Úgy néz ki, több PS4-modelltől is elbúcsúzhatunk

Egy japán üzlet szerint a Sony több PS4-modell gyártásával is felhagyott, így azokból már nem számíthatnak újabb példányokra a vásárlók. Korábban a PlayStation Direct oldalán olvashattunk hasonló információt.

Úgy tűnik, a generációváltást követően a Sony alaposan megnyirbálja a PS4-modellek kínálatát, erről árulkodik legalábbis ez a tweet: az üzenethez mellékelt fotót egy japán üzletben lőtték, ahol arra hívták fel a vásárlók figyelmét, hogy a konzolgyártó több PS4-típus gyártását is leállította, így azokból nem várható újabb készlet.

Az üzlet szerint a hír a PS4 500 GB Glacier White, a PS4 1 TB Jet Black, a PS4 1 TB Glacier White, a PS4 2 TB Jet Black és a PS4 Pro 1 TB Glacier White modelleket, vagyis a jelenleg elérhető felhozatal jelentős részét érinti. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy nemrég a Sony által üzemeltetett PlayStation Direct boltjában is arról lehetett olvasni, hogy a fekete PS4 Próból már nem érkeznek újabb példányok - igaz, az idevágó részt azóta eltávolították az oldalról.

Akárhogy is, a jelek szerint a Sony arra készül, hogy átszabja a PS4-modellek felhozatalát, ami a PS5 bemutatkozását követően annyira nem meglepő persze. És bár a hír Japánból érkezett, a tapasztalat azt mutatja, hogy az efféle döntések hamar utolérik a világ többi részét is. Nemrég írtunk egyébként arról, hogy a konzolgyártó a szigetországban felhagy az eredeti PS4-ek szervizelésével.

Update! Mostanra hivatalosan is megerősítették a hírt, Japánban innentől kezdve egyetlen PS4 Slim-modell kapható majd. További részletek itt!

60 komment - szólj hozzá!