Natívan érkezik a játékstreaming az LG új tévéin

  • Írta: szlav
  • 2021. január 13.
  • Hardver
Link másolása
A CES 2021-en az LG is megvillantotta a legújabb OLED TV-szériáit, amelyek elsőként támogatják majd natívan a Google Stadia és az NVIDIA GeForce Now streamingszolgáltatásokat.

A CES 2021 digitális eseményén bemutatkoztak az LG idei új OLED-televíziói. A G1 és C1 széria α9 processzorral felszerelt 4K-s paneljei önmagukban is megérnek egy misét, videojátékos vonatkozásban azonban azért igazán érdekes a történet, mivel ezek az első televíziók, amelyek natívan támogatják az olyan játékstreaming-szolgáltatásokat, mint a Google Stadia vagy az NVIDIA GeForce Now. Korábban ezt csak külső hardverrel, vagyis minimum egy Chromecasttel vagy NVIDIA Shielddel oldhattuk meg.

A listáról látványosan hiányzik a harmadik nagy befutó, a Microsoft xCloudja, de ha hihetünk Phil Spencer szavainak, akkor hamarosan a legtöbb televízión hasonló módon elérhető lesz a saját szolgáltatásuk is. Spencer szerint a következő évben semmi sem akadályozhatja meg az xCloud elterjedését ezen a vonalon.

21.
21.
godach
#20: Fenét!
Ez mindent is kibírt:
https://images.app.goo.gl/gSpDR2oDMsJfZmXZ8
Mondjuk a csatornaválasztó takaró lemeze nekünk pont hiányzott, így ha egy légy odaszállt, át is kapcsolt.
Persze, hogy a legcinkesebb helyzetben volt mindig ilyen. Rohadnának meg a legyek, azóta utálom őket :D
20.
20.
#19: Nálunk meg azért, mert felrobban tőle a TV. De az a ruszki szar magától is felrobbant.
19.
19.
godach
Nálunk amúgy színes tévére nem lehetett kötni tévéjátékot, mert a szomszédban Pásku Miska azt mondta, hogy leszopja a színt a tévéről. Legalábbis 94'körül ez a magyarázat rémlik nekem... :D
18.
18.
#15: Reméljük jobb lesz és pár ember, akivel erről dumáltam ugyan úgy van vele, hogy megvenné a Switch-et. Érted, szorítana rá mindenki pénzt, de ugyan az a mindenki azt is szeretné, ha kiszolgálná a gép. Magukban jópofák a nintendo gépek, nekem külön tetszik, hogy a Gamecube-tól kezdve össze-vissza kompatibilisek. A Wii-ben volt GC emulátor és az egyik szériába még 4db GC kontollert is lehetett dugni, a Wii U meg eleve egy Wii is és rá lehet tolni a Nuchuk cuccot is. Maga Wii U már nem kompatibilis viszont a Gamecube-al, de csak azért, mert azt mondták neki a szoftverben, hogy ne legyen az - de amúgy az a Nintendont program azzal is kompatibilissá teszi.

De nézd meg, nem találsz egy Wii-t, amiben nincs letörve a CD eject gomb belül, ami egy sima odaforrasztott mikrokapcsoló és minden egyes gombnyomással mozog bent a panelen. Nyomkodod, letörik és kész, ez a sorsa. Forrasztgasd vissza, vagy esetleg egy kis forró ragasztós megoldással fixáld te. Ez az eset kimaradt a Wii U-ból, erre a Switch esetében a joycon-ok vállgombjai richtig ugyan azok a kis kínai gagyi mikrokapcsolók, amik ugyan úgy mozognak és új koruktól kezdve meg vannak számlálva a napjaik. Meg a dokkolója lezúzza a gépet. Na ehhez a minőséghez képest viszont jó drágán adják a holmit, amikor fillérekbe kerülne nekik jobb minőségben gyártani. Marha szimpatikus, hogy ennyire fillérbaszók tudnak lenni, mert tényleg nem a játékokkal, vagy a használati értékkel van a gond. Semmi más konzol ever nem volt még ilyen silány minőségben gyártva, tiszta kínai az egész. Ezért várom a Switch Pro-t, nem a DLSS 4K hülyeség miatt.
17.
17.
godach
#12: Én ma meséltem az egyik ismerősömnek, hogy minden szobában van egy konzol (3 gyerek van) és TV no meg 3 darab PC. (Ebből 1 darab Laptop amit lehetetlen normálisan fejleszteni). Lassan a legkisebb is ott jár, hogy nem elég neki hogy odakapja az én vagy testvérei gépét "vagy" konzolját (isten áldjon crossplatform) hanem sajátot akar. Ez egy negyedik tv vagy egy negyedik konzol amit kellene venni.

