HWSW: Húsz éve leplezték le az Xboxot

Bill Gates eleinte utálta, mert nem Windows futott rajta, Steve Ballmer az egyik első nagy projektjeként kezelte újonnan kinevezett vezérigazgatóként, a fejlesztőcsapat egy része pedig meg volt róla győződve, hogy óriási bukás lesz az Xbox.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#46
Én ps4-el indítottam az előző gent, aztán lett X, most meg SX van. Mindig azt mondtam, hogy SZERINTEM a box valahogy “jobban össze van rakva”, a kontroller ég és föld, és a gyerekkel HOME-olva a GPU-t tökéletes. De több olyan cím volt ps-re ami box-ra nem volt elérhető amit jobban sajnáltam volna ha kimarad mint fordítva.

Az exkluzív cimeknél meg én megkülönböztetem az időleges exkluzivot, ami tényleg kb. “kiszúrás”, ott a platform tulajdonos fizet érte. De abban viszont hiszek ha egy cím kizárólag egy platformra készül, ott a tesztelésre, optimalizálására szánt plusz időt a játékra tudják fordítani, és már tervezésnél is csak ezt kell figyelembe venni. És ennek azért van haszna. Persze ettől nem lesz valami rögtön jó játék. Itt az ominózus CP2077, annak is jót tett volna egy PC exkluzivitás. Pont a fentiek miatt. Csak egy platformra kellett volna koncentrálni... persze azt se mondom hogy minden címnél ekkora benefit lenne....
#45
Volt ps2-m, ps4-em, ps4 prom, de mindig visszatértem a boxhoz. Most XOX-em van, tökéletesen elégedett vagyok a játékkínálattal. Főleg, mivel nagyrészt autós és motoros címekkel játszom. Ezeken kívül a néhány jobb exkluzív és multiplatform game bőven elég. Végigvittem az Uncharted 4-et (ásítozva) és a Horizon Zero Down-t (nem ásítozva), többször belekezdtem a Last of Usba (eluntam).
Egyszerűen nekem jobban bejön a Box, a kontroller, és a Game Pass Ultimate, mint a PS.
De bármikor benne van a pakliban, hogy váltok.
Nem vagyok elfogult egyik platform irányába sem. Pénzért csinálja az összes, amit csinál, nem az én két szép szememért.
#44
#38: Neotechtr írta a frankót Don M. indította az XO gen-t és utána jött Phil S. szóval leülhetsz -1-es.
#43
#42: +1
#42
#41: Ha van mellé egy karaj géped és megéri neked azért a pár cuccért egy bármilyen konzol mellé, mert nem marad kihasználatlanul, akkor tiszta sor. Vannak amúgy jó címek a zöldeknél is meg a pirosaknál is. Én például előbb vennék egy Switch-et gép mellé (ha jobb minőségű lenne) és még lehet bedobok egy Series S-t a hálóba, mert why da hell not?
#41
#33: Még szerencse hogy a gamepass Phil és a nagyszerű steam értünk van és nekünk jó...
Ja nem! Megveszekedett pécésként trszem össze a kezem hogy végre elszántam magam anno és vettem egy ps4-et. Életem legjobb döntése játékhobbi szempontból. Nagyon intenzív élményekkel vett meg kilóra a sony a “jelentéktelen” “felszopott” játékaival. És köszönöm nekik ezt az élményt. Most nem is vártam a ps5 megvásárlásával mivel a demons souls kimaradt ps3-am nem volt így mindenképp érdekelt a remake és kicseszett jó. Szóval néha az a csepp maga a tenger. Egy percig nem bántam meg hogy ps4-et vettem mert ha nem teszem olyan játékokról maradtam volna le amivel szegényebb lennék de ez igaz a switchre is. Egyedül boxot nem vettem. Ott nem motivált semmi.
#40
#39
20 éve? De kurva öreg vagyok...
Hallgassátok meg a kiváló Checkpoint podcast Xboxos adását
#38
#21: kurvra nincs igazad. Ez kretén Phil műve volt. Leülhetsz, egyes.
#37
#35: Ahhh, Half Life 2-t, Fable-t , Prince of Persiat kihagytam :D
#36
Ja es imadtam a Classicot :)

Amugy egyedul a Halo-t vartam X-re meg talan az uj Fable-t, de ugy dontottem hogy eladom az One X-et es veszek egy Pro-t az exkl. miatt.
#35
Conker, Kingdom Under Fire (gyalazat hogy hogy szinte alig ismeri valaki az elso 2 reszet), Halo 1-2, Serious Sam, Time Splitter future perfect mind utott mint atom nalam.
#33
Csak erre jó az exkluzivitás, másra nagyon nem. Nem értünk van és nem nekünk jó.
#32
#28: Én a Catherine-t hiányolom nagyon, de pl. egy Fall Guys sincs még mindig... és ezek nem Sony címek....
#31
#27: Az Elite kontrollerre szerintem ez nem igaz. Szerintem abszolút minőségi cucc, tényleg nem csak simán “drága”. Életem legjobb kontollere. Egérből meg egy tényleg nem drága HP Omen 400-am van, és elnyűhetetlen. A régi MS egeremre emlékeztet, ami már meg volt sárgulva, de még mindig működött...
#30
#27: Különben olvastam, hogy az újfajta Xbox controllerre is sikerült egy olyan firmware frissítést kiadni, amitől eldobálja a kapcsolatot és a 30 óráról kb 8 órára csökkenti egy elem működési idejét. Szóval egyébként teljesen hihetetlen, hogy milyen jól nyomják mostanában egyes (összes) vállalatok. Először elérték, hogy a szoftverek ne legyenek készen, de most szintet léptek és a már a hardverek sincsenek készen. Miért? Nem tudom. Talán azért, mert a vállalatokra nem vonatkoznak a törvények cybepunk bullshit, mint valóság 2021-ben.