vele összességében), de ez akkor is egy félkész játék, az igazi RPG-től pedig elég messze van.A 3 "frakciónak" pl az ég világon semmi érteleme nincsen, az első kb 1 óra ami más és van egy pár extra válaszlehetőség, ami szintén nem befolyásolja drasztikusan a sztorit.
65.
65.
Mortis
#63: igen; egy modern, nagyköltségvetésű, beleélést előtérbe helyező RPG, mint az összes többi hasonló AAA próbálkozás. ez legalább annyira RPG mint a Mass Effect-tek vagy a legutóbbi két Deus Ex, ha nem jobban, azok mégsem kaptak ennyi savat azért mert nem eléggé szerepjátékok. annak a fényében végkép nem értem az ezirányú kritikákat, hogy sokkal mélyebb a szerepjátszési faktora mint akármelyik Witcher-nek volt. bevallom, nincs belőlük rengeteg de eddig 15-20 lehetséges válasszal találkoztam már corpo-ként s a magas inteligence-techical pontjaim alapján is hihetően lehet hozni a netrunner-t; lehet hogyha valaki solo-ként osztotta el a pontjait body-ra és reflex-re az szűkösebb, de én eddig megvagyok elégedve.
igazi CRPG érzésért nem kell messzie menni, ott van a Baldur's Gate 3, az Original Sin-nek, az Underrail vagy az Age of Decadence. az nem épeszű aki ettől izometrikus játékok szintjét közelítő mélységgel rendelkező játékot várt.
64.
64.
Formula1fanatic
Project Zomboid, tavaly is az volt :P
63.
63.
Clayman
#62: Én is max graphot mondom pcn. Nem tudom, néhol nekem nem tetszett a látvány. RPG től ez nagyon messze áll. Ez egy akció játék RPG elemekkel. Nem mondtam hogy rossz a játék egyébként, az a 70ora tetszett. De ez egy félkész játék, aki ezt nem látja az vak.
62.
62.
Mortis
#60: #61 Érdekes, én most tartok 84 óránál és eddig csak egy helyen találkoztam low-polygon-okkal, a szeméthegyen. persze ez maximum grafikn van így, pc--n.

Nem rpg? Sokkal inkább az ,mint a Witcher az első rész óta valaha volt, az mégis elvitte mindenhol az év RPG-je címet mindenhol 2015-ben.
61.
61.
Clayman
#60: Ja és a grafika dizájn is kérdéses, mert összességében messziről szép a játék, a tájak, de a részletek hányás kozeliek
60.
60.
Clayman
Mondjuk az a jó ezekben, hogy pl a cyberpunknak nagyjából semmiben sem szabadna nyernie, max legjobb grafika dizájn. (Mondom ezt 70ora játék után).
Ez az év játéka? Nagyon nem. Ez az év legjobb Rpg-je. Ez nem rpg. Legjobb akció? Nope.
Tetszett a játék, de ahogy kiadták és nem a bugokra gondolok, az miatt nem érdemel címet.
57.
57.
Ooorky
#55: Át akarom vinni Hoi 4-be a mentést.
Meg úgy érzem a modernizálódott egyesült Kína mellett szükség lesz rájuk.
56.
56.
zsocc-nrg
Nem szavaztam de számomra a Genshin Impact az év játéka (és meglepetése is). Szeptember óta más játékhoz hozzá se nyúltam, durván behúzza az embert. Minden karakter szerethető és érdekes, a régiók gyönyörűek és változatosak (és még csak 3 van, mi lesz még itt!), a harcrendszer élvezetes (marha jó kombózni a különböző természeti elemekkel). Úgyhogy ajánlom mindenkinek, ráadásul ingyen van szóval nincs vesztenivalótok
55.
55.
delphijos
#52: Én ilyen állás mellett azért már nekimennék az oroszoknak.... :)
52.
52.
Ooorky
#49: Nem mondod :-)

https://i.imgur.com/msYYGF0.png
https://i.imgur.com/jdkYqEW.png

(btw, fogalmam sincs hogyan nyerte meg a román nemzeti párt a magyar választásokat miközben a lakosság 0,4%-át teszik ki...)
51.
51.
#39: pontosan erre értette, hogy alapvetően más játékélmény és stílus. ha ez neked picsogás, akkor szopjál nyulat:D
49.
49.
Mortis
#41: a ck mindig is casual-ebb volt a többi Paradox grand start-hoz képest (a 3-mal ráadásul kijelentették hogy inkább szerepjátszás irányába vitték el), ezt csak tovább fokozták. az eu 4 még mindig elég komplex és javában támogatják, tehát az jó alternatíva. bár szerintem minden rajongójuk a vic 3-mat várja tűkön ülve.
48.
48.
mumia76
#16: Éppenhogy a 20 éves bugok amiket 95.ben tapasztaltam változatlanul megjelentek az új verzióban. Az AI változatlan, a pathfinding változatlan. Az eredeti dos-os videót áttolták egy upscaleren. Ennyi. Az lett volna méltó felújítás ha újradigizik a nyers greenscreen felvételeket és újracsinálják a CGI_t, csak az ugye költség az upscaler meg gyakorlatilag ingyen van. Én nem tudok segíteni azon hogy nem látjátok át mekkora lehúzás ez így, és mennyivel több volt ebben.

