Az NVIDIA bemutatta a GeForce RTX 3060-at

Javában zajlik a digitális CES 2021, aminek a Game On eseménye alkalmából az NVIDIA lerántotta a leplet a GeForce RTX 3060-ról, amit barátságosnak nevezhető, 329 dolláros árcédulával ellátva igyekszik a boltok polcaira tenni.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#40
#38: Egérpad státuszszimbólum?

Érdekes.

Nálam mondjuk egy Aston Martin már az, de jó látni, hogy valakinek egy egérpad is. :))
#39
#26: és #36

Teljesen igazatok van ebben, ha ebből a szempontból közelítjük meg a témát.

Egy régi blogban érintettem is a kérdést a PC építés felől megközelítve, hogy két módszer van. Az egyik, amit én nyomatok, hogy megveszem drágán a felsőbb kategóriás cuccot és megvárom, hogy megrohadjon olyan értelemben, hogy max-hoz nagyon közeli grafikán már laggol egy friss cím. Ilyenkor persze szinte nulla a befolyó összeg ahhoz képest, mint a következő masina ára, de mondjuk 3 év egy kártya, az összes többi meg 6 és béke van meg nyugi.

A másik módszer az, hogy állandóan cserélgetsz és ezzel kisebb ráfordítással tudod szinten tartani a dolgot, legyen ez iphone, vagy PC. Egyszer a saját kinézett alkotóelemeimmel kiszámoltam a pénzt, de drágábbra jött ki a folyamatos cserélgetés (tehát akkor és azokkal az elemekkel), mint a rohasztás utáni ráfordítás, arról nem is beszélve, hogy foglalkozós a dolog. Az egyéni, hogy ki, mennyire szeret foglalkozni. De mivel én úgy látom, hogy egy példa Ryzen 3700X-et nem érdemes ma lecserélni egy 5700X-re, mert nem befolyásolja a mai játékokat, ezért csak még lustább vagyok foglakozgatni vele.

