Új magasságban a Rust népszerűsége

A Facepunch Studios multiplayer túlélőjátéka a napokban kissé felpörgött. Nemcsak rekordot döntött játékosszámban (már önmagához képest), de Twitchen is nagyon megugrott a nézettsége.

A Rust az early access-túlélőjátékok egyik első képviselőjeként régóta velünk van: 2013 óta fejlesztik, 2018-ban pedig végre otthagyta a korai hozzáférést is, hogy azóta teljes értékű játékként bővüljön tovább. A legújabb patch például épp ma élesedik, ami egyebek mellett a Twitch Dropokat is integrálja. Idejében, ugyanis a Rust népszerűsége épp most pörgött fel Twitchen.

Míg egy-egy Rust-streamet eddig általánosságban százezernél is kevesebben néztek, addig decemberben ez a szám megtöbbszöröződött. A Facepunch alkotása is csatlakozott az egymilliós közönséggel rendelkező játékok sorához, köszönhetően olyan streamereknek, mint Shroud, xQc vagy Pokimane.

A nézettségnövekedés a játékba is lefordítódott, bár kisebb mértékben. A SteamDB adatai szerint a Rust két nappal ezelőtt döntötte meg saját csúcsát az egyidejűleg játszó játékosok számában: 134 ezren voltak egyszerre aktívak. Ez tízezerrel több, mint a legutóbbi rekord, amit tavaly áprilisban értek el.

A Rust kizárólag PC-n játszható jelenleg, de elméletben 2021 folyamán konzolos változatok is napvilágot fognak látni belőle.

24 komment - szólj hozzá!