Brit toplista: az Animal Crossing visszaült a csúcsra

Az Animal Crossing: New Horizons a megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend, rendre megtalálhattuk a brit dobozos játékeladások toplistájának élbolyában. 2020 utolsó hetén is a Nintendo játéka foglalta el az első helyet.

A múlt heti összesítésben a harmadik helyig jutott, a legfrissebben pedig az első hellyel büszkélkedhet az Animal Crossing: New Horizons – ráadásul a top 10-ben egyedül ez a játék könyvelhetett el magának dobozos eladásnövekedést 2020 utolsó hetében, egy 7 százalékosat, hogy pontosak legyünk. Ezzel együtt az egész év második legtöbb példányban eladott játéka az Egyesült Királyságban, csak a FIFA 21 előzi meg éves összesítésben.

Az Electronic Arts említett focis játéka 55 százalékos visszaeséssel a második helyen zárt, amit a Mario Kart 8 Deluxe változata követ. A Nintendo viszonylag erősen tartja magát az első tízben, a Super Mario 3D All-Stars és a New Super Mario Bros. U Deluxe is felfért a listára, ahogy a Minecraft switches kiadása is. Az előző héthez képest a Spider-Man: Miles Morales a tizenegyedik, a Cyberpunk 2077 pedig a tizenötödik helyre esett vissza.

A karácsonyi leárazások vége 40 százalékos visszaesést jelentett a dobozos játékok eladásai terén, amelyek közül a switches címek általánosságban is jól tartották magukat, ezeknél csak 25 százalékos csökkenés volt tapasztalható.

  1. Animal Crossing: New Horizons
  2. FIFA 21
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. Assassin's Creed: Valhalla
  5. Just Dance 2021
  6. Call of Duty: Black Ops - Cold War
  7. Minecraft (Switch)
  8. Super Mario 3D All-Stars
  9. Grand Theft Auto V
  10. New Super Mario Bros. U Deluxe
8 komment - szólj hozzá!