Jelenleg nincs esély egy switches Desperados III-ra

A tavaly megjelent Desperados III készítői hiába imádják a Nintendo hibridkonzolját, a játékuk átportolása egyelőre lehetetlen feladatnak bizonyul. Interjúban beszéltek arról, hogy miért.

A Mimimi Games tavaly nyáron repített vissza minket a vadnyugatra a Desperados III-mal, újra felélesztve a sorozatot és bizonyítva, hogy bizony van még puskapor a felsőnézetes, valósidejű taktikai játékokban. A cím ott van a főbb platformokon, azóta folyamatosan támogatják is, de Nintendo Switchre még nem talált el – és a dolgok állása szerint egy darabig nem is fog.

A GamerHubTV-nek adott interjújában Moritz Wagner vezető játéktervező elmondta, hogy egy Switch-port létrehozásával régóta próbálkoznak, amiben a THQ Nordic is a segítségükre lenne, de a Desperados III túlságosan erőforrásigényes – különösen processzorszinten, ami a konzolokat így is megterheli.

Wagner szerint egyelőre ezért ne is várjunk siwtches Desperados III-at, hiába szeretné ő maga is a hibridkonzolon látni. A portolás lehetőségét időnként felülvizsgálják, de amíg a Nintendo nem dob piacra egy erősebb Switchet, addig a játék rajongóinak más platformon kell keresniük a Mimimi játékát: PC-n, Xbox One-on vagy PlayStation 4-en.

0 komment - szólj hozzá!