Meg vannak azok az esetek is, amikor az AMD FX 8350-et megvettem 42.999 forintért és hat év múlva 46.999 forint volt az utolsó ára. Miért? Nem tudom. Én speciel 23 rugót buktam rajta és 6 évig proci volt.
#38
#37: Ilyen világ van, sok minden lehet státusszimbólum. Ha keményen nyomsz valami multi fps-t , ciki ha nem 40e forintos ( minimum ) az egérpad. Persze van ilyen is... ;)
#37
#26: igen.
Meg sokan csak uj gepben tudnak gondolkodni nem alkatresz csereben.
Uj haz, uj eger, bill, lecserelei a 3 eves 600-as tapot is a majomja. ezekbol meg van a ram meg ha nem is valszt dragakat ezekbol.
De a sok tino a 80 ezres csatogos mechanikus szart(mert azt 1 millioszor lehet lenyomni igaz a kontrollerekben is hagyomanyos gombok vannak azok meg ennek a tobszoroset elik meg) , meg a tavcsoves valtamaszos 57 gombos 89 ezer dpi-s terugrasa is felkeszitett egeret vesz 73-ert. A max 400 wattos gepehez valaszt egy 90 ezres 1200 wattos tapot.
Aztan sir a szaja, hogy 700 bol jott ki.
Az ilyen meg is erdemli, hogy a boltokban hulyenek nezzek es rasozzak sok szart.
#36
#25: Nekem pl. még mindig IPhone7 van, semmi gondom, szóval egyetértünk hogy nem KELL állandóan mindent cserélni. De ( el se hiszem ) abban viszont egyetértek crytek-el, hogy ha teszem azt egy VGA cserével “sokat” vársz, akkor meg vagy rohadt sokat buksz, vagy eladhatatlan lesz. ( Én pl. biztos vagyok benne hogy a Iphone-om már a kutyának se kellene, ha egy év után eladtam volna még egész jól kiszállhattam volna belőle ) Szóval valamennyire mégis van valamennyi “kényszer”, meg ha nem is feltétlen az hogy “nekem mindenből mindig a legjobb kell”.
#35
#12: Persze a banyaszok.
Amugy a banyaszta max a ventit eszi meg mert folymatosan megy.
Az egyebb elektonikai cuccoknak az allando hovaltozas a tagulas miatt ami mondjuk jatek alatt megy sokkal tobbet art mint ha fixen teker valami 70 fokon.
#34
#10: a 3060ti megeszi a 2080s-t szal a ti-tol nem sokban marad el.
A 3070 izmosabb a 2080ti-tol.
#33
329 dollar azaz, kinti a boltokban 500 dollar azaz itthon 240 ezer magyar fabadka.
Gondolom ezeket is megveszi fedocegeken keresztul magatol az nvidia, majd arulja 500-550-ert.
#32
#31: Pontosan. De ez már a 2. volt... igaz az első után gyártott joyom pont analog karra esett le egyszer de kapásból be is krepált... a gyári joy bírta a legtovább az 4 évig lazán bírta. Még többet is mint a garancia hála ég.
#30
#29: Na mesèlj már "nekem" hol láttál te 1 évet? Amúgy meg ha már így ide okádtad az 1 évet, 4 hónap alatt ment gajra egy joyom úgy hogy le nem ejtettem, és nem is használtam sokat.
#29
#28: Na mesélj neked milyen hardwereid mentek tönkre 1 év után?
(96ota pczek ez idő alatt 1 hdd adta meg magát a legelső talán volt vagy 4-8GBos de az is vagy 15 év után + a napokban egy táp 3év után de azt is az áramhálozat nyirta ki ami a tömbben katasztrófa)
#28
#25: Így van, nem jelenti azt hogy le "kell cserèlni", de mégis lecserélik... tisztelet a kivételnek persze! Az a gond hogy sok gyártó nem azt veszi figyelembe hogy 1 minőségi terméket gyártson le ami akár 10 évig is simán jó hanem hogy 10 közepes min. termèket fog legyártani fele annyiért hogy abból 10 x többet profitáljon. Pénz mindenek felett! Csak akkor ne lepödjön meg senki hogy Spanyolban havazik...
#26
#25: Pcn ha fáj ha nem évente kell cserélgetni a dolgokat mert akkor még el lehet adni hogy ne bukj rajta sokat és akkor az újak sem a nulláról indulnak hanem a visszaforgatott pénzből. Ha valaki arra vár hogy megrohadjon a gépe annak persze hogy drága a váltás
#25
#22: A konzolok esetében garantálható, amit mondasz, mármint hogy 3-4 év múlva jön belőlük erősebb. Amúgy ha rendesen vásárol az ember gépet, akkor egy processzor onnan kezdve, hogy nagyon combos, egészen odáig, hogy picit gyenge akár 5-6 évig is jól használható. Videokártyáknál pedig onnantól kezdve, hogy eléggé jó, egész odáig, hogy megérik a cserére 4 évet is lehet számolni - abban az esetben, ha nem cseréljük ki hozzá a monitort minden alkalommal egy nagyobb felbontásúra. Nem érvényes ez akkor, ha valaki alsó kategória teteje szintre belőtt cuccot vásárol és akkor sem, ha valaki direkt azért vesz mindig új gépelemeket, mert van új és sok pénze van és csak azt akarja, hogy az új legyen benne.

Vagy mondhatni, hogy a mai napig tökéletesen használható egy iphone 6 is, kapja a frissítéseket is, meg minden, így az, hogy sokan minden alkalommal megveszik az újat, csak hogy az legyen nekik, még nem jelenti, hogy azokat a készülékeket minden évben le KELL cserélni.
#22
#21: Kèrlek szépen 6. éve van meg ez a szar és amíg nem hullik darabokra addig egy kanyi vasat nem fogok rá áldozni. Nem mondom hogy nincs szükség fejlesztésekre meg új technologiákra, de az ami a mai világban megy az azt már nem feleslegnek nevezném. Amikor 2 havonta dobnak ki Mobilokat, TV-ket, jelen esteben VGA kártyàkat meg mindenféle vackot a piacra az màr nem normális. Vagy szerinted igen? Az a normális a teleszarjuk a világot a sok tec cuccal amit 2 3 évente cserélned kell mert szétbaszódik mivel direkt úgy gyártanak le mindent? És ezek csak a tech cuccok... 20 oldalon keresztűl írhatnám hogy mennyi feleslege terméket fosnak ki magukból a gyárak ami max pár évtized múlva a tengerben vagy egy visszamaradott országban gyülemlik fel.

Jah és részben ezért nem veszek PC-t mert minek? Hogy évente cserélgessem benne az alkatrészeket mert különben nem tudom ezt meg azt futtani? Pont megfelelő erre a konzol... lehet hogy nem fog ugyan olyan csilli villin futni mint a te gamer PC-den, de rohadtúl nincs is rá szükségem. Már a konzolok is lassan ott tartanak hogy 3 évente cseréld mert kuka... mint pl az előző generációnál is... vegyél pro-t.... lemerem fogadni hogy ez a generáció is ugyan igy fog lezajlani... most jött ki csak a PS5 de 3 év múlva kukázhatod mert lesz jobb...