Hitman 3 - PC-n bajos az előző részek integrációja

A Hitman 3 egyik legnagyszerűbb különlegessége, hogy a játék önmagába integrálja az előző két epizód tartalmait, ha már egyszer megvásároltuk azokat. Igen ám, de az Epic Games Store exkluzivitása PC-n bezavar a képletbe.

Ahogy a Hitman 2 esetében, úgy a Hitman 3-ban is lehetőségünk lesz arra, hogy az újonnan megvásárolt játékunkba átszállítsuk a korábbi epizódok tartalmait, ezzel egyesítve a World of Assassination trilógiáját. Ez konzolokon nem jelenthet nagy problémát, ha már megvásároltuk a 2016-os játékot, illetve annak folytatását, akkor szabadon importálhatjuk a missziókat a Hitman 3-ba, PC-n azonban jóval problémásabb lesz a helyzet.

A képletbe az zavar be, hogy az IO Interactive Epic Games Store-exkluzívvá tette a Hitman 3 számítógépes változatát, azzal viszont nem számoltak, hogy így komoly problémákba ütközik a tartalomegyesítés. Akik a korábbi részeket Steamen vásárolták meg, elesnek az ingyenes integrációtól, ez ráadásul a Hitman 2 esetében gyakorlatilag az összes játékost jelenti, hiszen ez az epizód sosem jelent meg az Epicnél.

A rajongók köreiben tomboló haragot az sem csillapítja, hogy tűzoltás gyanánt az IO Interactive fizetős DLC formájában kínálja a Hitman 2 pályáit. Az első hetekben 80 százalékos árengedménnyel vásárolhatjuk meg ezt a küldetéscsomagot, ez azonban mégsem vigasz azok számára, akik egyszer már megvásárolták a játékot teljes áron.

A Hitman 3 január 20-án debütál PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön és Google Stadián, de játszható lesz Nintendo Switchen is, mégpedig a cloud gaming technológiának köszönhetően.

11 komment - szólj hozzá!