Nyílt világú Star-Wars-játékot fejleszt a Ubisoft

Újabb izgalmas bejelentés érkezett az új Indiana Jones-játék tegnapi leleplezése után: szintén a Lucasfilm Games közreműködésével egy open world Star Wars-játékon dolgozik a Ubisoft és a Massive Entertainment.

A Wired, később hivatalosan is megerősített értesüléseiből derült ki nemrég, hogy The Divisonért felelős Massive Entertainment dolgozik a legújabb Star Wars-játékon, ami egy nyílt világú alkotás lesz. Külön érdekesség, hogy nyolc év után most először nem az Electronic Arts bábáskodik majd a projekt felett.

A játékról egyelőre mindössze annyit tudunk, hogy a látványért a The Divisionök alatt dolgozó Snowdrop Engine felel majd, valamint hogy a fejlesztés valószínűleg a nagyon korai szakaszában tart, hiszen a Massive Entertainment még mindig toboroz a projekthez. A játék kreatív vezetője egyébként a The Crew és a The Division 2 rendezője, Julian Gerighty lesz.

A Disney azt is hozzátette, hogy az Electronic Arts továbbra is a kiemelt partnerük marad - akik egyébként szintén egy be nem jelentett Star Wars-játékot fejlesztenek -, azonban szerettek volna másnak is lehetőséget adni, hogy a Star Wars-univerzummal dolgozzon, és ezt a mentalitásukat a jövőben is folytatni szeretnék.

Az IGN írásából az is kiderült nemrég, hogy a Lucasfilm Games a Star Wars- és Indiana Jones-játékok mellett további projektet is tervez még az idén bejelenteni.

25 komment - szólj hozzá!