Kiszivárgott és játszható a Tomb Raider-remake

Az eredeti Tomb Raider tizedik évfordulójára egy teljes remake-et készített a Core Design csapata, ezt azonban a megjelenés előtt elkaszálták. Most napvilágot látott a projekt, és akár ki is próbálhatjuk azt.
  • Írta: szlav

Kommentek

#21
Végtelenül imádtam a legelső részt, aztán a másodikat is. A harmadiknál már gyerek fejjel is éreztem, hogy mintha elfáradt volna az egész, ezért sajnos a (valószínűleg) korrekt negyediket és ötödiket kihagytam érdektelenségből. Aztán a lehető legrosszabb pillanatban, az Angel of Darknessnél próbáltam visszacsatlakozni, az még fájdalmasabb volt mint bármi. Aztán kihagytam megint párat, nem is tudom hányat, de az Anniversaryt kb egyszerre játszottam végig, annyira tetszett a finom újragondolása az első résznek. Aztán jött az Uncharted, és nálam mindent vitt. Egyértelműen látszik, hogy a Naughty Dog is a Tomb Raideren nőtt fel és merített belőle, majd hogy aztán az új Tomb Raiderek meg az Unchartedből. Mindenesetre így visszanézve elég hervasztó ez a videó, de annak idején valószínű nagyon örültem volna neki.
#20
#6: Az a "rohadásfos" (nagyon kultúrált vagy amúgy) egy nagyszerű játék volt, ellenben a régi részekkel, amik borzalmasan öregedtek. Szörnyű irányítás, kameraállás, rettentő unalmas és egyszerű combat, sound design.
#19
#18: Az tény, hogy piszkosul nehéz (vagy csak hardcore) játék, sokadik nekifutásra is, különösen az erősen limitált mentési lehetőségek miatt. Engem leginkább a helyszínek fogtak meg, főleg hangulatban (ez írtó sokat dob a játékélményen), de a méretük is impozáns, tetszett a felfedezés lehetősége, olykor több útvonalon is eljuthattál a pálya végére.

A Chronicles szvsz amolyan 'egynek jó spinoff (filler?)' epizód. Érződik rajta az idő/munkakedv hiánya, de a pályák változatosak, a TR4 motor jól muzsikál alatta, itt-ott persze ennek is hajtépős a nehézsége, ráadásul jó rövid is, de legalább bárhol lehet menteni. :) Mondjuk egy 10/7,5
#18
#17: :) Pedig nagy volt a jajgatás a megjelenéskor és azért voltak benne ritka köcsög dolgok. De amúgy a Chronicles már a TR3 stlíust is keményen túltolta, arról nem tudom mi a véleményed.
#17
#15: "Na aztán a TR3-al jól félresikerült..."

Olyannyira, hogy mai napig a kedvenc TR játékom. ;) :D
#16
#13: "A régi részek vagy egy UC megette reggelire"

De csak azért, mert semmi köze nincs egyikhez sem és még csak nem is hasonlít rájuk...? Ennyi erőből a Burnout Paradise is megette reggelire.

"Plusz itt nem is játszott senki a részekkel csak megint megy a pofázás. Toljatok ki egy TR4-t fullra ma, lehetőleg PC-n. Nem hogy az egyik legjobb TR játék hanem úgy összességében az egyik legjobb videojáték az elmúlt 30 évből."

Van aki játszott a régiekkel is, de amúgy egyetértek.
#15
#9: Én nem utáltam a régit sem. Az az igazság, hogy az akkoriban, amikor kijött nagyon is szuper játéknak számított, Indiana style a játékok között, full 3D (na már csak ettől mindenki bafosott), meg nem elég, hogy női karakter volt benne, még nőiesen is mozgott és ez anno valami elképesztően nagy megfejtés volt au ultrarealisztikus valóságszimulációk között, mint a TR... XDDDD
(Amúgy mindenki lara cicijével volt elfoglalva és volt hozzá nude mod, ami kvázi olyan látképet adott, mint a gízai piramisok.)

