Itt az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatának szinopszisa

Az Amazon évek óta készülő, A Gyűrűk Ura világában játszódó sorozatáról szép lassan egyre több információt kapunk. Az alkotás hivatalos szinopszisa megerősít néhány már ismert dolgot, de újabbakat is elárul.
  • Írta: gorien

Kommentek

#20
#19: Azert írok feltételesen ezekről, mert biztosat nem tudok mondani. Már 7-8 éve olvastam ezekről. Bár néha felkapom a Tolkien Enciklopédia A-Z-ig c. Könyvet. :D A legfrissebb emlékem teljes könyvről a Húrin gyermekei, de azt is már 4 éve olvastam el.
#19
#18: Elméletileg Gandalf létezett korábban is, mivel maia volt, nem csak egy istari mágus. Van olyan elmélet is, hogy Gandalf maga Manwe, bár ezt az író el is vetette. Erről az elveszett mesék könyvében lehet olvasni.
#18
#16: A mágusok egyáltalán nem léteztek addig, ha jól emlékszem új személyiséget is kaptak a fizikai testükhöz.
#17
#15: Én a könyvben a Frodos részeket imádtam. Nagyon jók voltak. Bár lehet azért, mert a két torony könyv többi része nagyon unalmas volt számomra. A király visszatér nagyon jó könyv. Azt alig bírtam letenni.

A Szilmarilokat nem ajánlanám első könyvek a témában. Nagyon nehéz olvasmány, bár jó könyv, nem unalmas.
#16
#7: Valóban, de Gandalf nem tűnt fel a Harmadkorig. :) persze ez nem jelenti azt, hogy ne tűnhetne fel a sorozatban.
#15
#14: Az az igazság, hogy a könyv trilógia sokkal unalmasabb, mint a film, én végigolvastam, de ismerősök nagy része a Frodós részeket átpörgette.

Hobbit filmeket semmiképpen nem ajánlom, egyetlen könyv amiből Jackson 2*2 órás filmet akart, ahhoz írta a forgatókönyvet, a kiadó meg erőltette, hogy 3*3 óra legyen, így tele nyomták fillerrel... Abból tényleg inkább a könyv.

Szilmarillok (amiről a sorozat is szólni fog) viszont elég jó ha szereted a történelmi eposzokat, több ezer évet felölelve ragad ki 1-1 történelmi pillanatot amit. 1-1 novellában kifejt.
#14
Fura dolog ez a gyűrűk ura. Én annyira akartam a rajongója lenni, de akárhányszor próbálkoztam vele, mindig vagy unalomba vagy unalomba fulladt a film nézése. (Persze most lehetne mondani, hogy próbálkozzak a könyvvel ami sokkal jobb, de őszintén? kinek van kedve olvasni úgy, hogy egy két órás film sem fogja meg)
Szóval próbálkoztam vele és csak hallgattam a haverokat, hogy LoTR így meg úgy aztán jött a Hobbit sorozat, de valahogy mindig kiestem a kosárkából.

Viszont, életem legjobb Coop és H&S játéka az egyértelműen a Return of The King volt. Tavaly vittem végig 2020-as játékokat is, amik egyáltalán nem voltak rosszak, a fentebbi cím viszont annyira megfogott hogy még így több mint 10 év után is emlékszem rá, pályákra és még a skill menüre is, arra viszont nem, amit tavaly csapattam végig. Remélem egyszer lesz annyi energiám, hogy (végigszenvedjem = nem rossz indulatból írom ezt, hanem mert nem érdekelt) legalább az első trilógiát és megértsem, miért is van ekkora rajongótábora.
#13
#12
#9: Big uruk-hai dick destroys white elf pussy.
#11
#9: Ilyenkor utálom, h vizuális típus vagyok. :D
#9
#8: Pedig már reménykedtem, hogy lesz benne törpe-elf-uruk hai threesome :-(
#8
SLi
#6: nem tudom a szexuális tanácsadóból hogy lett koreográfus a neckbeard agyakban, már azonnal game of thrones szerű soft pornóról üvöltik (vagyis inkább hazudoznak a kattintásokért ...) tele a netet. a "koreográfus" nem pornót rendezni megy hanem alapkövetelmény minden meztelen forgatás során, az a dolga hogy a résztvevők biztonságát, és komfortját garantálja, ráadásul csak annyit tudni hogy olyanokat kerestek akik részleges vagy teljes meztelenséget vállalnak háttér jelenetben, semmi kontextust vagy egyebet nem lehet tudni, kár előre szenteskedni.
#7
#1: Ez nem egészen igaz mert pl gandalf is egy maia.
A pc dologgal kapcsolatban pedig, nincs vele gond ha az a haradi embereknél jelenik meg, mert ott vannak feketék, de ha pl tündéknél vag Númenoriaknál raknak bele négert az már a tolkien örökség megcsúfolása, elferdítése ,és semmi köze a rasszizmushoz...
#6
2. kor a szembeálló erők minden mozdítható erőforrást bevetettek, előfordultak fekete embertörzsek is.

A gyűrűk urában azért nem láthattuk őket, mert az Középfölde északi részein játszódott, egyedül az arab szerű haradiak jelentek meg a filmben, pedig Szauron a délebben lakó fekete törzseket is hadba hívta Gondor elleni háborújában.

Ettől függetlenül Új-Zélandon nincsenek olyan kvóták, mint Nagy-Britanniában, ahol a Vajákot bejegyezték, úgyhogy remélhetőleg legalább ettől megmenekülünk, ha már szexuális koreográfust is szerződtettek egy Tolkien műhöz...


Ha meg szar lesz, idén jön a jubileumi Gyűrűk Ura Blue Ray kiadás RENGETEG extrával.
#5
Hab
#3: Igaz, hogy még nem láttunk belőle semmit, de fontos már előre sírni emiatt... Ez kb ugyanolyan szánalmas, mint a diverzitás erőltetése.
#3
de jó lesz, hogy tele lesz fekete tündékkel meg a többi pc faszsággal. Annyira unalmas már. miért nincs fehér django? meg fehér, fekete párduc? persze fekete nő james bond lehet :D
#2
#1: Végefele már Elrond is előkerül, igaz nagyon a végefele.
#1
Csak a tündék közt lehet ismerős szereplő, pl Galadriel, meg Sauron és a mestere Morgoth. No meg a Balrogok. Hirtelen ők jutottak eszembe a film alapján.