Húszéves a RuneScape

A huszadik születésnapját ünnepli az MMORPG-k nagyapja, a RuneScape. Ennek megfelelően a kurrens változat és az Old School Runescape is ünnepel, mégpedig egy egész évre szóló eseménysorozattal.

Húsz év még emberi mértékkel is hosszú időnek számít, a videojátékok életciklusában pedig igazi aggastyánnak tekinthetők az ennyire öreg fejlesztések. A RuneScape márpedig 2001. január 4-én jelent meg, az utóbbi évek fellángolásainak köszönhetően pedig még ma is zakatol, ráadásul egyszerre két fronton! A játékostábor egyik fele a kurrens RuneScape (avagy RuneScape 3) világában kalandozik, míg az igazán hardcore arcok az Old School Runescape pixeldzsungelében farmolják a mobokat naphosszat.

Akármelyik táborról is legyen szó, ezeknek a hűséges játékosoknak mond most köszönetet a Jagex csapata, akik egy egész évre szóló eseménysorozattal ünneplik a RuneScape húszéves születésnapját. A RuneScape 3-ban Lumbridge Crater lesz a buli középpontja, ahol egy ünnepi öltözék és köpeny ütheti majd az odatévedők markát. Ha pedig már itt vagyunk, részt vehetünk majd több miniküldetésben is, amelyek egy kis ízelítőt adnak a RuneScape múltjából és jövőjéből.

Ezzel párhuzamosan az Old School RuneScape játékosai sem maradnak ki a buliból - ők a Green Gnome Child oldalán démonokkal és sárkányokkal küzdhetnek majd meg az esemény lefutása alatt. A 2021-es év egyébként igazán mozgalmasnak ígérkezik ezen a fronton is, hiszen miután a RuneScape 3 komoly sikereket aratott októberben a steames megjelenésével, a Jagex úgy döntött, hogy idén a klasszikus változatot is megjelenteti a Valve platformján.

2 komment - szólj hozzá!