Úgy néz ki, több PS4-modelltől is elbúcsúzhatunk

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 4.
  • Pletyka
Link másolása
Egy japán üzlet szerint a Sony több PS4-modell gyártásával is felhagyott, így azokból már nem számíthatnak újabb példányokra a vásárlók. Korábban a PlayStation Direct oldalán olvashattunk hasonló információt.

Úgy tűnik, a generációváltást követően a Sony alaposan megnyirbálja a PS4-modellek kínálatát, erről árulkodik legalábbis ez a tweet: az üzenethez mellékelt fotót egy japán üzletben lőtték, ahol arra hívták fel a vásárlók figyelmét, hogy a konzolgyártó több PS4-típus gyártását is leállította, így azokból nem várható újabb készlet.

Az üzlet szerint a hír a PS4 500 GB Glacier White, a PS4 1 TB Jet Black, a PS4 1 TB Glacier White, a PS4 2 TB Jet Black és a PS4 Pro 1 TB Glacier White modelleket, vagyis a jelenleg elérhető felhozatal jelentős részét érinti. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy nemrég a Sony által üzemeltetett PlayStation Direct boltjában is arról lehetett olvasni, hogy a fekete PS4 Próból már nem érkeznek újabb példányok - igaz, az idevágó részt azóta eltávolították az oldalról.

Akárhogy is, a jelek szerint a Sony arra készül, hogy átszabja a PS4-modellek felhozatalát, ami a PS5 bemutatkozását követően annyira nem meglepő persze. És bár a hír Japánból érkezett, a tapasztalat azt mutatja, hogy az efféle döntések hamar utolérik a világ többi részét is. Nemrég írtunk egyébként arról, hogy a konzolgyártó a szigetországban felhagy az eredeti PS4-ek szervizelésével.

Update! Mostanra hivatalosan is megerősítették a hírt, Japánban innentől kezdve egyetlen PS4 Slim-modell kapható majd. További részletek itt!

59.
59.
Marcus88
#56: Én erre emlékszem 2 hetes.
https://hu.ign.com/god-of-war-4-1/63954/news/kiderult-hogy-nagyjabol-mennyi-penzt-termelhetett-a-god-of-war-es-a-horizon-zero-dawn
54.
54.
delphijos
#38: Pillars of Eternity-be én is belecsaptam box-on, rémálom volt. Aztán pont jött ingyen PC-re... ilyen anyagra nekem se áll rá a kezem kontrollerrel.
39.
39.
#38: Az a baj, hogy a legtöbb olyan cucc, aminek ilyen kontrolleres a tervezése az gépen is nyomva tartós, meg 7 gombot kell egyszerre nyomni ahhoz, hogy elővegyél valamit. Nyomorult egy dizájn, azt megmondom.
25.
25.
#24: https://www.youtube.com/watch?v=geajCOmYRcw&ab_channel=DJElectricSamurai
15.
15.
n_csacsi
#11: Mert sokan nem tehetik meg, hogy kapásból megvegyék a legújabb generációt. Egy ps4 pro most olyan 100-130 között mozog, attól függ, hogy mit adnak mellé, de használtan olcsóbbért is lehet bőven kapni, főleg most a generáció váltáskor. Amint leesik az ára 150 környékére -amire bőven még legalább 3-4 évet várni kell- akkor majd venni fogják, mint a cukrot. Addig meg egy 10-12 éves gyereknek bőven elég, ha basic ps4-en vagy ps4 pro-n Minecraft-ozik vagy Fortnite-ozik.
11.
11.
Gabóca925
Miért venne valaki régit,mikor itt van (lesz) az új generáció!?
9.
9.
Ps fanboy
#8: Ha csak a singleplayer játékokat vesszük, ahogy fejlődik a technológia és a játékok is, úgy drágul is egyben egy játék kifejlesztése, elvárható lenne, hogy ezzel együtt a potenciális játékos bázis is egyre nagyobb legyen ilyen játékok esetében. És ez van? Nem egészen! Egy jó singleplayer játékból, ami nem adja könnyen magát, csoda ha elfogy 10 millió darab multiplatform szinten, de inkább kevesebb, miközben a könnyed multi élményt ígérő játékosok száma folyamatosan gyarapszik. Ezek közül sajnos nagyon sokan nem nyúlnak olyan gamehez ami nem nyújt instant szórakozást. Tehát a butulás talán valóban erős kifejezés az ilyenekre, de mindenképpen egyfajta ellustulásnak tekinthető.
6.
6.
#2: A konzol fejlesztés kérdése érdekes darab, mert bár hiába lenne jópofa, amit írsz, azzal megszűnnének konzoloknak lenni a konzolok. Mármint konzolok maradnának, de ennyi erőből akkor már lehetne PC-is. Minden esetre ez két dolgot is felvet: az egyik, (a mostani sima PS4 és One használók tükrében) hogy ugyan úgy gondolni kéne azokra is, akik nem fejlesztették a masinájukat és ez két szék közül a földre huppanás a játékfejlesztések szempontjából. A másik pedig az, hogy ha van valami hasonló egy konzolhoz az általában self branded is és emiatt (is) drágább, mint egy PC-ekvivalens hasonló alkatrész. Gondoljunk csak arra, hogy mennyibe kerül az S|X, illetve PS5 plusz tárhely SSD és még nem is néztük ezeknek az avulását. Most pl egy ma gyorsnak számító 1 TB NVM Express M2 2280 pl 120€ gépbe és az S|X darab 250€, illetve a PS5-ös pedig (állítólagos infóm van csak) ugyancsak áfa nélkül 120€ - de persze csak 500 gigás.

