Új magasságban a Rust népszerűsége

A Facepunch Studios multiplayer túlélőjátéka a napokban kissé felpörgött. Nemcsak rekordot döntött játékosszámban (már önmagához képest), de Twitchen is nagyon megugrott a nézettsége.
  • Írta: gorien

Kommentek

#24
#23: Nonono, nem kis pöcsök.
30-40 éves "emberek" (basement trolls).

Volt amelyik teljes 15000$-os megtakarítását átküldte egy twitch ribancnak, amiért cserébe kapott egy kézzel mutatott szívecskét, egy thank you-t meg egy légbe puszit. 5 perc múlva meg azt se tudta a csaj ki ő.
Öngyilkosság lett a vége...

De rengeteg olyan balfasz van amelyik rendszeresen elküldi a fizetését nekik, volt olyan csaj amelyik lebukott, hogy házas, 2 hét múlva ment minden tovább, mintha semmi se ment volna.
Legszánalmasabb amikor egy kiábrándul az aktuális ribancból és átmegy egy másikhoz, majd üzenget az előzőnek, hogy az új csaj mennyivel kedvesebb vele mikor pénzt küld neki...

Aztán Twitch behozta az "IRL" részleget, hogy már meg se kelljen játszaniuk magukat, hogy ők vmi játékot stream-elnek.
#23
#21: Ja, így érthető a dolog. Minden kis pöcs azt hiszi ő tetszik a csajnak....
#22
Èn olyan 2014 környèkèn csináltam videókat youtube-ra.
Semmi èrtelmük nem volt, akkori haverral ökörködtünk játèkokban teljesen cèltalanul.
Rövid idő alatt ( hónapokról van szó) közel 600 feliratkozóm lett ès jöttek a dicsèretek, hogy de jók vagyunk, volt olyan videóm amin közel 15.000 megtekintès volt.
Csak egy idő után felmerült bennem a kèrdès, hogy ennek akkor mi az èrtelme, ès mit kellene kezdjek ezzel a videózós dologgal.
Aztán abbahagytuk a hülyesègeket a videókban, èn elkezdtem normális tartalmat gyártani, pl egy játèkban egy felszerelès merre található ès hasonlók, na onnantól kezdve ment a süllyesztőbe az egèsz csatorna.
Akkor megèrtettem hogy vagy ökörnek kell lenni, vagy polgárpukkasztónak, vagy valami hasonlónak, mert ezekre van igèny.
Csak akkor már gyomrom nem volt ahhoz, hogy újra a cèltalan marhaságokat nyomjam.
Ès ahogy látom manapság is ezek a menők, az olyan videócsatornák ahol hasznos ès èrtelmes tartalom van, azok nemigazán vannak felkapva.
Ráadásul a videójátèkos tartalmakban legtöbbször azt látom, hogy rohannak ès lőnek èsz nèlkül, állat módjára.
Ès a trágárkodás a másik amitől hányok.
#21
#20.: mert itt kommunikálhatnak vele és a sok szánalmas idióta el is hiszi, hogy érdekli a nőt, mi van velük és nem csak a kempa miatt beszélgetnek.
#20
#17: Mondjuk én ezt se nagyon értem. A fél net tele van pornóval / szép nőkkel. Ha valaki erre vágyik miért egy átlagos játékost bámul csak mert jól néz ki ? ( fogalmam sincs amúgy ki ez, általánosságban mondtam )
#19
#17: Egyes játékoknak nagyon nem tesz jót a Streamelés.
Mondok egy példát: Escape from Tarkov-ban A játék alapvető célja hogy reálissá tegyen harci szituációkat egy rpg szerű stílusban (törött lábat fixálnod kell, heavy bleedinghez külön cucc kell hogy el tudd állítani, szétlőtt végtagokat hosszasan kell műteni, küldiket kell végrehajtani a pályákon), plusz az összes pálya kiismerése és felfedezése is elképesztő időigényes és érdekes LEHETNE, ha a streamerek és youtuberek nem készítenének jobbnál jobb videókat arról hogy hol vannak a secret stash-ek, hol spawnolnak a legjobb lootok stb.. Ezért rengetegen nem is értik hogy a játék lényege pont az lenne, hogy a mapon figyelmesen és óvatosan közlekedve majdnem a játékidő lejártáig bent kellene maradni, minél több feladatot teljesítve, ahelyett hogy berohangálva kilootolják az értékes helyeket és kihúzzanak.. Emellett a streamerek elterjesztették a játékkal kapcsolatban azt a tévhitet, hogy úgy kell benne rohangálni mint a Quake 3 Arenában, és mindent a twitchy aimolásra kell hagyni. El képzelni nem tudom mennyire élvezetes lehetne a játék, ha 15 évvel korábban jelenik meg, pont a stream "kultúra" miatt, persze a legtöbbnek oké ez így, csak hát lehetne sokkal élvezetesebb is.
Én például az e-sport események streamelését tartom legitím dolognak, mert annak van tétje, értelme és olyan közössége aminek a létezését érthetőnek tartom.
#18
Nyilván a leforgatott és megvágott anyag amivel basszus van nem kevés idő az nem tartozik bele a streamelésbe és az igen is lehet egy foglalkozás mint vágó vagy akármi, de az Én szemembe az aki egésznap bent ül egy kamerába a képernyő valamelyik sarkában és csak játszik ( itt nem összekeverendő a profi szinten {fizetést kap érte valamilyen szervezettől} játszó és igen ügyes játékosokról) és káromkodik vagy vergődik és egyéb formája számomra egy gusztustalan ingyenélő.
#17
Szerintem a streamereknek is 2 kategóriája van, most mondok két random nevet:

