Feltámadt a Lucasfilm Games

A Disney keze alatt munkálkodó Lucasfilm újjáéleszti a videojátékos brandjét, ezzel ismét egy kalap alá vonva a Star Wars-játékokat és a stúdióhoz kapcsolódó videojátékos projekteket.

Az öregrókák jól ismerhetik a Lucasfilm Games nevét, hiszen George Lucas eredetileg, 1982-ben ezen a néven indította el a videojátékos stúdióját - ebből lett később a LucasArts. Egészen szívmelengető tehát, hogy a Disney és a Lucasfilm ezt a nevet választotta a régi-új videojátékos brandjének, amely egy logó alatt egyesíti majd az összes Star Wars-játékot és esetlegesen a stúdió nevéhez kapcsolódó egyéb címeket (Monkey Island, Indiana Jones, Day of the Tentacle).

A bejelentés egyébként egyenesen a starwars.comról érkezik, ahol egy új kor kezdetének nevezik a brand felélesztését - igaz, az nem teljesen előzmény nélküli. Ezzel párhuzamosan a Lucasfilm Games a közösségi médiában, egész pontosan Facebookon és Twitteren is elfoglalta a helyét, így már azt is tudhatjuk, hogy hol érdemes majd a legfrissebb híreket keresni a témában. Érdemes persze leszögezni: a Lucasfilm Games valószínűleg továbbra sem fejleszt majd játékot házon belül, a licencprojektek kezelése lesz a feladata.

16 komment - szólj hozzá!