The Elder Scrolls-sorozatot készít a Netflix?

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 4.
  • Cooltúra
Link másolása
Vaskos pletykával indul az év, a híresztelések szerint sorozatot készítene a The Elder Scrolls alapján a Netflix. Hivatalos megerősítés még nincs, a Fallout-adaptáció tükrében azonban egyáltalán nem elképzelhetetlen a dolog.

Daniel Ritchtman iparági bennfentes szellőztette meg a hírt, hogy a Netflix sorozatot készíthet a The Elder Scrolls alapján. Hivatalos megerősítést még nem kaptunk a témában, így érdemes fenntartásokkal kezelni a pletykát, azonban azok után, hogy az Amazon a Westworld alkotóival dolgozza fel a Falloutot, nem tűnik elképzelhetetlennek a dolog.

Ahogy ismert, a Netflix is előszeretettel nyúl a videojátékhoz. A The Witcher és a Castlevania is óriási siker volt, és már tudjuk, hogy az Assassin's Creed, a Beyond Good & Evil, a Splinter Cell, a Cuphead és a Resident Evil is adaptációt kap tőlük. Ezenkívül jó esély van egy animációs Sonic-sorozatra is - erről egy idő előtt élesített tweet árulkodott tavaly.

18.
18.
Extol
Mivel már a filmes szakma kiürült a sztorik szempontjából, el kezdték feldolgozni az ígéretesebb videójáték történeneteket. Nem baj az, várjuk
17.
17.
Ooorky
#12: Pedig most pont ez a divat, történelmi sorozatok eredeti nyelven.
16.
16.
axodox
#6: Engem speciel magában nem zavar ha vannak PC reprezentáló szereplők is, de azon szereplők esetében, amelyek külleme már jó definiált a közönség fejében nem feltétlen szerencsés megoldás. Új szereplők bevezetése viszont teljesen OK ilyen téren.

Pl a Witcher esetében a legtöbben a játékot ismerik szerintem, azzal robbant be igazán a köztudatba. így ott annak a designja mérvadó - pl a játékbeli ruhák / páncélok szerintem sok esetben szebbek voltak mint a sorozatban.

Továbbá nyugodtan lehet teljesen új IPt is csinálni, ahol aztán semmilyen ilyen elvárás nincs. Sok olyan művet néztem ahol a színészek többsége pl. spanyol, ázsiai stb. volt (és spanyol / mandarin / japán) nyelven beszéltek és sosem zavart.
15.
15.
PiszkosFred
#12: > Képzeld el ha valami tartalmat ómagyarul kellene megemészteni,

Nem lenne egyszerű, ezt aláírom :), de azért van rá sikeres példa is. Az "amerikás" piacon Mel Gibson filmje (A passió) ősi arámi nyelven lett forgatva és megannyi díj és jelölés mellett a 30 misi költségre hozott laza 300 misi amcsi bevételt, melyet a külföldi forgalmazás megduplázott 600 miskára (meg egy kis apróra). Szóval nem lehetetlen feladat, generációnként egy-egy film belefér, csak a témának kell jónak lennie.
14.
14.
delphijos
#12: A Rómeó és Júlia miért lenne Óangol ? Shakespeare pont a modern angol nyelv fejlesztésében játszott nagy szerepet.
13.
13.
manderel
#9: Szerintem nem érdemes összemosni a valós (akár élő, akár történelmi) személyeket a fantáziával.
12.
12.
Csoki80
#6: Gondolom az amerikás piacon ez a megjelenítés emészthetőbb és onnan szerzik a legnagyobb pénzt. Képzeld el ha valami tartalmat ómagyarul kellene megemészteni, vagy mondjuk a Rómeó és Júliát eredeti ó angol nyelven. Vagy néznél egy hofoglaláskori magyar filmet amiben az összes magyar vitéz 150 centis félroma mongol stb. kinézetű, ugye milyen fura dolgok ezek :-)
9.
9.
Ooorky
#8: Ja, de a brit királyi családnál miért nem kvótáztak?
Albert igazán lehetett volna fekete, Diána meg pakisztáni...
8.
8.
Nate Hope
#6: Attól függetlenül, hogy szerintem is túltolták egy kicsit a szokásos PC kvótát, nem lett annyira rossz az első évad. De az is igaz mondjuk, hogy ha manapság egy új filmen vagy sorozaton meglátom a Netflix logót, sajnos nem éppen a minőség és a magas színvonal jut róla eszembe először.
7.
7.
Hab
#6: Megértem a problémádat, de ettől még nem rossz sorozat. Lengyelország amúgy nem kelet-európai, hanem kelet közép-európai.
6.
6.
Ooorky
#4: Egy részletesen leírt középkori kelet-európai ihletésű világra ráerőltették a modern nyugat-európai etnikumokat...
Vicc az, hogy Nilfgaardi oldalról még el is ment volna, mivel alapvetően egy észak-afrikai birodalomról van.
5.
5.
axodox
Szerintem ez részben marketing fogás, az Elder Scrolls világa nem kifejezetten karakteres számomra. A játékok nagyon jók, de szerintem ez most kicsit olyan, hogy csinálunk egy ilyen tipikus tolkieni fantasyt, és pár dolgot bele rakunk az Elder Scrolls loreból hogy jobban nézzék.

Fallout is hasonló, mert ott meg nem tudom mennyire akarják átemelni a retrofuturisztikus és belső poénokkal megtöltött eredeti stílust. Vagy csinálnak egy komolyabb átiratot, amiben csak a főbb koncepciókat (világégés, vault-tech stb.) emelik át. Mert ott is az van, hogy ha nagyon hűek a játékhoz, abból nem lesz jó sorozat, ha pedig nem, akkor meg simán marketing, hogy arra épül, és nem egy új IP.
4.
4.
Csoki80
#2: Miért multikulti? Mert a mutáns korcsok és boszorkányok vannak benne?
3.
3.
delphijos
#2: Szerintem meg az a sorozat teljesen rendben van. Nem kéne mindenre ezt ráhúzni mint “eredendő gonoszt” amitől minden rossz lesz....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...