Nyugdíjazza a Killzone-szériát a Sony?

A 2004-es debütálása után a Sony összes nagy és hordozható konzolját végigjárta a Killzone-franchise, nemrég azonban a japán cég lelőtte a széria weboldalát, ami baljós ómen lehet az esetleges folytatásokra nézve.

A Killzone első részét még 2004-ben, a PS2-n küldte csatába a Sony a konkurens Halo-játékaira válaszolva, és habár a trónfosztás teljesen soha nem sikerült nekik, azért meglehetősen népes rajongói bázist sikerült kiépíteni a Killzone-franchise köré.

Ennek köszönhetően a sorozat tiszteletét tette az összes PlayStation-platformon - ahol általában egy technológiai mérföldkő lett az adott konzolgenerációban -, most azonban úgy néz ki, hogy nem folytatódik ez a bevett szokás a PlayStation 5-ön.

A PlayStation Universe ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy a Sony váratlanul lelőtte a széria hivatalos weboldalát, és az most csak egyszerűen a playstation.comra irányítja át az érdeklődőket.

A Killzone-játékok fejlesztésért felelős Guerrilla Games egy rövid közleményben reagált az esetre, amiben elmondták, hogy a Killzone: Mercenary és a Killzone: Shadow Fall online része továbbra is működik, ugyanakkor többé egyikben sem lehet létrehozni vagy menedzselni klánokat. Emellett megköszönték a rajongóknak a több mint egy évtizedes támogatásukat.

Sajnos ez gyanúsan azt vetíti előre, hogy a Sony lemondott a sorozatról, és a Guerrilla Games az erőforrásait inkább további Horzion-játékokra fókuszálja majd a jövőben. Ami olyan téren szomorú, hogy elnézve milyen jól teljesít a Killzone: Shadow Fall PlayStation 5-ön, akaratlanul is elkapja az embert a kíváncsiság, hogy mit hozna ki ebből az univerzumból a holland csapat az új generációs hardveren.

113 komment - szólj hozzá!