The Last of Us-sorozat - új rendező a fedélzeten

  • Írta: szlav
  • 2021. január 16.
  • Cooltúra
Link másolása
Eddig is tudhattuk, hogy a Chernobyl írója felel majd a The Last of Us-sorozat forgatókönyvéért, most viszont az is kiderült, hogy ki valósíthatja meg ezt a gyakorlatban. A rendezői székbe egy Oscar-jelölt direktor került.

Korábban arról hallhattunk híreket, hogy az HBO The Last of Us-sorozatánál ismét együtt dolgozhat majd a Chernobyl írója, Craig Mazin és annak rendezője, Johan Renck, az első epizód kapcsán emlegetett direktor azonban más elfoglaltságai miatt kiesett a projektből. Habár egyelőre nem lehetünk benne biztosak, hogy ki rendezi majd a pilotepizódot, azt már a Hollywood Reporter információi szerint leszögezhetjük, hogy Kantemir Balagov mindenképpen részt vesz a sorozat vezénylésében.

Az orosz filmrendezőről érdemes tudni, hogy 2019-ben Oscar-jelölést kapott a Beanpole című alkotása után, mégpedig a legjobb nemzetközi film kategóriájában - abban a kategóriában, amelyet végül a koreai Parasite nyert meg. A cannes-i filmfesztiválon egyébként ugyanebben az évben ő nyerte a legjobb filmrendező díját. Balagov filmjeit mélyen átjárja a sötét, komor hangulat, de ugyanakkor nagyon emberiek is, így a rendező stílusa és a The Last of Us története remek párt alkothat.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a hivatalosan tavaly ősszel bejelentett széria mikor kerülhet a képernyőre, de az biztosnak tűnik, hogy a Naughty Dog csapata nem hagyja a véletlenre a projekt sorsát - Neil Druckmann is részt vesz a munkálatokban íróként és vezető producerként. A Sony számára is fontos projekt ez, hiszen ahogy Jim Ryan is említette a CES 2021 adásán, a The Last of Us-sorozat és az Uncharted-film csak a kezdet, később számos népszerű videojáték-történet ellátogathat más médiumokra.

6.
6.
Yanez
5.
5.
Kivágták biztos a rendezőt, mert nem volt egy hatalmas.......
4.
4.
gyerecske
Most már csak egy telitalálat szereplőgárda hiányzik.
1.
1.
azureknight0715
Ezügyben nagyon bizakodó vagyok. Elég jó az író, rendező is, így elég nagy esélye van a sikerre. Ugye általános hiba szokott lenni játékadaptácioknál ,hogy olcsó nem annyira ismert írót és rendezőt vesznek be a projectbe és emiatt lesz olyan amiylen. Itt viszont elég gondosan megvan vállagotva ugyhogy szeretettel várjuk :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...