Cyberpunk 2077 - a CD Projekt elnézést kér

Marcin Iwiński, a CD Projekt egyik alapítója videóban adott magyarázatot arra, mi ment félre a Cyberpunk 2077-tel, de abba is betekintést ad, mit várhatunk idén a játéktól, így mikor jön az első jelentősebb patch vagy a next-gen frissítés.

A Cyberpunk 2077 megjelenése zajosra sikeredett. A játékosok egyik fele imádta, a másik óriásit csalódott – ez a kettősség a mi „Év játéka" szavazásunkon is visszaköszönt. A játéknak (különösen a konzolos változatoknak) tényleg vannak hibái, épp ezért Marcin Iwiński, a CD Projekt egyik alapítója videóban kért elnézést a játékosoktól, valamint erősítette meg, hogy a fejlesztők elhivatottak a minőségi játékkészítés és az őszinte kommunikáció mellett.

Utóbbi jegyében sorra vette, hogy mi vezetett a Cyberpunk 2077 konzolos átiratainak gyengébb teljesítményéhez: egyebek mellett az, hogy a játékot elsősorban PC-n igyekeztek tökéletesíteni, és azt hozzáigazítani a konzolokhoz. Iwiński megemlíti, hogy a fejlesztőcsapat elsősorban a hotfixekre koncentrál, de tíz nap múlva megkapjuk az első jelentősebb patchet, a rákövetkező hetekben pedig egy még komolyabb frissítést is.

Konkrét adatok nélkül ugyan, de roadmapet is mutatott a játékhoz. A DLC-kről addig nem is árulnak el semmit, amíg a játék gondjait rendbe nem hozták, ezért azokról csak az elkövetkező hónapokban fognak majd szólni. A PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re írt next-gen frissítésről viszont annyit legalább már tudunk, hogy 2021 második felében várhatjuk.

Néhány további, kérdezz-felelek módon megadott választ is találtok a Cyberpunk 2077 weboldalán: ezekből például megtudjuk, hogy a patchelés nem jelent crunchot a fejlesztőcsapatnak, illetve gőzerővel dolgoznak azon, hogy a játék visszakerüljön a PlayStation Store kínálatába.

93 komment - szólj hozzá!