Ez talán így €5-ért nem lenne pofátlan árulni, de elmenne ingyenes patch-nak is azoknak akiknek megvan az eredeti, ami nekem most már 3 példányban van meg.
46.
46.
#38: Nem akarok ünneprontó lenni, de ez a játék attól, hogy van telefonra, PC-re és Sony-ra és a cros-save gép és teló között megy, a PS nem kompatibilis a cross-play-el, mert a Sony így látta jónak, hogy ezzel védje a platformját.

Nyomhatod te a moziban is - csak másik mentéssel.
43.
43.
Tokodboy
#38: Kosd ra q pct a tvre......
42.
42.
ABorealis27
#41: Miért mondod, már Kevin Costner Robin Hoodja is boszi ellen ment. Az meg csak igaz lehet! :)
41.
41.
Ooorky
#39: Nekem nem bejövős eddig a CK3, túlságosan "arcade" lett az én ízlésemnek, minden egyes játékkal egyre jobban eltávolodnak a történelmi stratégiáktól és mennek át fantasy-be (CK2 szektás, varázslós dlc-je pl...).
40.
40.
delphijos
#38: Amúgy ezt én is néztem, de valamiért EZ SINCS box-ra. Persze hogy nem ps ex, de jó pár ilyenbe futottam már bele...
39.
39.
ABorealis27
#37: Azért ennyire nem kell felkapni a vizet. Nyilván arra értette, hogy manapság a két legmeghatározóbb formája az rpg-nek az FPS/TPS nézetű lövöldözős/kaszabolós akció-rpg és a csapat-alapú izometrikus nézetű körökre osztott/megállítós harcrendszerű rpg és ezek azért meglehetősen más élményt nyújtanak. Viszont ilyenből olyan mennyiségű játékot nem termel az ipar, hogy bármi értelme lenne szétválasztani a kategóriát egy év végi szavazáson, szóval amúgy igazad van, amit mond az csak szimpla picsogás.
Jövőre egyszerűbb lesz majd szavazni a legjobb rpg-re, ha tudja tartani a 2021-es megjelenést a Larian :).

A Bleeding Edge amúgy mit keres az akció-kaland kategóriában? Na ez új :D.

Én a Crusader Kings 3-at sajnálom. Elképesztően minőségi lett, de nem valami népszerű a dinasztia-menedzselés, nem forog közszájon és emiatt szóba se jön sehol a legjobb stratégiai játékként. Mármint a jelöltek között ott volt a Game Awards-on is, csak ott meg ugye egy szimulátor nyert...
Egy Gears Tactics-ot vagy egy Chimera Squadot pedig körökkel ver minőségben, mélységben, tartalomban.
38.
38.
Neo1989
#34: Hát szerintem jó még az én alap angol tudásommal is minden tökéletesen érthető.
Annyi negatívum van benne hogy 36. szintnél vége a sztorinak. Tehát nem valami hosszú én most vagyok az SP 1/3-nál. De 60 szint van benne.

Továbbá nincs karakter generálás hanem kész szereplöket kapsz.
Illetve a fő karakternek nincs szinkronja és a neved sem ejtik a szövegben.
Egyébként grafikailag nagyon szép. És mivel cross-play szerverek vannak így akármilyen eszközön tolhatod ugyanaz a mentésed lesz.

Én most PC-n tolom de gondolkodom hogy PS4-re is lehúzom. 65 colos tv az mégis csak nagyobb mint 24 colos monitor.
Bár a PS4 teljesítménye az 1 tizede nincs a mostani gépemnek.

Telefonról nem tudok nyilatkozni mert egy Nokia 6300-t használok.
37.
37.
Hab
#24: Az egyik akció rpg a másik körökre osztott, tudod mindkettő beleesik a nagy halmazba amit Szerepjátéknak hívnak.
Bár én csak keveset játszottam CP-vel, feleségemét kipróbáltam, de erre FPS-t mondani nagyon nagy butaság, mert akkor a Mass Effect is csak egy shooter és a Witcher 3 is csak egy akció játék... De akkor kérlek írdd már le, hogy mi legyen a szerepjáték definíciója!
36.
36.
#34: Páran már rákattantak.... Amúgy PC-re is letöltheted, azon is fut. A PC és Androidos mentések kompatibilisek.
34.
34.
Ooorky
#33: Milyen? Egyszer elgyengültem, hogy letöltöm telefonra, de olyan böszme adatmennyiséget írt ki (asszem 7 GB), hogy azonnal kinyomtam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...