Itt az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatának szinopszisa

Az Amazon évek óta készülő, A Gyűrűk Ura világában játszódó sorozatáról szép lassan egyre több információt kapunk. Az alkotás hivatalos szinopszisa megerősít néhány már ismert dolgot, de újabbakat is elárul.

Több mint három éve már, hogy az Amazon bejelentette: A Gyűrűk Ura világában játszódó tévésorozatot készít. Az azóta eltelt időben szépen lassan kerekedik a projekt, egyre több színész csatlakozásáról kapunk hírt, és tudjuk, hogy Új-Zélandon forgatják ezt is, mint a filmeket - J. A. Bayona rendező például már végzett is a saját epizódjaival. A történetét többnyire homály fedte, a TheOneRing.netnek hála viszont van már egy szinopszisunk, ami ha nem is oszlat el minden kérdést, fontos dolgokat árul el.

Ez így hangzik: „Az Amazon Studios sorozata első alkalommal hozza el képernyőre Középfölde mitikus Másodkorának hősi legendáit. Ez az epikus sorozat több ezer évvel játszódik A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt, olyan korba kalauzolva a nézőt, amikor nagyhatalmak születtek, királyságok emelkedtek fel és buktak el, valószínűtlen hősök tétettek próbára, a remény épp csak pislákolt, és a Tolkien tollából származó leggonoszabb teremtés örök sötétséggel fenyegette a világot. A viszonylagos béke idején kezdődő széria ismerős és új karakterek csapatát követi, akik szembetalálják magukat Középfölde rég rettegett, újra megerősödő gonoszával. A Ködhegység legsötétebb mélységétől Lindon tündevárosának fenséges rengetegein és Númenor elképesztő szigetkirályságán át a térkép legtávolabbi szegleteiig ezek a királyságok és szereplők olyan örökséget hagynak maguk után, ami messze túléli majd őket."

Szóval, van itt minden: Númenor, Lindon, Ködhegység és persze Tolkien leggonoszabb teremtése. Az biztos, hogy bőven látunk majd eddig felderítetlen dolgokat, de vajon kik lesznek az ismerős szereplők? A jelenlegi tervek szerint a sorozatnak öt évada lesz, szóval a készítőknek mindenképp lesz ideje körbejárni a tolkieni történelem eddig be nem mutatott területeit.

20 komment - szólj hozzá!