Na most képzeld el ugyanezt a rammal és egyebekkel és kész az anyagi csőd. Amiről beszélsz, arra találták ki a facelift konzolokat (kb 4 évente) - és a megoldás pedig az lenne a játékok és a játékosok szempontjából is, ha nem kéne minden játéknak minden gépen futni a 7 évestől kezde a 4 év múlva érkezőkön is futnia. Mert ez nem megy, ahogy prezentálta a CP.
3.
3.
hedzsooo
#2: Ja, az a 6 év a PS4-nek volt talán 7 is -most néztem-, akkor azért nem is tévedtem abban nagyot*
2.
2.
hedzsooo
Nyalván átállnak az összes gyártósornál a PS5 különféle (még be nem jelentett) verzióira most már, elvégre PS1-2-3-at sem nagyon gyártanak már gondolom, így tényleg nem nagy hír hogy a PS4 is most már így járt.:)

Amúgy lassan kiadhatnák a PS6-ot is már, hogy ne fogják vissza végre a konzolos kiadások a multi-címek PC-s verzióit... :) Mert ugye ki venné ezekre a konzolokra a játékokat, ha PC-n 2-3x is akár jobban festene a dolog, jóval több írányítási lehetőséggel (ahogy az azért még így is megvan legtöbb cím esetében, kivéve mikor vérlázítóan sz@r a PC-s verzió és még egér+billentyűzet támogatás sincsen), sokkal több játékmenetei elemekkel fűszerezve (nyalván ez konzolokon nem megy annyira, mert kontrollert szeretik ott a játékosok java csak ott, még ha lehet is már egér+billentyűzet rájuk csatlakoztatva), a legújabb technológiákat is maximálisan kihasználva, stb.?


Igazából az lenne jó ha lassacskán már ezek a konzolok is teljesen modulárisak, bővíthetőek lennének, hogy ne kelljen 1 teljest ciklust (Durván 6 év? Talán, nem tudom biztosra, annyira nem figyelem a konzolokat.), kivárni a durva gyorsan elöregedő hardvereikkkel. Bár most már ugye legalabb SSD-bővítés konnyedén elérhető az új konzoloknál, ha jól tudom. Végeredményben 1 nagyon faxa procit kellene a konzolokba belevágniuk faxa hűtéssel, aztán pl. ha a RAM is bővíthető lenne bennük, mint a PC-ben, akkor sokkal jobban bírnák a modernebb játékokat (Ld. Cyberpunk 2077) még a kifutásuk idején is, mielőtt/mikor a következő generációs konzol már betoppanna. Annyira nem értek hozzá, h konzolokban pontosan hogyan van ez, de ott a grafikus memória mérete is bővíthető lenne, a hagyományos fizikai memória méretével eggyütt ilyen memória-modul cserékkel nagyobbakra+gyorsabbakra/modernebbekre talán
1.
1.
Blueberry
Off:az xbox 360 kompatibilis visszafelé?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...