Rizzo. TOP 10 Rocket League játékos world-wide, kibaszott skilles, ha leül streamelni, nyilván nézni fogják, a SKILL miatt. Ezzel nincs is baj SZERINTEM.

Pokimane. Egyetlen pozitívum benne, hogy szép. Teljesen átlag vagy az alatti játékos. A sok idióta SIMP-ből él. Ezzel van baj.
#16
#14: Én is inkább erre hajlok. Az egy dolog hogy engem nem érdekel megy egyet is értek Ooorky-val, meg Anemjójáttal is, de azért lássuk be, ez azért megy mert van közönsége. Ahogy a full gáz Való világ is azért van mert nézik. Meg a csöcsös csaj is azért keresi magát halálra az instán mert milliók nézik.... ilyen mindig volt, de most a net korában “magánemberként” is piszok egyszerű ilyet csinálni. Egyszerűen megvan a lehetőség, hogy nem kell “eljutni” a playboy címlapig, mehet otthonról....annyira még csak el se időm ítélni őket. Megvan a “gyomruk” hozzá, és kihasználják a lehetőséget....
#15
Érett gondolatok és tiszta meglátások a témáról.
#14
#7: Nem azzal van a baj, hogy "nem dolgoznak", hanem hogy erre van igény. Szerintem a streamelés alapvetően kurva gáz jelenség, de remélem előbb-utóbb azért kipusztul ez a szégyenfoltja az évtizedünknek. Mellesleg az is vicces, hogy vannak youtube videók amik 6 perc hosszúak, de van mögöttük mondjuk két hónap kemény meló, 20-25 év elhivatott készségfejlesztés és kevesebb megtekintése van mint egy másik videónak amit egy fáradt vasárnap délután, kikelve a dolláros pizsiből vett fel egy influenszer akinek van x számú rajongótábora és ugyanannyi megtekintést kap.
Az önkritika elsajátítását manapság iskolában kellene tanítani..
#13
#10: A legalját kihagytad, amelyik kirakja a csöcsét és púcsít ha pénzt kap, videójáték ha van is sokszor valaki másnak a videója van bevágva miközben úgy tesz, mint aki játszik.
#12
#11: Uram, Önnel most ebben maximálisan egyetértek.
#11
#2: A twitches játszogatást sarokban ücsörögve és jópofáskodva ne keverjük a rendes tartalomgyártókkal pls. Elöbbiek bizony valóban ingyenélő kisköcsögök akik erre érzékeny nyomorultak pénzéből élnek akik képesek fizetni ezért. Utóbbiak meg tesznek is valamit az asztalra, akár csak egy jópofa beszélgetést, akár egy komolyabb hw bemutatót vagy bármit ami mögött tényleg van munka is.
#10
#8: Addig ezzel nincs bajom amíg van mögötte munka. Bemutatnak egy játékot, egy hardvert, egy helyet bármit, amiről akár beszélgetnek, kielemzik. Felveszik a videót, megvágják, utómunkázzák akár, vagy élőben nyomják. Van mögötte tudás, van értéke van tartalma (ha minden jól megy).

