Hivatalos: Japánban már búcsúzik a PS4 Pro

Tegnap még csak pletykaszinten volt szó róla, mára pedig hivatalossá vált: Japánban a Sony egyetlen PS4-modellt futtat tovább, a PS4 Pro-termékvonalat pedig teljes mértékben nyugdíjazza.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#18
#16: Áprilisban már bejelentették a full specs-et. Előtte nyilván több verzió futott párhuzamosan, amiből ezt választották ki műszaki és gazdasági szempontok szerint. Fél év alatt nem lehet konzolt készíteni. Négy év telt el a PS4 Pro megjelenése óta. A Zen 2 és az RNDA is már másfél éves.
#17
#16: Jaja. Úgy néz inkább csak te vagy villamos..... Amúgy SX-től meg roskadoztak a polcok, ugye.... hagyjuk már ezt a bullshit szöveget hogy 5 hónap alatt “kapkodva összedobtak” valamit...
#14
#11 doboz bonbon, ami megsérült vagy megettèk... ezen jót nevettem. Jó játékot ;)
#13
#2: Ami nem PC az elavult és rossz :/
Fogadd el, törődj bele stb :)
#12
#5: Azért gondolom nem úgy megy hogy 2 nap átállítani a gyártósort... és akkor az ünnepekre egyik se lett volna....
#11
#9: Nekem egy 2080 OC lett használtan, amit dec 21-én rendeltem és express szállítással 23-án kellett volna megjönnie. Persze, hogy elqrták a postán és még 24-én sem jött meg, szóval várhattam, hogy egyáltalán megváltozzon a követési link 28-áig és az ideg szétcsapott egész karácsonykor miatta. Hozzáteszem, hogy a link a mai napig azt írja, hogy úton van a kártya ... Végül is 29-én érkezett meg és postai szigszaggal körbe volt tekerve a doboz, hogy újra lett csomagolva. Na akkor azt hittem, hogy az egy doboz bonbon, amit a kártya helyett kapok, még az is megsérült, vagy megették.

De aztán a tartalom rendben volt. Fú. Kvázi gyűlölöm az ilyesmit.
#10
Törölt felhasználó
#1: Emlekszem en hogy megszivtam hogy eladtam a ps3-mat hogy legyen love ps4-re, aztan eloszor a kontroller gumija jott le meg a bf4 nem mentett rendesen plusz evekig normalis engem erdeklo jatek nem volt, jo hulye voltam megjeleneskor venni lol...
#8
#6: Jó kis 3080-as az kellett volna nekem is, de a sorsom máshogy alakult... nem is én vagyok az egyetlen ilyen... Minden esetre nagy drakula hozzá :)
#7
Béke poraira.
Amúgy mindig csodálkozom, hogy mennyi szakember szakérti meg, hogy a Sony mit, mikor és miért csinál...
Gondolom, hogy értenek a konzolbizniszhez és nem ad-hoc döntések határozzák meg az ütemezést és a termékfejlesztést.
#5
#2: Abból aszempontból, hogy ha '20 novemberére akkora készlettel akartak volna jelentkezni, hogy még kapni is lehessen, akkor korábban is dönthettek volna úgy, hogy a meglévő kapacitást a PS5 gyártására fordítják.

De nyilván nem ez volt a terv, a PS2 megjelenése után hosszabb idővel is volt vadi új PS1, mint olcsóbb megoldás az erre vágyók részére és így tovább a többive is.
#4
#3: Én úgy gondolom, hogy a Micro sietett a rajttal és a Sony nem akart egy esetleges olyan helyzetbe belefutni, mint a 360-as X esetén, hogy az sokkal előbb jött és jó sok vásárlót elcsórt tőlük.

Micsoda balsors, hogy aztán egyik sem bírt teljes vállszélességgel, vagy legalábbis normálisan megjelenni a piacon egy elérhető készlettel, vagyis máshogy mondva mindenki (+nvidia + amd) adott minden launch-al egy pofont a szarnak.
#3
#1: Ezt nem értem. Ha Sony nem magától hozta korábbra a PS5 startját, akkor gondolom az MS miatt. Vagy az MS meg a Sony miatt, nehogy ők legyenek előbb? PS5-re nincs játék, Series X-re meg nem is várt senki.
A Covid miatt kétszeresen kerültek szar helyzetbe a gyártók, mert jobban várják a vásárlók a termékeket, cserébe kiesett egy csomó gyártási idő a járvány miatt?
#2
“Viszont visszaigazolja azt, hogy a Sony-nak legkisebb esze ágában sem volt '20 végén kijönni az új generációval”

Mondjuk szerintem sem , ugyanakkor nem értem miért ez igazolná ezt vissza.... Az MS is leállította az X gyártását, mert ezek árban már tulajdonképpen belső konkurenciái az új gépeknek. Teljesen logikus lépés. ( és nem azért mert elavult , ilyen alapon a sima még elavultabb )
#1
Elavult is volt és nem is volt nagy durranás anno sem... Viszont visszaigazolja azt, hogy a Sony-nak legkisebb esze ágában sem volt '20 végén kijönni az új generációval. Talán amire helyreáll az a rend, amit mindig megszoktunk lesz ugyan úgy '21 november, ahogy a Sony tervezte kiadni az új gépeket. De a Micro-t és a videokártyákat sem kell félteni, ezeken a területeken is ugyan az a helyzet.

2020 a paper launch éve.