Csínján bánik a gigabájtokkal a Hitman-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 5.
  • Hír
Link másolása
Akkor sem kell féltenünk a merevlemezünket vagy SSD-nket, ha a Hitman-trilógia összes darabját megtartanánk a gépünkön, az IO Interactive ugyanis addig ügyeskedett, amíg a sorozat tárhelyigényét le nem nyomta 100 GB környékére.

Miután a Hitman 3 esetében is lehetőséget kapunk arra, hogy importáljuk a korábbi epizódok pályáit, joggal merül fel a kérdés, hogy mégis milyen tárhelyigénnyel kell számolnunk akkor, ha a teljes trilógiát feltelepítve tartanánk a gépünkön? Nos, a jó hír az, hogy nincs okunk aggodalomra, a sorozat csínján bánik majd a gigabájtokkal.

Az IO Interactive fejlesztője ugyanis a ResetEra fórumán megerősítette, hogy addig ügyeskedtek a játékok fájljaival, amíg a három epizód együttes méretét le nem szorították 100 GB környékére. Ez egyrészt abból fakad, hogy semmit nem telepítenek fel duplikálva, így értékes helyet takarítanak meg nekünk, ráadásul a textúrákat is jobb tömörítés mellett tárolják, ami szintén áldásos hatással járt.

Noha az úriember nem részletezte, hogy az egyes platformokon pontos milyen méretre számíthatunk majd, a PC-s követelményekből kiindulva jelentős javulásra számíthatunk, hiszen a három játék összesített tárhelyigénye 190 GB körül lenne alapértelmezetten.

A Hitman 3 január 20-án jelenik meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, Stadiára és (felhős formában) Nintendo Switchre. A játék legutóbbi gameplay kedvcsinálóját itt nézhetitek vissza!

1.
1.
Érdekes tény, hogy amíg a 80-as évek közepétől - 90-es évek elejétől többé nem volt probléma a tárhely, a 2020-as újgenerációs konzolok megjelenésével ez újra korlátozó tényezővé vált.

Bárcsak ennyi gond lenne csak a világgal - de azért észrevehető a dolog, miután a játékokról szóló hírek érzékelhető hányada arról szól, hogy mi mennyit fog foglalni.

Whatever.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...