The Last of Us-sorozat - új rendező a fedélzeten

Eddig is tudhattuk, hogy a Chernobyl írója felel majd a The Last of Us-sorozat forgatókönyvéért, most viszont az is kiderült, hogy ki valósíthatja meg ezt a gyakorlatban. A rendezői székbe egy Oscar-jelölt direktor került.

Korábban arról hallhattunk híreket, hogy az HBO The Last of Us-sorozatánál ismét együtt dolgozhat majd a Chernobyl írója, Craig Mazin és annak rendezője, Johan Renck, az első epizód kapcsán emlegetett direktor azonban más elfoglaltságai miatt kiesett a projektből. Habár egyelőre nem lehetünk benne biztosak, hogy ki rendezi majd a pilotepizódot, azt már a Hollywood Reporter információi szerint leszögezhetjük, hogy Kantemir Balagov mindenképpen részt vesz a sorozat vezénylésében.

Az orosz filmrendezőről érdemes tudni, hogy 2019-ben Oscar-jelölést kapott a Beanpole című alkotása után, mégpedig a legjobb nemzetközi film kategóriájában - abban a kategóriában, amelyet végül a koreai Parasite nyert meg. A cannes-i filmfesztiválon egyébként ugyanebben az évben ő nyerte a legjobb filmrendező díját. Balagov filmjeit mélyen átjárja a sötét, komor hangulat, de ugyanakkor nagyon emberiek is, így a rendező stílusa és a The Last of Us története remek párt alkothat.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a hivatalosan tavaly ősszel bejelentett széria mikor kerülhet a képernyőre, de az biztosnak tűnik, hogy a Naughty Dog csapata nem hagyja a véletlenre a projekt sorsát - Neil Druckmann is részt vesz a munkálatokban íróként és vezető producerként. A Sony számára is fontos projekt ez, hiszen ahogy Jim Ryan is említette a CES 2021 adásán, a The Last of Us-sorozat és az Uncharted-film csak a kezdet, később számos népszerű videojáték-történet ellátogathat más médiumokra.

7 komment - szólj hozzá!