Az Epic megvette a RAD Game Toolst

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 8.
  • Biznisz
Link másolása
A RAD Game Tools neve talán kevésbé cseng ismerősen, de valószínűleg nincs olyan videojátékos, aki közvetve ne találkozott volna a játékfejlesztők munkáját segítő szoftvereket készítő cég termékeivel.

Bevásárlással indította az évet az Epic Games, a cég ugyanis meg nem nevezett összegért megvette a RAD Game Toolst. Habár a csapat neve kevésbé csenghet ismerősen, a termékei logóival már biztosan találkoztatok, hiszen számos olyan szoftvert készítettek, amiket a stúdiók előszeretettel használnak a játékaik fejlesztése közben. Például a Binket:

A RAD Game Tools technológiái eddig nagyjából 25 ezer játékban kaptak helyet, többek között az Epic Games is dolgozott velük; ők a Fortnite-ban vetették be a srácok tömörítési eljárását, aminek hála sokat javult a battle royale töltési ideje. Valószínűleg ez tetszett meg nekik a legjobban a csapat eszköztárából, mert ahogy arra a bejelentés apropóján fel is hívják a figyelmet, "ahogy a játékok egyre fotórealisztikusabbak és erőteljesebbek lesznek, a fejlesztőknek a legjobb tömörítőszoftverre lesz szüksége, hogy minőségveszteség nélkül tudják kezelni a megnövekedett adatmennyiséget".

Az Epic ennek megfelelően azon lesz, hogy a RAD Game Tools kiegészítőit beépítsék az Unreal Engine-be, de a csapat természetesen továbbra is együtt dolgozhat majd azokkal a cégekkel is, amelyek egyébként nem ezt a játékmotort használják.

5.
5.
Roatti87
#3: A "végtelen" pénz jellemzően azonnali csődöt jelent. Ezt mindenki tudja.
4.
4.
Ooorky
#3: Hitelbű! Még gyorsabban fognak így csődbe menni.
3.
3.
Clayman
Pedig az itt okoskodó kommentelők alapján nekik már csődbe kellett volna menniük. Hogy volt pénzük vásárolni is. Az itteni okosok megmondták.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...