Csúszik az Elite Dangerous: Odyssey megjelenése

  • Írta: gorien
  • 2021. január 14.
  • Csúszás
Link másolása
A Frontier Developments űrszimulátorának új korszaka kicsit később kezdődik el, mint a fejlesztők eredetileg gondolták. Sőt, a késés nem egyaránt érint mindenkit, a konzolosoknak jóval többet kell várniuk, mint a PC-s játékosoknak.

A tavaly nyáron bejelentett, Odyssey alcímet viselő kiegészítő alaposan kibővíti az Elite: Dangerous világát, hiszen az akciót az űrből egyenesen a bolygófelszínre viszi. Többé nemcsak űrhajók és felderítőjárművek pilótafülkéjében élvezhetjük a játék óriási univerzumát, de gyalogosan is – igaz, erre a VR-támogatás nem fog kiterjedni. Ez persze vadonatúj harcokat is magával hoz, minderre azonban többet kell várnunk, mint eredetileg gondoltuk.

Legutóbb még 2021 eleji megjelenést ígért a Frontier Developments, ez azonban megváltozott: a brit csapatot rosszul érintették az új járványügyi lezárások, ezért módosítaniuk kellett a terveken.

Ez az Odyssey PC-s változatát érinti kevésbé, ebből az alfaváltozat kora tavasszal lesz játszható, míg a teljes megjelenés tavasz végére várható. A konzolosok rosszabbul járnak, nekik egészen őszig kell várniuk azzal, hogy megvethessék a lábukat az Elite: Dangerous bolygóin.

Az alapjáték persze zavartalanul játszható tovább PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en is. Emlékeztetőül, tavaly ingyenesen elérhetővé tették mindenkinek a Horizons DLC-t, ami a felszíni felderítőjárművekkel bővítette a játék gépparkját – jó hangolás lehet az új kiegészítőre, ha korábban nem vásároltad meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...