Megvolt annak is a saját stílusa és hatalmas újítások voltak benne, mint pl komolynak kinéző játékban végtelen lőszer a pisztolyokhoz és olyasmi, hogy az UI nem volt mindig kint. Az igazat megvallva az első rész bomba volt (én csak simán elvoltam vele), a második meg Velencével még nagyobb királyság volt. Na aztán a TR3-al jól félresikerült. Az volt az, amit mondasz, hogy egy full játszhatatlan határ kakkanat. A 4 megint brutál volt, meg úgy támogatta a 3D kártyákat, mint ha ez teljesen természetes lenne. Utána ami jött TR5 Chronicles az már tényleg a valaha volt legmélyebb legalja volt az egésznek és szerintem csak a Legend volt utána szuper.

De annak a korszaknak vége és már maguk a játékok sem olyanok. Ami annak idején baszó volt, ma már kiadhatatlan, de pár öreg arc még ugyan olyan jól ellehet a régiekkel is. Ja, hogy az új rész? Szerintem is a legjobb, ami csak történhetett a játékkal és bár nem mondom, hogy fényes csillag a kedvenc játékaim egén az előzménytrilógia (ezt most leírhatom, mert Kawa most nincs itt), de én örültem neki, mint majom a farkának és olyan jól eljátszottam vele, mint majom a fa...
#14
#13: Félve megjegyezném, hogy anno nekem pont a 4. rész volt a legelső amivel játszottam :-)
De nem véletlenül ölték meg a készítők a végén Larát, már elegük volt nagyon a sorozatgyártásból.
#13
#9: 2013-as részben lófasz nem volt. Túlélő játék élet visszatöltődéssel. :D Se úszás, se platforming, se járművek, de még a helyszín is ugyan az volt végig. A régi részek vagy egy UC megette reggelire. A Shadow of the Tomb Raider már jó lett, az egy TR játék csak annál a szintnél kellett volna kezdeni. (pl. végre volt rendes úszás)

Akinek kicentizős ugrásokkal és doboztologatással volt TELE a classic nem tom mivel játszott. Bár a 2013-asban még azt sem lehetett. :D Ritkaszar textúra meg csak a konzolos verziókban volt.

Plusz itt nem is játszott senki a részekkel csak megint megy a pofázás. Toljatok ki egy TR4-t fullra ma, lehetőleg PC-n. Nem hogy az egyik legjobb TR játék hanem úgy összességében az egyik legjobb videojáték az elmúlt 30 évből.
#12
#11: "És remélem kirúgták a 10. emeletről azt a faszt, amelyik kitalálta, hogy tegyenek bele QTE-t. "

Éppen valami hasonlót akartam megfogalmazni. Annyira megtörte a játékmenetet és a hangulatot, hogy emiatt nem tudtam annyira szeretni, amennyire akartam.
#11
#9: Mivel is volt jobb, majdnem mindennel. Amikor a 2013-as rebootot kipróbáltam, próbáltam szeretni, végigerőltettem 7 órát belóle, aztán úgy megutáltam, hogy utána 3 hétig nem nyúltam videojátékhoz. És remélem kirúgták a 10. emeletről azt a faszt, amelyik kitalálta, hogy tegyenek bele QTE-t. Már a Legend-Underworld-ben sem örültem neki, de itt aztán tényleg borzasztó volt.
#10
#9: Na, most abszolút egyetértünk. Nyitok egy sört. :D
#8
YanezModerátor
#7: Akkor én vagyok a ludas, mert nekem mindkettő bejön.
#7
#6: Nekem meg ez nem jön be, és az igen. Kiráz a hideg csőmellű “pornósból lett régész / tömeggyilkos” fizimiskától. Nem vagyunk egyformák. Persze nem fog zavarni ha jön valami....ha valaki ezt szereti...
#6
#5: Mivel hogy ez egy alfa változat. Egyébként befejezhetnék. Idén 25 éves a sorozat. Jó lenne kezdeni vele valamit, amin nem olyan, mint a rohadásfos 2013-as reboot.
#4
#3: Nekem is szép gyerekkori emlékeim fűződnek a korai részek gúlacsöcseihez, meg az ügyeskedéshez, hogy rázoomoljon a kamera.
#3
Rengeteg szép gyerekkori emlék fűz a klasszikus TR-játékokhoz, így nekem ez is kötelező.
#2
És még a gúlacsöcsört is megtartották. 10/10 GOTY