De az hogy ül a paraszt a kamera elött visítozik vicceskedik egy székben kivetítve a kép egyik sarkába és közben játszik, na az szégyen hogy ennyi embert bevonz pláne hogy még fizetnek is érte nem is beszélve arról milyen szinten befolyásolják ezek a nyomorultak a többi nyomorultat aki nézi / fizet. Gyakorlatilag több embert vonz és többet keresnek ezzel a "munkával" mint azok a tartalomgyártók akik valóban dolgoznak is...
#9
#8: Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt így leírtad, én is hasonlókat akartam körmölni, csak hát nem igazán van rá energiám, az én munkám sajnos fárasztó. De igen, ha valaki komolyan csinálja a videózást/streamelést, az nagyon is tud fárasztó lenni, és biza lazán felemészti a szabadideje nagy részét. Lehet például szeretni vagy nem szeretni Zsozéatyát (én a mondtázsait néha meglesem, de hosszú távon sok lenne nekem), de azt az előadásmódot, szöveget amit tol órákon át fenntartani... hát köszönöm szépen, nem lehet egyszerű, és valószínűleg rá is kell készülni rendesen. De ugye az átlag magyarnak a munka definíciója továbbra is az, hogy három műszakban rohadni egy gyárban. Micsoda felvilagosult gondolkodás, még jó, hogy a derék vezírek így is a középkorig kormányozzák vissza az országot lassan, így ez a mentalitás teljesen beleillik a képbe.
#8
#7: Az a baj, hogy mondjuk van egy random youtuber, aki valahol elkezdi ezt az egészet. Az lehet, hogy szórakozásból, illetve szórakoztatás miatt van. Idővel lesz mondjuk nézettsége és elkezd kapni pénzt érte a yt-tól. Elér egy pontig, ahol már esetleg annyi pénze jön össze a videókból, mint egy másodállásból és hiába megy a szekér úgymond, a szabadidejében, meló mellett már nem tud annyi videót csinálni, hogy ez növekedjen. Tehát jön az, hogy esetleg otthagyja a melóját és elkezd teljes időben a videokészítéssel foglalkozni.

Egyes videók nagyobb pénzt hoznak, mint mások, de összességében lehet ez még kevesebb, mint egy rendes fizetés. Ilyenkor jön az, hogy esetleg Patreon és/vagy Twitch + donate, mert sokan azt is nézik és ilyenkor szokott az előfordulni, hogy aki jó "cikkeket" csinál videókban, az jó nagy fos élőben. Minden esetre, azért a befolyó összegek növelése (megélhetés) miatt egyre több videót kell csinálni, egyre többet kell közvetíteni, stb., ez kitölti az időt és próbára teszi a kreativitást.

Persze, hogy azt mondják, hogy csak szórakoztatásból van, mert ha azt mondanák, hogy a pénz miatt, akkor senki nem fizetne nekik. Ugye ezen a ponton már nincs munkahelye az illetőnek, de ez a videózás elveszi a napjait és a sok vágás, szerkesztés és közvetítés, valamint az ígéretek (ekkor jön ez, akkor jön az) mellett már élete és szabadideje sincs az illetőnek, arról nem is beszélve, hogy kell kamera, zöld vászon, szoftver, tudás, stb is a dologhoz. Nos, ha nem támogatják az ún. szórakoztatást, akkor nem fog tudni megélni az adott youtuber, mindamellett, hogy nincs szabadideje sem - és ilyenkor lám, lám, nem csinál videókat.
#7
#6: Értem amit mondasz nyugi. Csak ők állandóan vagy legalábbis amiket láttam magyarokat és van szép számmal külföldi is folyton azt szajkózta, hogy Ő csak szórakoztat és ez az egész a szórakozásért van... Aztán meg ha nem támogatják a szórakozását, akkor már egyből nem is szórakoztat... Nem kell velem egyetérteni és lehet engem szídni bárkinek attól még a véleményem ez marad ezekről az ingyenélőkről. Tudom, hogy nem Te szídtál és nem nem neked szólt ez a része, hanem azoknak akik most hatalmas kényszert éreznek kismillió érvet felsorakoztatni, hogy mennyire nincs igazam... Persze le lehet nekem írni bármit elolvasom :)
#6
#5: "Gyerekkánt gondolom Te is a nap végére elfáradtál a nagy rohangálásba és bújocskába vagy labdázásba"

Na még egyszer: Nem mondom hogy sajnálni kell őket, hogy megszakadnak, de ez amit felhozol, megint SZÓRAKOZÁS, és nem "muszáj". Addig csináltuk amig kedvünk volt. Ne keverjük már. Egész más valamit a két "okból" csinálni... Az meg hogy melyik milyen EMBER, ettől megint független. Amúgy én egyáltalán nem nézek ilyet , nem ezért mondom...
#5
#2: Nem, nem bányában dolgozom és ne forgasd ki a szavaimat! Az, hogy Te szereted ezeket az ingyenélő bazári majmokat az a Te dolgod és remélem még fizetsz is nekik.

4#: Gyerekkánt gondolom Te is a nap végére elfáradtál a nagy rohangálásba és bújocskába vagy labdázásba.. Na látod ennyit ér kb a streamerek elfáradása is a szemembe. Az anyjukat eladnák pár koszos feliratkozóért...