Jól halad az Age of Empires IV fejlesztése

Shannon Loftis, a World's Edge stúdió feje évértékelőben tekintett vissza az Age of Empires-sorozat körüli történésekre. A második és a harmadik rész definitív kiadása mellett az évek óta készülő negyedik epizódról is ejtett néhány szót.

A Microsoft által alapított World's Edge az, ami a különféle Age of Empires-címek munkálatait felügyeli. A stúdió vezetője, Shannon Loftis évértékelővel zárta 2020-at, amiben a 2017-ben bejelentett negyedik számozott epizódról is szó esett.

Először azonban a tavaly ősszel debütált Age of Empire III: Definitive Editionről írt, különösen arról, hogyan dolgoztak az amerikai őslakosok megfelelő játékbéli reprezentációján.

Az Age of Empire II: Definitive Editionnek is sűrű éve volt tavaly: beindult az e-sport, kapott battle royale-módot, implementálták a CaptureAge-et, eljutott MacOS-re is, hamarosan pedig a Lord of the West kiegészítőt várhatjuk.

Az Age of Empires IV-ről legutóbb 2019 őszén hallottunk, amikor egy rövid gameplayt mutattak belőle az Inside Xbox keretében. A Relic és a World's Edge azóta is dolgozik rajta, és Loftis szerint nagyon jól haladnak. A játék különböző rendszereinek felépítése sok időt vesz igénybe, ugyanakkor a lelke mélyén egy igazi Age of Empires-részről beszélhetünk. Ennél többet nem mondhat róla, és nyilván a tűkön ülő RTS-rajongóknak ez nem is sok, de legalább azt tudjuk, hogy a projekt biztosan készül.

5 komment - szólj hozzá!