Sokkal egyszerűbb lenne, kicsit drágábban vennem egy TV-t amiről itt szó sincs, streaminget nézve. Egyszerűen van rajta egy program, én meg előfizetek valamire a kölyök meg játszik. Ilyen egyszerű.
16.
16.
godach
#10: Ha rólam van szó, nekem csak (szívódós-viccrlődős) kedvem volt és próbálgattam, mi az a szarkazmus :)
15.
15.
Ooorky
#14: Franc tudja jobb lesz-e, 3DS XL is törékenyebb lett anno, mint a sima 3DS...
14.
14.
#13: Vitán kívül, most elolvastam még egyszer az emlegetett hozzászólást, de nem igazán értem, hogy miért értelmetlen. Azt mondtam neki (és nem panaszkodott, hogy nem értette), hogy egy fő gép mellé - és nem helyett - jó egy ilyen Wii U nekem, valamint később kerül hozzá egy Xbox|S és a hálóba a színes TV köré. Nintendo jó a N játékokhoz a doboz meg a többihez, amúgy is van GP meg cross save meg hasonlók. Egyik sem a grafikáról szól, pár méterrel arrébb az összes tartalmat tudom értelmes minőségben is tolni. Switch pedig később lesz, mert nem üti meg a minősége azt a szintet, amiért pénzt lehet kérni, akármilyen jó is legyen és bármennyire is szeretnék egy olyat. Majd a facelift verzió. Mindenki arra vár, hogy az majd nem porlad szét két hónap alatt. Lehet ez értelmetlen, de szerintem MAX csak azt lehet rá mondani, hogy hülyeségek halmozása a PC mellé. Oder?
13.
13.
Ooorky
#11: Mostanában kicsit kettyós, Mario cikk alatti utolsó kommentje is hasonlóan értelmetlen...
12.
12.
Jhonyy
Hát nem lenne rossz egy ilyen tv, de az -ára is meglesz az biztos.
Reméljünk hogy majd cx-nek lemegy az ára, majd lehet arra majd egyett beruházok
11.
11.
delphijos
#10: Most tök komolyan, basszus nálad tényleg valami félre van kötve az agyadban. Írok egy kommentet egy TÉVÉS cikkhez, hogy az MS kivégeztette rajtuk a Skype-ot. Erre TE ÍRSZ VISSZA ERRE hogy “ehhez képest” és jössz egy PC-s példával.... és utána fel vagy háborodva hogy én kötök beléd. Tényleg nem értem. Vagy nem tudom mit akartál eredetileg írni... ha úgy kezded hogy “ahhoz képest” az nem az egyetértés jele... akkor meg nem értem továbbra sem mi köze a Skype PC “jelenlétének” az okostévékhez. Ha meg mást akartál akkor meg fogalmazz úgy. Attól nem lesz sajátabb a véleményed hogy mindenki hülye aki nem ért egyet veled... amúgy meg nem különösebben érdekel hogy az én véleményemről mit gondolsz, de ha kedvem tartja kommentelek. Ahogy te is. A te kommentjeidtől se repkednek cuki csillámpónik sok más ember szeme előtt elhiheted. Deal with it.
10.
10.
#7: Szóval ennyire már nem lehetsz okos, hogy külön-külön belekötsz mindegy egyes kommentembe. Szerinted miért kérdezték tőled a minap, hogy van-e egyáltalán saját véleményed?
7.
7.
delphijos
#6: TÉVÉKRŐL beszélünk. Nem értem mi köze ehhez annak hogy Windowson erőlteti magát.... de amúgy már ott se használja a kutya se.
6.
6.
#4: Ahhoz képest még mindig CTRL+Shift+ESC és tiltás kell, hogy legyen az első dolog egy új rendszernél, ha nem akarod, hogy elinduljon automatikusan és időnként magyarázzon a tálcáról...
5.
5.
godach
#2: Nem beszélve arról, hogy ez az első gen ahol már a sony is kőkeményen ráfeküdt a next genre.
Eddig szinte minden konzolgyártónál ezt csináltuk.Fizettünk egy játékért, ami fut az adott konzolon 4 évig +-1 év. A havidíjas szolgáltatásnál tudod, hogy meddig vagy előfizetve és a konzoloknál is tudtad eddig, hogy egy generációra. Aztán vehetted a remasteredet +1 genre :D
4.
4.
delphijos
#2: Azért én emlékszem amikor a jónépnek eladták a kamerás tv-ket, meg a kamera kiegészítőket, aztán az MS egy tollvonással becsukta a Skype támogatást.... a Skype se a dicsőséglistán szerepel az MS-nél.
3.
3.
Vegytek hozzá egy szoni Bravia TV-t is, amin exkluzív Netflix féle fimstreaming dolog van. Bármi film jobb lesz attól, hogy exkluzív a szolgáltatás. /facepalm
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...